Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за ПОМОЩ Рекстън проблем с автомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за ПОМОЩ Рекстън проблем с автомат

Здравейте колеги нов съм в форума надявам се някой да ми помогне
    Историята е такъва,че имам SsangYong Rexton 2.7xdi 163к.с автоматик проблема се получи точно с автомата тоест трябваше за включа на R но неможа да ме допусне съко и N не влиза
    Сменихме малото филтър гарнитура почна да включва 3дни не сме го карали днес отново не искаши да ги включва
    П.п. Колеги интересното е следното като дам ва D и потегля минавам 20тина метра спирам и влиза N,P
    Колеги дайте идея от къде може да идва проблема

От: Моля за ПОМОЩ Рекстън проблем с автомат

Колега, пълно е с теми за Рекстън, та ако пишеш (а и почетеш) там, по-бързо ще си решиш проблема.

Като за начало ти препоръчвам да почетеш.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Колеги моля ви за съдействие

Коментар

Лично не мога да помогна,но имаме колега от Пловдив,който има сервиз за Автоматични скоростни кутии.
        Ника му е /ssspeed/Стоян Маринов.Тел.номер:0898620306

Добре е да споделите,вие от кой град сте.Желая успех...
        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Колега, дай малко повече информация. От къде си ? ( би помогнало да те насочим към сервиз)Купил си колата с проблем в СК? или просто се счупи. Имало ли интервенция по кутията преди проблема ? Маслото да ли е сменяно някога преди теб? Това би помогнало за даване на акъл. Когато сменихте маслото, старото беше ли прегоряло ( черно със специфична миризма)
          Иначе лесно ще ти кажем да отидеш в сервиз и да духнеш някакви пари, което вероятно ще стане, четейки за симптомите... Дано не съм прав.
          2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT

LZ3STO

Коментар

Когато купувах моя имаше подобен проблем:От Р минаваш на R, индикатора мига но не тръгва. Минаваш на N после връщаш на R, ако не стане от първия път пробваш пак.Викам на продавача "Що така бе?" той ми вика Не знам, така си я карам" .Вкарах ме я в сервиз за обстоен оглед и се оказа, че на лостовите от долу има разхлабени мисля, че бяха гайки, притегнахме ги и вече 8 месеца няма проблеми.
            LZ1ACU

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
              Колега, пълно е с теми за Рекстън, та ако пишеш (а и почетеш) там, по-бързо ще си решиш проблема.

Като за начало ти препоръчвам да почетеш.
              Ако няма какво да кажем по-добре да си траем.
              И за мен важи в случая
              VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Благодаря колеги аз съм от гр Перущица
                Кагато взех джипа го карах извесво време и не ми е създал проблеми Тази аномалия с автомата се получи едва сутрин когато исках да я паркирам назад само че не ме допусна изобщо до R след 10тина дни сменихме маслото ва автомата което беше тъмно и имаше неприятен мирис филтър гарнитура всичко съм правил лично бях сложил повече масло в етерес на истината и се появиха капчици на земята тоест беше повече маслото както и да е от време на време я припалвах и правих обиколки и нещата бяха 6 отидох в сервиз за да замерим нивото на маслото и разбрахме че е повече источихме от пробката 1 литар някъде и се прибирам вс. 6 3 ди пред вкъщи не съм я карал и съм спокоен че е ок да но не сутринта на 4тия ден пак не ме допуска до R
                Интересното идва от там че като включва на D са и нужни 20тина метра и когато спра R и P са на лице тоест мога да паркирам ноооо когато я парирам и включва на P на др ден примерно давам от P на D и после пак не ме допуска когато работи на място тоест на N отново не ме допуска
                След като отскранихме 1литар масло в серви капките спряха но проблема остана

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
                  Ако няма какво да кажем по-добре да си траем.
                  И за мен важи в случая
                  Прав си, но ако за всеки подобен проблем се отваря нова тема, като пусналият я специално се регистрирал заради същият, като дори не си е направил труда да потърси и почете, ще има двайсе подобни и половинчати теми, в които който знае вече няма да пише, и които никой няма да чете.
                  ... та за това.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

На теория го знаем, дай да видим някоя от другите теми за проблеми с автомат на Рекстън
                    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от Йордан Енев Преглед на мнение
                      маслото ва автомата което беше тъмно и имаше неприятен мирис
                      На изгоряло масло ли миришеше ? Казваш че е било и тъмно. Тъмно кафяво или черно?
                      Изглежда че маслото или не е сменяно на време преди теб, или кутията е прегрявана.
                      Като сменихте маслото, какво масло сипахте? Отговаря ли на спецификацията за тази кутия? Как сменихте маслото? Всичкото ли го източихте или част от него? Колко масло изтече от кутията?

LZ3STO

Коментар

Маслото което източихме беше черно източихме към 4 литра сложихме отново 4 литра направих една обиколка с цел да се разбарка понече знам че събира 7.5литра источихме пак 4 от картера и добавихме 4 от новото масло след което почна да си включва както трябва но тъи като нямам сервизна щека отидох в сервиз там источиха 1литар и казаха че нивото е ок изминах 20 к.м до вкъщи и наследващия ден историята е че не искаше да включви N P та Когато и обслужих скоростите всичко беше ок само че се появиха капчици масло но включваше МАСЛОТО Е УНИВЕРСАЛНО не помня марка но мога да проверя

Коментар

Колега, черно масло със специфичен мирис ( предполагам на изгоряло) означава че ,маслото или не е сменяно на време или кутията е прегрявана.
                          Смяната, която сте направили не е пълна а частична. Тази скоростна кутия е необходимо да се използва за нея масло, предписано от производителя с конкретна спецификация. В случая масло
                          MB-APPROVAL 236.14
                          . Не знам какво универсално масло си налял но аз лично бих го сменил възможно най-скоро. По-добре отиди в сервиз, обясни всички симптоми и какво масло си налял и нека да ти направят диагностика и констатация на проблема. Ако караш така е възможно проблема да ескалира и ремонта да стане сериозен .

LZ3STO

Коментар

Колега слагаш само Fuchs Titan 4134 или оригиналното за Мерцедес.В книжката се препоръчва fuchs.Аз съм такова.Сменяш и филтъра+гарнитурата с оригинални.
                            SsangYong Kyron 2.7 xdi 163 hp,Automatic 5G tronic transmission with DPF 2008 година /

Коментар

Първоначално публикуван от svetli96 Преглед на мнение
                              Колега слагаш само Fuchs Titan 4134 или оригиналното за Мерцедес.В книжката се препоръчва fuchs.Аз съм такова.Сменяш и филтъра+гарнитурата с оригинални.
                              Всъщност в книжката на Рекстън се препоръчва Fuchs ATf3353
                              MB-APPROVAL 236.12
                              за 5 степенната автоматична кутия. Разбира се
                              Fuchs Titan 4134
                              също е съвместимо, то отговаря на следващия стандарт
                              MB-APPROVAL 236.14

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:36.7 КБ
ID:5780846

При колегата едва ли маслото е проблем за невъзможността да превключва. По-скоро трябва да закара колата в сервиз за автоматици и там да диагностицират проблема. Възможно е ( и дано) да е нещо дребно.

LZ3STO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X