Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Клуб Панда 4х4

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Привет, колеги!

А някой с второто поколение на Панда 4х4?
    Интересувам се потенциално от такава - почти със сигурност дизел...
    Доколкото съм чел отгоре-отгоре имат промяна в раздатката някъде около 2008г - дали някой има наблюдения за разлики в поведение и дали има смисъл да се търси/избягва някой от двата варианта?
    И гледам на модификация Панда Крос май винаги има бутон EDL - (изглежда) блокаж на заден диф??? На обикновена Панда 4х4 дали се среща като опция?

Благодаря предварително, ако някой може да даде малко по-подробни насоки...

Коментар

• Здравейте,от 2 дена съм собственик на панда 4х4 1.2 ,интересува ме как д разбера дали виско муфата на кардана работи нормално,защото при завой ако не подаваш газ колата почти спира ,благодаря предварително

Коментар

• Здравейте колеги ! Отпред амортисьора удължава ли се или може направо да се замени с друг ? Благодаря (след монтаж на пружини от фелиция)

Коментар

• Аз моите не съм ги удължавал - ползвам си оригиналните, защото ако удължаваш амортесьора ще трябва да сваляш и мотора - каретата стават консуматив, а и ще ти трябва друг фланец за скоростите. Не съм писал от доста време, въпреки че понаправих доста моята - просто нямам време, а тя вече няма нищо общо със стокова:
          лебедка - 3500либри:
          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20201115_131940.jpg Прегледи:0 Размер:579.5 КБ ID:6820175
          гуми - 60см в диаметър, вместо стоковите 55см - жал ми е да паля флекса, за да събера по-големи:
          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20201115_132000.jpg Прегледи:0 Размер:574.3 КБ ID:6820176
          Изкърпване и боядисване с "недраскаема боя" кобра на новол, шумо и топло изолация на купето, шнорхел от неръждавейка, повдигане отпред и отзад с 8-10см. и последния гъдел - блокаж на задния диф:
          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220211_134310.jpg Прегледи:0 Размер:399.2 КБ ID:6820177
          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20220212_132621.jpg Прегледи:0 Размер:442.3 КБ ID:6820178
          Колицата стана доста интересна за каране с "блокажа". Направих и едно клипче да се видят разликите как се държи след доработката спрямо стоков диференциал(е стокова не съм я снимал, но мисля че на всички ще е ясно). Да допълня само, че дъното на локвата от страната на шофьора е около 65см с доста кал. Абе зверчето дава много, и много радва...
          https://www.youtube.com/watch?v=9Y0r...l=Tsvetaniliev
          Последно редактирано от Haralambi; 22-02-22, 00:32.

Коментар

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Колега, би ли споделил повече за гумите? Каква марка и модел са, точен размер, тежки ли са и откъде са закупени? Изглеждат ми много добре.

• Коментар

• Здравейте колеги

Коментар

• На някой да му се намира багажник за покрива

Коментар

• ...

Коментар

• Взимаш метален профил и си го правиш, както ти душа иска.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• Аз имам един от Москвич, остана от един проект на сина.
                    Ще го питам дали му трябва.
                    Мисля че, е пълен комплект и здрав.
                    Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
                    Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

• Гумите са 155/80 r13 maxi cervinia на Riga gomme, срещат се и като snow agressor. 11.2кг е гума с джанта срещу 6.5кг. асфалтова гума със същата джанта - тежък регенерат са. Ако пандата е с оригинален двигател, ще е мъка голяма - тогава може и 145/80 r13 да се сложат. Гумите си ги поръчах от Италия директно, и си ги докарах със българска спедиторска фирма - италианците не шипват до нас. На сняг - мек и твърд, и киша се държат супер, на плюсови температури и мокро има какво да се желае, но биват като цяло. Материала е много мек и са сравнително безшумни. Италианците ги дават компромисен вариант за кал, като препоръчват кобра трак, или супертрак(почти едни и същи са кобрите) като най-добре балансирана гума за офроуд за пандите, но мен ме устройват напълно. Зимата в гората, където големите джипове не могат да се засилят достатъчно и да издрапат голям баир пандата минаваше без ядове, и нямаше блокаж тогава - просто въшката е супер лекичка. На сухо лятото по асвалта разправят, че се хабели по-бързо от пармезан рендосван за спагети. Избрах ги, понеже колата я използвам основно за лов и имам 25-30км. по асвалт преди гората, включително и по лошо почистени пътища кобрите ми отпаднаха от класацията. Марио Зиарели прави едни от най-качествените регенерати за офроуд, но е ограничен откъм модели в този размер - само кобра трак и екстрем форест, но за асфалт в зимни условия ще са тотал щета. Моите се балансираха с по-малко тежести от асвалтовите - няма вибрации по волана или други странични ефекти - много качествено направени. Ето и снимчица - това беше само за експеримента, въшката не е направена за такива скорости а и трябва да няма вятър. Комфортната скорост е 100-110 с тях по асвалт:
                      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:panda2.jpeg Прегледи:0 Размер:146.7 КБ ID:6855248

Коментар

• Коментар

• Здравейте, наскоро си купих часовник на старо за пандата и след като монтирах установих че се чува едно леко стържене от него. Тези, които имате часовник, безшумно ли работи при вас? Предполагам, че не трябва да се чува като работи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X