A каква всъщност е разликата между "синхро" , "куатро" и другите системи с виско-муфи и т.н ? Имат ли някакви кардинални разлики или се различават само по системата , която разпределя въртящия момент ? Има ли такива като на Ситроен 4х4 , за които съм ЧУВАЛ ,че задния мост се задвижва с хидромотор и какво толкова му е уникалното на куатрото ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
4X4 REAL TIME - HONDA
Свий
X
-
Ами истинското Quattro е перманентно 4Х4 задвижване с междуосев ТОРСЕН диференциал, а синхрото е в повечето време 4Х2, и само при приплъзване на водещия мост електронноуправляема муфта ХАЛДЕКС предава част от усилието на другия мост. Но понеже в случая Ауди ТТ е на базата на Голф, с напречно разположения двигател и всичко останало, то това си е един 4моушън... А различията в схемите съм ги постнал малко по-нагоре в същата тема, вижте и ще ви се изяснят много неща.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Не са опасни за спокойно каране, но на активен водач само пречат.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Сменил съм 2бр.Хонда Шатъл-Real Time,1бр.Шатъл-Full Time и една Honda H-RV-Real Time.
Първия шатъл ме изненада отначало понеже ако не си наясно наистина поднася.Трябва малко да му се свикне.
На Пампорово живях една зима и карах вече втория си Шатъл,десния дълъг завой след автогарата го карах постоянно на пълна газ и много му се радвах.
Номера е да се подава газ в завоите дори и на сух асвалт,задното много помага.Ако се кара нормално няма никакви особенности.Катерил съм се на Снежанка зимно време с шатъла.
А относно най-новия C-RV, четох някаде че времето за реакция на силко муфата е около 1/10 от сек.
Силно изразен ефект се усеша като влезеш в голяма локва с по висока скорост.В момента на аква-планинг на предните колела сякаш някой те избутва и без никакво поднасяне преминаваш локвата.
Ако пуснеш газта в завой и на хлъзгава настилка наистина можеш да се завъртиш понеже движението остава само на предните колела и действа като моторна спирачка,тогава задницата поднася като на нормална кола с предно предаване.
Желателно е да се кара с прилични гуми и еднакви по размер.
Коментар
-
Първоначално публикуван от quadraАми истинското Quattro е перманентно 4Х4 задвижване с междуосев ТОРСЕН диференциал, а синхрото е в повечето време 4Х2, и само при приплъзване на водещия мост електронноуправляема муфта ХАЛДЕКС предава част от усилието на другия мост. Но понеже в случая Ауди ТТ е на базата на Голф, с напречно разположения двигател и всичко останало, то това си е един 4моушън... А различията в схемите съм ги постнал малко по-нагоре в същата тема, вижте и ще ви се изяснят много неща.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Yordan KolevПървоначално публикуван от quadraАми истинското Quattro е перманентно 4Х4 задвижване с междуосев ТОРСЕН диференциал, а синхрото е в повечето време 4Х2, и само при приплъзване на водещия мост електронноуправляема муфта ХАЛДЕКС предава част от усилието на другия мост. Но понеже в случая Ауди ТТ е на базата на Голф, с напречно разположения двигател и всичко останало, то това си е един 4моушън... А различията в схемите съм ги постнал малко по-нагоре в същата тема, вижте и ще ви се изяснят много неща.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Не, само му попромениха нещо по окачването, сложиха му спойлер отзад и още някакви шашкънии с електрониката...Но си остава проблемна кола.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Няма по тъпо нещо от задното окачване на ауди ТТ. Всеки технически грамотен който погледне тоя боклук отдолу ще разбере че това е една констукторска грешка, както и цялата ситема 4х4 на ауди. Даже на субару е по добре измислена, всъшност нали ауди я откаднали от тях. Та това окачване е достойно за вграждане само на коли с максимално тегло около 200кг и максимална скорост не повече от 50км/ч а тъпаците от ауди (ей много са прости тия никога няма да си купя ауди) го слагат на спортна кола
Коментар
-
Ама кое Ауди? На първото Куатро задния мост е от Илтис, военната амфибия на ФВ. Сега я свалят от въоръжение в Канада, сами не знаят защо. Това е класически (почти, без РК) мост Де Дион - Бугати, Ламбурджини, малките камиони от 20-те и 30-те, Прага, Татра от днешните, там максималното тегло е стотина тона, скоростта - около сто в час, 6х6, всичко е честно ... Скъпо е за производство и за поддържане, а иначе това е наистина надеждна конструкция. И ходовете са големи.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар