Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с крайслер - 2.5td VM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с крайслер - 2.5td VM

Здравейте,преди два месеца си купих крайслер вояджер и на скоро започна да ми прави един много неприятен проблем.Проблема е че от време на време му излиза един от прътовете които се намират под кубилиците,много неприятна работа..... когато го купих знаех че е прегряван и му е сменяна гарнитура и е шлайфана главата, но него правеше тоя трик.И в краина сметка се оказа че съм си купил кола на която немога да разчитам , не е комфортно всеки божи път като си седна в колата да се моля да не ми излезе пръта...... аз всеки път си отварям капака над главите развивам болта на кубилицата, включвам 5-та и намествам пръта,стягам капака паля и изхварчам , но на никои няма да му е приятно така да се маже в масло като тръгне на някаде с колата си.... Моля ви ако някои знае как мога да го оправя това или знае кои и каде може да ми помогне да каже, отчаян сам всички по-печени майстори които са в града ми, неискат да се захващат с проблема... ПОМОЩ!!!

До: Проблем с крайслер.

А двигателя какъв е?

Коментар

2.5 турбо дизел е двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        А двигателя какъв е?
        VM

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
          VM

Стига де....
          Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

момчета незнам дали е VM даже незнам какво значи това... само знам че е неприятна ситуацията с тоя излизащ прът... Някои не се ли е зблъсквал с подпобно нещо?

Коментар

Пръта на кобилиците...Хм,.......Пич,направо нЕмам думи.От къде си?То,ясно че си трЕба подходящ ремонт,ама...пък,де да знам...може тоя модел да си е така...хм...
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Това да не е с долен вал и повдигачи???
                Сигурно леглото на повдигача под регулиращия болт е прецакано.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

хаха, да колеги направо е много кофти. Аз съм от Враца. Да точно така устроиството е следното най отдоло над вала има едни повдигачи които се повдигат от маслото в двигателя,надигат пръта и по тоя начин обират луфта между горната част на пръта и леглото на кубилицата. Иначе самия прът е една куха тръбичка с диаметар около 1 см. Няма логика, аз свалям капака,развивам шпилката на кобилицата и самата кубилица се движи свободно нагоре надолу,намествам пръта и стегам гаиката на шпилката и като пипна пръта така здраво е стегнат че няма никакав луфт.... просто нямам разумно обеснение.... ходих до Монтана че разбрах че там има добър майстор, но и тои не поиска да се захване.... отчаян сам, но все пак надеждата умира последна и пак казвам ако някои има представа каде може да ми помогнат моля да каже.

Коментар

Виж гайката/на вала на кобилиците/от към вадещия се прът дали е стегната.
                    По принцип самата шпилка изпуска от към главата.
                    Те т'ва е Баце...

Коментар

попринцип ако става на вапрос за шпилката която държи кубилицата да е притисната към пръта тя си е стегната защото като излезе пръта и като тръгна да развивам самата шпилка, при условие че пръта не я държи под напрежение самата шпилка си е стегната.....

Коментар

Първоначално публикуван от jocsi Преглед на мнение
                        попринцип ако става на вапрос за шпилката която държи кубилицата да е притисната към пръта тя си е стегната защото като излезе пръта и като тръгна да развивам самата шпилка, при условие че пръта не я държи под напрежение самата шпилка си е стегната.....
                        Другия вариянт е да свалиш вала с кобилиците и да извадиш прътовете,след това ги премери дали са еднакви по дължина.
                        Освен това виж дали шапките на прътовете са на ред.
                        Те т'ва е Баце...

Коментар

До: Проблем с крайслер - 2.5td VM

Имах същия вояджер със същия двигател със същия проблем

Оказа се че шпилката която държи само кобилицата не главата се измъква малко по малко от самата глава и така се повишава луфта.
                          Спасението е раз пробиване и нарязване на нова по-голяма резба съответно и изработване на по-голяма шпилка.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                            Имах същия вояджер със същия двигател със същия проблем

Оказа се че шпилката която държи само кобилицата не главата се измъква малко по малко от самата глава и така се повишава луфта.
                            Спасението е раз пробиване и нарязване на нова по-голяма резба съответно и изработване на по-голяма шпилка.
                            как така?!Тои пръта след като излезе и аз като отжоря капака над кубилиците и на кубилицата на която е излязъл пръта като тръгна да развивам гаиката на шпилката която държи кубилицата тя си е стегната,няма логика да е тва....?! Яворе кажи ми ти какво напражи с тоя проблем опражи ли го какво точно направи,обесни ми моля те.

Коментар

Хаиде бре момчета даите някакав акъл, или поне от каде да започна ако разбирате малко повече .....?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X