До: Родни проекти за Автомобили.
ето как!!!
ето как!!!
Аз казвам нещо точно и ясно, други ме разбират коренно погрешно...
Застоят в предлагането на един и същи продукт, докато конкуренцията не спи, е най-големият враг на успеха в тази индустрия. Имам предвид колите с оригинална външност. Това почти не се отразява на имитаторите на Лотус 7 и Кобра (които и без това се стремят да са близо до първообразите), макар че и при тях има често обновяване на конструкцията, окачването и най-вече на сглобката.
. Какво имам предвид - когато хората срещнат трудност да построят колите си, някои от тях в един момент решават да се откажат и да ги препродадат, дори и да е на по-ниска цена от тази, която са платили наскоро. Примери от действителността с лопата да ги ринеш - стъклопластовото купе за имитация на Ламборгини Диабло беше между 7 и 17 хил. долара през 2005 година. В момента, едно такова върви към 3-5 хил. долара ново, защото има стотици хора, продаващи своите незавършени проекти на подбивни цени, което извади от строя половината производители. Другите бяха просто съдени от АУДИ (собственикът на Ламборгини) и принудени да прекратят незаконната си копираща дейност. Въпросните имитации винаги изискваха огромни преработки (нерядко и масирано прекрояване и китване на уж готовите стъклопластови купета
) и НИКОЯ фирма не предлагаше купета с готови точки на закрепване, което изисква месеци допълнително напасване и работа със стъклопласт, която не всеки умее. В допълнение, хората срещаха (в монало време, защото този техен пазар замря) огромни затруднения при напасването на гумените уплътнения около вратите, защото производителите бяха "спестили" тази част от разработката, оставяйки всички проблеми в ръцете на купувачите. Единствената самоделка, що-годе разработена съвестно и улесняваща сглобяването на купето към рамата, е английската Ултима. Макар, че се води световен рекордьор в дисциплината "От 0 до 100 и пак до 0", поради малкото си тегло и мощните двигатели, това не и дава предимство при отстояването на високи цени. Просто страда от някои отблъскващи клиентите недостатка - спартанско обзавеждане, тясно и неудобно купе, ужасяващо грозна външност.
Баща ми тук ме плаши с някакви цени от по 20 хил. евро за матрица 
Изработвал съм така наречените прототипи /директно фрезоване на cnc но и те излизат около 3000 лева после лъскане , полиране и т.н. Това с което си се захванал иска база , екип, съмишленици които да работят за "чест и слава". Аз плащам 35 заплати на работници и бъгитата ги правя "между другото" иначе може би ще умра от глад или най-малкото жена ми ще ме напусне
). Имала 10х10 гнезда за пластмасови капачки, т.е. прави по 100 бройки на всеки няколко секунди. Кой знае какъв оборот са имали, че да дадат толкова пара за матрицата.
Тук вече ме изненада. Мен тъкмо ме бяха отказали, че такова чудо може да се намери в България... После иди ме разубеждавай да не ти ставам клиент.

С нетърпение очаквам повече подробности (снимки) за него. С каква програма си нарисувал горното и с каква програма проектираш в 3и, ако не е тайна?
Аз засега само мога да си мечтая да подхвана подобно нещо...
, правейки носещата рама за макета на един клиент (Bentley Speed 8 2003). Живот и здраве, след 3 седмици би трябвало да съм изваял грубо стиропорения макет отгоре и почвам финото мазане с епоксидна смола, кит и разни други чудесийки. 
, само че нека е след около седмица+, че в момента наваксвам изоставане със сроковете, а докато не завърша проекта, няма да видя и стотинка В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар