Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крайслер Вояджер 4х4 (chrysler voyager АWD ) 3.3L V6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Крайслер Вояджер 4х4 (chrysler voyager АWD ) 3.3L V6

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
    Сега въпрос: В дясно от приборите на таблото са копченцата на задните чистача и миячка, "овърдрайва", "мъгливата светлина", под тях малко по-дълго е за отоплителя на задното стъкло, а под него има изтумбено капаче като за друго копче, но такова няма, няма и символи, обаче зад него стига куплунг, а американците не са като японците да правят универсални инсталации със свободни куплунги. Въпроса е за какво може да е това?
    Някаква "екстра", дето я няма на конкретния екземплЕр: изкл. на тракшън, копче за реглаж на педалите - местене напред или назад според краЦите на драйвъра, копче за подгряване на седалка, за реглаж нагоре-надолу на фаровете, отоплител на задно стъкло - требе да си има такова копче, туй не е екстра... Нещо, което би трябвало да го има нарисувано или упоменато "if equipped" в ръководството за експлоатация.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      .. ръководството за експлоатация.
      Ъм гу неа'за, туй питам
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Питане !
        1 Коя година е Вояджера.
        2 В кои години се произвежда.
        3 Къде .
        4 С какви двигатели .
        5 При различни двигатели взаимозаеменяеми ли са раздатките .

Коментар

1.1994
          2. 1994-95
          3. ВИН 1C4GKB4R0RU500369
          4. 3, 3.3, 3.8 ....има и "малки" ама дали са 4х4 незнам
          5. Те това и аз искам да знам

Коментар

За да питам съм имал нещо предвид. Мислех ,че някой комп. специалист ще удари едно рамо.
            Благодаря за съдействието -явно ще разкарвам раздатки за сравняване .

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
              .....явно ще разкарвам раздатки за сравняване .
              Пусни една снимка, че в "нета" е малко боза когато питаш за съвсем специфични неща.

Коментар

Дядо Владо здрасти тук има доста информация http://www.mmnt.net/db/0/0/oskin.ru/...aravan_Voyager
                Еди Рангелов : 0885 088 444
                Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Пиша бавно за тези които не четат бързо. Трябва ми снимка на раздатката на дядо Владо и отговор има ли различни пред. числа.Намерил съм продавач с раздатка от 2,4 мотор и за да я взема трябва капаро , носене ,гледане и т.н.
                  Проблема е ,че вече работя и само съботно -неделно съм свободен.

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                    Дядо Владо здрасти тук има доста информация ...
                    ауууууу благодарско

Коментар

Здравейте,имам същия крайслер.Напред имам 4x4 а назад не.Не можах да разбера, дали нещо ми е прецакано или този модел няма 4x4 назад?

Коментар

Тема за размисъл :http://forum.chrysler-dodge.ru/index...ic=111973&st=0
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от rumenkr Преглед на мнение
                          Здравейте,имам същия крайслер.Напред имам 4x4 а назад не.Не можах да разбера, дали нещо ми е прецакано или този модел няма 4x4 назад?
                          Отговорът на въпроса го има в темата.

Коментар

Първоначално публикуван от rumenkr Преглед на мнение
                            Има 4Х4 и назад. Нещо ти е прецакано.

Ух ты! мои поздравления!
                            Полный привод работает следующим образом. Обычно машина переднеприводная, скорость вращения фланца раздатки и вискомуфты одинаковая. Но как только передние колеса начинают пробуксовывать скорость вращения входного и выходного вала вискомуфты становится разной. Диски внутри начинают месить силиконовую жидкость внутри, ее вязкость при этом увеличивается и на задний редуктор передается момент. Чем больше разность частоты вращения на входе и выходе,- тем больший момент передается. "Вход" муфты- это ее корпус к которому прикручивается кардан, а "Выход"- это тот вал на котором она сидит.

Затем в редукторе стоит обгонная муфта- ее задача передавать момент на задние колеса, и не передавать ОТ задних колес. Например при торможении передних колес момент от задних передавался бы через валы и редуктор, что затрудняло бы работу АБС и отрицательно влияло на управляемость.
                            НО! Из-за этой муфты полный привод при движении назад не работал бы т.к. направление вращения валов изменилось. Чтобы этого избежать, и полный привод работал и при движении назад и применяют блокировочную муфту что на фото. При включении "R" срабатывает пневмоклапан на редукторе и разрежении из мотора втягивает диафрагму, и вилка блокирует обгонную муфту. По направлению вращения при движении назад кулачки контактируют прямыми зубьями, а при обратном - наклонными. Это на случай если привод блокирующей муфты "зависнет"- обгонная муфта разблокируется.

Полный привод работает всегда, ни при каких условиях не выключается. Распределением момента заведует вискомуфта. Очень важно чтобы колеса стояли одного размера и износа т.к. постоянная разница скоростей вращения между осями прикончит виску, ну или раздатку как на картинке

Деталей от старой раздатки не маловато? Как выглядит та хрень, к которой прикручивается круглая большая шестерня?
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря

Коментар

Здравейте, намери ли се раздатка или да си хваля гарджето? 10 години карам такъв (но къс) и мога да ти кажа всичките му болежки вече е на трупчета и няма да го подкарам никога, но AWD-то до последно си работеше перфектно. Ако има интерес кажи да ти звънна.
                                Land Rover Discovery 300Tdi ... и други без значение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X