Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KORea cAN DO ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KORea cAN DO ?

Здрасти. Искам да ви питам какво мислите за този джип KORea cAN DO- или по-точно казано Daewoo Korando. Добър ли е като джип, какви двигатели има /кои са по-добри, с каква мощност са/, колко му е разхода, дали са надеждни, и дали си заслужава тази кола. Горе-долу за какви пари може да се намери запазен джип на по-малко годинки и километри.

Приемам всякакви коментари по темата.

Благодаря.

на корандото му слагат един дизел от мерцедес, правен е в кореа но е доста добро изпълнение, но останалите части по колата били пълни боклуци и очудващо скъпи и трудни за доставка.

както един приятел, бивш собственик на такова нещо каза "това са едни много хубави гуми с много добър двигател другото е за боклука"
    drive alive

Коментар

Бегай надалече от ДЕУ-Корандо и Муссо,САНГ ЙОНГ-РЕКСТОН И КИА-Соренто.Няма да ми стигне деня за обяснения по дефектите и на трите марки.По добре НИСАН или Тойота на 20 години отколкото някоя от тях на 3 години.
      VW-TOUAREG V6,3.0 TDI:oops:

Коментар

)) Ясно, благодаря! Така и предполагах, сега вече знам що изчезнаха от улиците само за година. Те леките им коли не стават, с джипове се хванали

Коментар

Някои карал ли е такъв джип, или просто плюете за да напълните темата. Очаквах по-конкретни отговори, поне за видовете двигатели

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
            )) Ясно, благодаря! Така и предполагах, сега вече знам що изчезнаха от улиците само за година. Те леките им коли не стават, с джипове се хванали
            на кой не стават леките коли??? пет пъти са по-хубави от руските например... Баща ми 8 години вече кара Деу Есперо 1.5-16V... Среден разход с климатик 8/100, по двигателя няма капка масло... действитлено, поразскърцал се е, но определено има много предимства... А и не на последно място: купен е за 10 000 долара!

Когато си търсех джип, гледах едно Корандо от стария модел /почти копие на Вранглер/... Според мен имат проблеми с дребните детайли, но като цяло не са лоши...
            Доколкото знам по-новото Корандо /щото сега има май съвсем нов модел/ е с 2.3ТД и 2.9Д от МВ... А Мусото - основно с 2.9ТД... Железни мотори! Много добри за ежедневна употреба... Доколкото разбирам, ти не търсиш кола за екстремен офроуд?
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от LJ73
              Първоначално публикуван от Стефан
              на кой не стават леките коли??? пет пъти са по-хубави от руските например... Баща ми 8 години вече кара Деу Есперо 1.5-16V... Среден разход с климатик 8/100, по двигателя няма капка масло... действитлено, поразскърцал се е, но определено има много предимства... А и не на последно място: купен е за 10 000 долара!

Когато си търсех джип, гледах едно Корандо от стария модел /почти копие на Вранглер/... Според мен имат проблеми с дребните детайли, но като цяло не са лоши...
              Доколкото знам по-новото Корандо /щото сега има май съвсем нов модел/ е с 2.3ТД и 2.9Д от МВ... А Мусото - основно с 2.9ТД... Железни мотори! Много добри за ежедневна употреба... Доколкото разбирам, ти не търсиш кола за екстремен офроуд?
              А какво мислиш за двигателя 2.3ТД- тои е само 100кс. Дали не са му малко? А и гледах в един сайт пишеше че макс. скорост му е 125км/ч
              Аз съм се загледал в новия модел, но ще изчакам малко да им паднат цените, и пак ще мисля.
              Колко предполагаш че ще е разхода му? До сега съм карал само лека кола.

Коментар

Абе хора Вие нищо ли не знаете за тези коли и двигатели.
                Надеждата ми беше във вас да науча нещо повече

Коментар

Тук са се събрали хора, които обичат повечето време да карат съответната пълноприводна машина извън пътя. Явно въпросния джип не е от най-добрите за тази цел и затова вероятно няма да получиш адекватен отговор, така че потърси инфо другаде например google
                  Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                  LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                  Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Един приятел и клиент има Корандо ... аз го подържам и съм го карал ..
                    Та по темата то е 2,3 тд - 100 к.с. ама май половината пасат по някоя поляна ....
                    Тази машина не върви !!!! - 120 - 130 и умира !!
                    Като виде някой баир и тръгва едва ли не назад ...
                    Като тръгнем нанякъде заедно ... мога до го изпрваря където си поискам.
                    Колата е вмного добро състояние .... , но .... не става ... според мен !
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

вместо такава корейска ****** защо не си вземеш една баничарка от френските, върши повече работа, по - здрава е и освен това си взимаш ДДСто
                      drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™
                        Един приятел и клиент има Корандо ... аз го подържам и съм го карал ..
                        Та по темата то е 2,3 тд - 100 к.с. ама май половината пасат по някоя поляна ....
                        Тази машина не върви !!!! - 120 - 130 и умира !!
                        Като виде някой баир и тръгва едва ли не назад ...
                        Като тръгнем нанякъде заедно ... мога до го изпрваря където си поискам.
                        Колата е вмного добро състояние .... , но .... не става ... според мен !
                        за Мусо знам със сигурност, че вдига над 160кмч, за Корандо не мога да кажа, но 125кмч и 100кс са съвсем нормални показатели за евтин 4х4... Лендкрузерите 70/73 са основно 85кс и те ли за нищо не стават?
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

крузера става за офроуд, а мусото и корандото и рекстона и там, както се казват другите, нестават за офроуд, а нестават и за път .... за мищо нестават
                          drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                            крузера става за офроуд, а мусото и корандото и рекстона и там, както се казват другите, нестават за офроуд, а нестават и за път .... за мищо нестават
                            на Рекстъна пък сега какъв му е проблема, че да не става за път? и на него ли му е слаб мотора /270CDI/

то стана като с лисицата и гроздето... айде лека нощ на всички!
                            и да сънувате G500

Коментар

ами за рекстона е най - кумичния случай, който съм чувал.

та значи корейците купили от мерцедес правата да произвеждат и модернизират 2.7CDI и се хванали за работа и дълго работили, обаче накрая с неистови усилия успяли единствено да му намалят мощността с 16кс

това е извадка от статия в едно немско списание

най - странното е, че рекстона струва колкото паджеро спорт, а между двете има фрапираща разлика, едното е кола, а другото не. още по - нтересното е, че има хора, които го купуват и после се хвалят с "добрия" си избор, но всеки си има вкус, пазар има и за най - безмислените неща
                              drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X