Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за ПОМОЩ Рекстън проблем с автомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за ПОМОЩ Рекстън проблем с автомат

И аз мисля че не е от маслото но дали не е от стоп машинката

Коментар

Ами в книжката на Кайрон този който е фейсовия като моя с 2.7 мотор и автоматична 5 степенна кутия препоръчват Fuchs Titan 4134.Незнам при рекстън какво е ама и двете са съвместими както каза.
      SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /

Коментар

В книжката на Рекстън е по-старата спецификация. Аз затова поясних че има разлика в случай че човека има избор да знае, какво може да избира.
        LZ1UX

Коментар

Така е.Съгласен съм.Хубаво е да слага едно от 3-те масла изброени по горе ( Fuchs Titan 4134,Fuchs Titan 3353 или оригиналното масло на мерцедес което отговоря на спецификация 236.14 )
          SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /

Коментар

Той маслото ще го намери и смени, въпроса е да оправи проблема.
            Следя с интерес темата и се надявам на бърза и евтина развръзка.
            LZ1UX

Коментар

Като знам какви са майсторите лошо ми става.Сигурно ще сменят половината части както при мен и пак няма да оправят колата.После ще говорят как марката нестава.Като гледам че и голфа немогат да ми оправят,че е най-караната кола в света и би трябвало да и знаят всичко.

Коментар

https://youtu.be/jBREl3A3cVg нещо от този род се получава

Коментар

Ами тогава какво общо има кутията? Селектора и предпазния чоп имат проблем а не кутията.

Коментар

При Рекстън/Кайрон лоста за превключване е механично свързан с кутията посредством лостов механизъм. Колегата е написал че е проверил този механизъм и всичко е на ред. Предпазният щифт блокира лоста, само когато е в позиция "P" и спирачката не е натисната и/или двигателя е изгасен или няма вкаран ключ в запалването. Колегата е написал че при натискане на спирачката светят стоповете. Според мен трябва да се провери дали от машинката за спирачката отива сигнал до щифта за блокиране. Друг вариант е компютъра да си "мисли" че колата се движи на пред и да не допуска задна, има защита. На схемата е описано че компа взима информация от датчика за скорост и така разбира дали колата се движи или не. Вариант е този датчик да се заминал или да има лоша връзка. Колега провери датчиците на 4-терте колелета. Имаш ли грешки от рода на P2400,P2401.P2402. Свети ли ти ABS на таблото ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:138.8 КБ
ID:5780899

Име:asa.jpg
Размер:104.5 КБ
ID:5780900

Име:asa1.jpg
Размер:128.5 КБ
ID:5780901
                    Последно редактирано от redex; 13-02-18, 08:45.
                    LZ1UX

Коментар

Здравейте колеги днес свалих лоста за превключване на скоростите мисля че проблема идва от там жалко че не мога до кача снимки но ситуацията е такава че дори и махнат превключвателя не иска да мине от розициь N нагоре към останалите R и P

Коментар

Междо др. то ABS понякога свети

Коментар

Абс-а на мен ми светеше като се намокри.Смених датчик на абс и се оправи.

Коментар

Име:28053509_1944272212268352_1070148316_n.jpg
Размер:119.3 КБ
ID:5780927дори и свален не включва другото което е точно отпред се вижда нещо като намотка с пласмасов щифт миля че той е дефектирал или някоя прожинка В случай че е хоризонтално оставен след N би следвало да отключи R и P но нестава ако му помогна всички ги реди
                            Последно редактирано от Йордан Енев; 13-02-18, 20:47.

Коментар

Как му помагаш ?
                              Аз пак да си кажа че лоста има блокиращ механизъм, който не позволява да се включи задна "R" или паркинг "P", ако колата се движи. Това блокиране става с подаване на определен сигнал ( ток) до механизма на лоста, идващ от определени датчици, когато колата се движи. Свален от колата, той не получава никакви сигнали и е твърде възможно затова да не включва. Демек все едно колата е изгасена, не е натисната спирачката и ключа е изваден. Затова те питам как му помагаш, със сила или правиш нещо друго ?
                              LZ1UX

Коментар

Ето какво се случи зарочвам да демонтирам превключвателя отвивам централната конзола и остават 4 болта на съмия превключвател отвивам ги и тях все още не съм откачил буксата на превключвателя и лостовата система забелязвам следните неща при натиснат педал на спирачката симптомите са същите но когато втигна този щифт който съм снимал включва R и P дори след пускане на спирачката джипа потегля но трябва да му се помогне с повдигане нагоре след цялосния демонтаж установих че ако превклучвателя не е в хоризонтално положение си ги реди R и P

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X