Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bertone Freeclimber BMW

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Bertone Freeclimber BMW

Има. Аз имам такъв и е 96 к.с.Търся задни амортисьори

Коментар

Първоначално публикуван от adimirko Преглед на мнение
      Колеги, къде мога да намеря задни амортисьори за Бертоне 1.6
      В Еврото или който и да е зареден магазин за авточасти , KAYABA по около 60 лв. за брой.

Поздрави.
      BMW Е39 525 TDS; Bertone Freeclimber 2,4TD
      HONDA XR 600
      +359888311113; +359882208033
      0+

Коментар

Колеги с бертонета, на някой от вашите работи ли му "нивомата". Бутона зад ръчната за регулиране на твърдостта? Моя има бутон, но не виждам никаква система от долу и се чудя на какъв принцип работи и дали мога да възстановя тази екстра..... Мерси предварително за коментарите.

Коментар

Ако има нещо общо с ферозовата система, това са едни механизъмчета, дето въртят стеблото на амортисьорите, и съответно са отгоре, а не отдолу (на амортисьорите). Около горните точки на захват на задните трябва да имаш капачета откъм купето, а под тях въпросните механизъмчета (ако помня добре).

Ако са сменяни амортисьори с неоригинални или такива без реглаж, няма да можеш да възстановиш системата. Дали въобще я има - при даден контакт и превключване на бутона трябва да чуваш леко жужене за исвестно време.

Пак казвам - това е при фероза. Дали при бертонето е пак така - не знам, но и не виждам причина да не е.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ако има нещо общо с ферозовата система.....
            Дали пък не беше "твърдомат" - мек-нормален-твърд, за окачването и имам някакви далечни спомени за почти четирицифрена цена на бройка амортисьор т.е. най-вероятно са сменени с нормални....
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

На ферозата е такова, да.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гледам че цената на регулируеми амортисьори е около 120 лв. Монро , КYB и разни други, но ако ги няма тези моторчета видях ги в сервизната литература в една от темите тук.... нищо не правим..... дали ще ги открия втора изпотреба, ако някой е сменял с някакво подобрено окачване стандартното и са му хартисали да се обади

Дядо, понеже гледам че ти си човека за обслужванията, да те питам по трансмииите с какви вискозитети да направя обслужванията? Мотора е ясен, но задния диф дали е LSD ??? Как мога да го проверя? Дай съвет за маслата: преден диф, раздатка , ск. кутия, заден....

Благодаря предварително.
                Поздрави

Коментар

Извинения за обхваналият ме мързел......може някъде да е писано по темите........
                  някой знае ли какви са размерите при свито и разтегнато състояние на амортисьорите

Коментар

Сигурен съм, че съм ги чел в сервизните.
                    Тук трябва да ги има:

http://www.warfs.org/index.php?PHPSE...7&page=manuals
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• От: Bertone Freeclimber BMW

Първоначално публикуван от krras Преглед на мнение
                      Извинения за обхваналият ме мързел......може някъде да е писано по темите........
                      някой знае ли какви са размерите при свито и разтегнато състояние на амортисьорите

30/47 - мерено от център на втулка долу до точката между двата тампона горе.....

Коментар

Първоначално публикуван от generous Преглед на мнение
                        Дядо,.... да те питам
                        Нямам идея. При липса на информация в главата ми, ползвам каталози или интернет и....после забравям ако не го правя ежеседмично
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дядо, понеже гледам че ти си човека за обслужванията, да те питам по трансмииите с какви вискозитети да направя обслужванията? Мотора е ясен, но задния диф дали е LSD ??? Как мога да го проверя? Дай съвет за маслата: преден диф, раздатка , ск. кутия, заден....

Благодаря предварително.
                          Поздрави [/QUOTE]

За тия неща питай Горчев / тук от форума/ - Евстатиев и Крумчо му присъдиха "професура" по Дайхацуви науки и ....са МНООООГО прави.
                          P.S. Е....сега е "студент".... с едни "тъщовози", ама ....това е друга тема.

Коментар

Първоначално публикуван от generous Преглед на мнение
                            Гледам че цената на регулируеми амортисьори е около 120 лв. Монро , КYB и разни други, но ако ги няма тези моторчета видях ги в сервизната литература в една от темите тук.... нищо не правим..... дали ще ги открия втора изпотреба, ако някой е сменял с някакво подобрено окачване стандартното и са му хартисали да се обади

Благодаря предварително.
                            Поздрави
                            Ако искаш да ползваш машинките, купуват се оригинални, ама те струват повече от джипката.

Тия, дето си изброил се нагласят на ръка - с някаква врътка върху тях или нещо такова.

Коментар

Освобождаваш от скорост, вдигаш целия заден мост, въртиш едната гума. Ако е LSD, другата ще се върти в същата посока, ако не е - в обратна посока.

Дифове - 80W90 (макар че и на 75W140 никак няма да се разсърдят) GL-5 или GL-4+GL-5. Скорости и раздатка - 75W90 GL-4. Ако задния е LSD, или трябва да вземеш масло за LSD (със същия вискозитет), или да сложиш добавка за LSD в стандартно масло.
                              Последно редактирано от sparkybg; 13-06-14, 21:43.

Коментар

Дифове - 80W90 (макар че и на 75W140 никак няма да се разсърдят) GL-5 или GL-4+GL-5. Скорости и раздатка - 75W90 GL-4. Ако задния е LSD, или трябва да вземеш масло за LSD (със същия вискозитет), или да сложиш добавка за LSD в стандартно масло.[/QUOTE]

Значи няма грижи ако сложа и на двата 75W-140 уговорката за задния да е за LSD. Продавам много варианти на масла и не е проблем да изнамеря най-доброто за машината. Трябва да е 6+ с обслужването, че почне ли ловния сезон август до Февруари няма да има време да го пипна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X