Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bertone Freeclimber BMW

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Bertone Freeclimber BMW

Ми в mobileto има същото brettone със сущият двигател в София -(от автокъща),но ми се вижда висока цената ако толкова си харесал въпросния модел успех.

Коментар

Някой сменял ли оргиналните джанти с други железни илл алуминиеви на Bertone Freeclimber BMW 1. Мисля ,че четох някъде из форума ,че са еднакви , като на rocky-то,но искам да съм сигурен за в бъдеще ако купувам джанти.

Коментар

Здравейте колеги,
        Тъй като не открих друга тема за въпросната джипка, си позволявам да пиша в настоящата.
        Наскоро се оказах собственик на един такъв екземпляр по възможно най-неприятния начин на света (баща ми почина) и имайки в преедвид факта, че колата бе част от душата му, аз нямам никакво намерение да я продавам и искам да я стегна и използвам по предназначение.
        Та... базисните ми впечатления са, че машинката има доста прилични офроуд качества в "сток" вариант (единствения тунинг са калните гуми от "Malatesta", но не е някоя от популярните шарки, ако някой се интересува мога предоставя снимки и модела на гумата). Дизеловия BMW мотор има запас от Нютон метри и съвсем адекватно е поставен във този автомобил. За поддръжка на двигателя няма какво да се обсъжда, на практика освен смяната на масло и съответните консумативи не се сещам за нищо, което може да поднесе неприятни изненади (по информация от запознат Беемвист този двигател без проблем навърта милион километра). Единственото, което ме тормози в момента е окачването, нищо не разбирам от ресьорно окачване, съответно ще помоля за пшомощ запознатите. Поради прекомерното люлеене на задницата и видимо изтекъл заден амортисьор достигнах до заключението, че ще се сменят амортисьори. При бързо направеното маркетингово проучване се оказа, че ако искам да възстановя оригиналното активно окачване на автомобила, ще ми се наложи да заплатя по около 350 лева за 1 бр. амортисьр, което ми се струва меко казано неразумно имайки в предвид цената и предназначението на автомобила. Имам непотвърдена информация от Daihatsu Rock-аджии, че се намират и нормални "еднопосочно действащи амортисьори", които се държат съвсем прилично и са на цена около 60 лева, като единственият минус е, че трябва да се откажа от така нареченото активно окачване, ползата от което се усещала най-много с висока скорост на магистралата!?! С тези гуми по висока от 100 км./ ч е просто немислимо да се поддържа.
        Та моля всеки, който може да даде инфо по окачването на въпросната джипка да даде мнение и съвет по въпроса. Аз и татко ми ще ви бъдем много благодарни.
        BMW Е39 525 TDS; Bertone Freeclimber 2,4TD
        HONDA XR 600
        +359888311113; +359882208033
        0+

Коментар

Здравей колега. През лятото имах такъв проблем с люлеене на заднцата и причината беше изпуснали задни амортисьори.
          Миналия собстеник ги беше подменил с обикновенни амортисьор и за това не намерих оргинални на пъро четене, после разпитах и ми казаха едни големи цифри и в краина сметка си купих пт euro 07 на КYB японски и двата ми излезнаха 120 лв без ддс. имат и някакви италянски по евтини, но заложих на японското. Доволен съм от амортисьорите и задницата вече си е на място. Ако има нещо питай. В подфорума на Daihatsu също може да получиш отговори.
          Има тема за нови ресьори от Англия на милер мисля , че са и два задни излизат грубо със сичко необходимо по 500лв + доставка.

