Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките offroad?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със спирачките offroad?!

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    А баница?
    Може , ако ти ще я правиш. С повече сирене моля.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
      Може , ако ти ще я правиш. С повече сирене моля.
      Боза? Или айран?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

С Чипровски кори по берковска рецепта - мооооже
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

А баница?
          От дядо.......ъъъъъъъъ леля Заяк ще я приготви, само кажи предварително кога, и да не пропуснеш да дойдеш с "френско-немския"
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Боза? Или айран?
            И бира чадо.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              От дядо.......ъъъъъъъъ леля Заяк ще я приготви, само кажи предварително кога, и да не пропуснеш да дойдеш с "френско-немския"
              Селин е с бфг/ат с грайфер около 1 мм и ако няма силен страничен вятър е идеална дрифтачка
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тва видео кво показва? Че с блокирали колела не се завива? Ибасимуси

ПП Аз чакам да видим на Ясен концепцията, щото за мен нещо не е читаво в условието - аз лично не бих се и опитвал да спра ми ще има газ и завой. С предно пак става пиниза.
                Ако ще е газ и завой, по-добре ще газ и спирачка заедно в завоя, съвсем като на рали. Нали си говорим за нормални шофьори, не за пилоти? Не за друго, но 90% в тази ситуация ще реагират точно със спирачка. А пък съвсем отделен е въпроса, даже и да искаш да заобиколиш нещо, то дали има къде?
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                  И бира чадо.
                  Баница с бира е против религиозните ми схващания. Не стаа.

Коментар

...аз лично не бих се и опитвал да спра ми ще има газ и завой. С предно пак става пиниза.
                    Странично пързаляне и мощен удар с вратите в препятствието или пък преобръщане с търкаляне на колата? Поне двама загинали, ако има и пътник освен шофера, неависимо със или без наличието на странични airbags...
                    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                      ...И съм убеден, че мнозинството шофьори биха действали инстинктивно по същия начин - със всичката сила на спирачката, а ако се сети да навие и волана още по-добре.
                      ...
                      Бъркаш.. както вече беше засегнато в няколко коментара - много от шофьорите при аварийни ситуации не употребяват спирачката на максимум ( демек да започнат да приплъзват гумите ). Точно поради тази причина вграждат системи, които като усетят, че положението е код кафяво донатискат спирачката и я държат натисната колкото преценят, че трябва.
                      А за навиването на волана няма какво да се коментира. Като моторист трябва да знаеш какво означава "фокусиране", но освен фокусирането, има много индивиди, които просто изключват, вдигат ръцете и чакат да видят какво ще се случи.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        Странично пързаляне и мощен удар с вратите в препятствието или пък преобръщане с търкаляне на колата? Поне двама загинали, ако има и пътник освен шофера, неависимо със или без наличието на странични airbags...
                        Не непременно - разстоянието може да е достатъчно и за този фокус.

---

За завиване пред препятствието е нужно двойно по-голямо ускорение (ако се прави по дъга от окръжност), отколкото за простото спиране. Ускорението в един автомобил е ограничено от коефициента на триене на колелата към пътя.
                        Т.е. с просто максимално спиране ще се измине около 40% по-малко разстояние, отколкото със завиване. Завиването е смислено само ако препятствието е неподвижно или се движи в благоприятна посока и може да бъде заобиколено.

Иначе не.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Не непременно - разстоянието може да е достатъчно и за този фокус.
                          Обикновено е недостатъчно и затова са ги измислили разните ABS, ESP и т.н.
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            Обикновено е недостатъчно и затова са ги измислили разните ABS, ESP и т.н.
                            Абсолютно е сигурно че ABS не удвоява триенето в никой режим.

Иначе всичко е въпрос на скорост. Като се движиш с 10% под скоростта която повечето хора смятат за безопасна за конкретното място и условия, страшно малко бели стават.

И тази скорост обикновено е с 20-40% над официално разрешената.

Коментар

Боза? Или айран?
                              Айрън Мейдън

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                              И видеозаснемане (от двете страни)...
                              Аз мога да се цаня от едната страна с камера ще идвам до Шопско между 26 и 29
                              Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 16-05-16, 12:00. Причина: я
                              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                За завиване пред препятствието е нужно двойно по-голямо ускорение (ако се прави по дъга от окръжност), отколкото за простото спиране.
                                Е, зависи какъв е радиуса... Нали а=V2 x r
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X