Коментар

Първоначално публикуван от vdimitrov Преглед на мнение
            Здравейте колеги,.....Та моля всеки, който може да даде инфо по окачването на въпросната джипка да даде мнение и съвет по въпроса......
            Отглеждаме тук едно от бензиновите му братчета, .....ела и питай.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря за отговора колега,
              това е много полезна информация. Така или иначе трябва да купувам подгряващи свещи, та ще се разходя до "Еврото" и за двете. Ще пиша когато имам развитие, за да има информация и за някой друг "новобранец" след мен. Забелязах и сълзене на масло от задния диференциял и ще съм благодарен, ако някой може да ми препоръча добър майстор около София, който си е имал взимане-даване със подобна джипка и евентуално какво масло трябва да му доливам докато го ремонтирам.
              HONDA XR 600
              0+

Коментар

Здравейте колеги,
                ..........................
                Гледам дядо Владо ти е писал. Отиди до него, че Димата (quadra) имаше такова.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

С удоволствие ще дойда, само трябва да разбера къде е "тук".
                  HONDA XR 600
                  0+

Коментар

Благодаря за отговора колега,
                    това е много полезна информация. Така или иначе трябва да купувам подгряващи свещи, та ще се разходя до "Еврото" и за двете. Ще пиша когато имам развитие, за да има информация и за някой друг "новобранец" след мен. Забелязах и сълзене на масло от задния диференциял и ще съм благодарен, ако някой може да ми препоръча добър майстор около София, който си е имал взимане-даване със подобна джипка и евентуално какво масло трябва да му доливам докато го ремонтирам.
                    Задни диф на бертонето е LSD и трябва да сложиш или 75/ 90 WD или 75/140 WD.

Коментар

..... къде е "тук".
                      Тук е тук Има едни цифрички под моя пост....като на телефон ми приличат........
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

....нормални "еднопосочно действащи амортисьори"
                        Е те такова животно отдавна няма, и слава богу че няма. Всичко "нормално" на пазара е двупосочно действащо. И всичко е с различни усилия на сгъване и разгъване, както и трябва да е - все пак в едната посока им помага я пружина, я ресор, я торсион.

Та, не се връзвай на "еднопосочно действащи", "двупосочно действащи" и прочие квартални кафеджийски изцепки от субекти, дето очеизвадно никога не са си имали вземане-даване с амортисьори повече от това да ги купят от магазина (където "компетентния" продавач разправя същите простотии), нито пък са си дали елементарното усилие да питат примерно чичо Google какво знае по въпроса.

ПП: Има и с еднакво усилие на сгъване и разгъване де, при това съвсем нарочно. Някои джипки даже си ги имат заводски. Ама не седят по окачването, а по кормилното управление. Демпфери им викат.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И бертонито има демпфер. Само че няма идея от къде може да си земеш нов.

Коментар

Значи, след като подмених и ремонтирах основни части и агрегати, като подгряващи свещи, пълно рециклиране на алтернатор, акумолатор и задни амортисьори (сърдечно благодаря на колегата snowblind за съвета), автомобила вече се държи по съвсем друг начин и естествено му направих един тест драйв. Ето го и Джоганчо:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011049.jpg
Прегледи:1
Размер:224.1 КБ
ID:5314741Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011036.jpg
Размер:146.9 КБ
ID:5314740Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011047.jpg
Размер:171.0 КБ
ID:5314739Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011043.jpg
Размер:172.5 КБ
ID:5314738Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011028.jpg
Размер:128.6 КБ
ID:5314737Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011016.jpg
Размер:262.7 КБ
ID:5314736Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011015.jpg
Размер:266.7 КБ
ID:5314735Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011014.jpg
Размер:207.7 КБ
ID:5314734

Сега остава въпроса със задния диференциял и ресьорите, по които личи евтина Италианска намеса и ... почвам курсовете за ловджия .
                            При първа възможност ще посетя "Дядо Владо" за компететни съвети и професионална помощ.

Отново благодаря на всички за отзивчивостта.
                            HONDA XR 600
                            0+

Коментар

Ако мислиш да се заигравяш редовно по горите, махни страничните стъпенки. Правят мизерии като се опреш на тях (видно откъм страната на шофьора).
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами тази щета е по скоро от един специялист, който не видял червения сигнал на светофара. А че имам намерение да се заигравам имам, но имам намерение и да я подкарвам за постоянно, тоест и в града... та се чудех дали можете да дадете съвет за някакви по универсални гуми, че с тези "МТ" вие все едно карам тролей.
                                HONDA XR 600
                                0+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X