Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Омега или Вектра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Омега или Вектра

омегата /А-1993г, 2000сс/ се представяше много добре на сняг и лед, НО С ХУБАВИ ГУМИ иначе съм имал проблем с паркирането на сняг /тука е едно от предимствата на предното предаване / Моята още се кара като служебна кола и се държи геройски! ИМХО ръждата не пречи - на кола за 2-3 хиляди лв това да й е проблема!
    много по-добра е от съответната година Вектра!

За по-новите Вектри обаче съм чувал и виждал предимно хубави неща! и на практика не гният...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
      Аз пък мисля , че задното е за газария и шоу ,а предното за останалото.
      Задното е на изчезване.
      Тогава търсим камион с предно (тъпите бусове не ги броим, говорим за истински), или например Ферари с предно...или (о ужас!) Корвет с предно... Що ли не намираме...
      Вижда се че сериозните амтомобили сас със задно, тези които или са направени да вършат работа, или са ултимативни на пътя... другого е голфаджийство...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Много благодаря колеги за обстойния преглед на автомобилите.
        Отностно задно или предно според мен това си е личен избор.Аз лично смятам че кола с задно е много по стъбилна и по лесно контролеруема в критична ситуация.Пък и не може да правиш подобни неща на които аз не сам привърженик но го отбелязвам като факт.http://videos.streetfire.net/search/...22d70282e5.htm

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
          Тогава търсим камион с предно (тъпите бусове не ги броим, говорим за истински), или например Ферари с предно...или (о ужас!) Корвет с предно... Що ли не намираме...
          Вижда се че сериозните амтомобили сас със задно, тези които или са направени да вършат работа, или са ултимативни на пътя... другого е голфаджийство...
          Камионите са отделен въпрос. Ако имаше как да се навре R6, V8 или V12 мотор на кола с предно предаване, при което да се запазва в сравнително добро разпределение на масите между предния и задния мост, Мерцедес и БМВ отдавна щяха да са забравили за задното предаване. Иначе се получават някакви гадни импровизации като W8, надлъжно монтиран при VW и Ауди, някакви смешни опити на Волво с измислен V8 и напречно монтирани и свръх малка ск. кутия.
          Аз лично откакто смених задното с предно никога няма да се върна на задно, а откакто имам 4х4 никога няма да се върна на което и да било от предишните!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Знаех си колега ,че няма да го пропуснеш това. Следващия път ще заложа някой лев.
            Но това е глупав спор. Темата е за ОПЕЛИ при тях може би 80% е предно.
            Корвет и Ферари са коли за газария ,а не за целогодишен трафик.
            Няма да се развали нещо което не съществува.
            След време и ти ще се качиш на предно.
            Ако си поръчаш ферари с предно ще ти направят, направили са комби по-поръчка.

Коментар

Айде стига спам де!
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от pepo4x4 Преглед на мнение
                а откакто имам 4х4 никога няма да се върна на което и да било от предишните!
                +1

А за Ферари или Карера, там работата е друга и да ги сравняваме с толкова обикновени и масови автомобили най-малкото е несириозно

Що се отнася до активно управление на автомобил в критична ситуация=4X4 , или в рали шампионатите не са в час

Това разбира се си е мое мнение, а на конкретният въпрос-Вектра(особено и ако е по-новичка)
                sigpic УАЗ-452

Коментар

ще ме извинявате, ама 4х4 е възможно най-трудния вариянт за "екстремно" каране... не знаеш накъде ще "хване"...
                  най-лесно се кара кола с предно и е за предпочитане за всеки ден...

Ферари, Ламборджини и т.н. дори не са мислени за всекидневна кола...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Много хубав спор сте си спретнали без мен.Само че защо никой не дава ясни доводи за тезата си а се говори само по принцип.За мен задното при критична ситиация е доста по добро като под критична имам предвид спускане по заледен участък с предното е доста интересно да го правиш.Както и при спиране при висока скорост с помоща на мотора се получава така че вместо да нямаляш се налага да подадеш газ вместо да спираш.И тем подобни неща не че засното няма минуси напротив има ги и всеки ги знае докато при предното по трудно се проявяват но пък и по трудно се коригират.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                      ще ме извинявате, ама 4х4 е възможно най-трудния вариянт за "екстремно" каране... не знаеш накъде ще "хване"...

Ела да ти покажа моята колко е трудна за екстремно каране - по-приятно нещо не съм карал зимата на заледено и заснежено. Това за не знаеш накъде ще хване го остави на тъпите системи "он деманд" щот те се сещат че е време да включат другия мост точно когато си хванал цаката на завоя
                      Освен това на колегата ще кажа че НИКОГА няма да се кача на МОЯ кола с предно - имал съм отдавна - стига толкова. Стегат ми ядовете със служебните дето ми се налага да ги карам.
                      Та да се върнем на темата - Това в завой като дам газ да изправя траекторията и ако врътна гуми да остана без волан - те това го могат тея със задно и Вектрата в частност. А Омегата ако я пренасилиш и задницата тръгне да те изпреварва ти остава волан който си е чист и свободен от тяга и тем подобни вредности, така че ако си бърз в ръцете няма проблем да я хванеш и да си върви с вратите напред - и забележете да ускорявате през това време (или поне да не забавяте).
                      Единственния недостатък на задното е и си остава моторния тунел на пода за кардана - това е. Всичко друго иде от некадърни "всекидневни" шофьори. И само такъв който не е виждал Корвет на живо ще каже че не е кола за всеки ден. На който сигурното поведение на пътя при високи скорости е "гъзария" не му трябва книжка.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Затова всички рали автомобили са 4х4...
                        Преди карах Интеграле и мога да ти кажа, че си е друго...
                        Колата със задно за мен поне е за предпочитане, въпреки че сегашната ми е кола е с предно. Интересно защо МБ и БМВ се придържат към задно...
                        Всеки има различни маниери на каране и съответно различни предпочитания.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Вектра А е била кола на годината като е излязла и най-добро въздушно съпротивление в класа си , а след това и Калибра.

Коментар

На мен също доста ми харесва задното предаване, но ако трябва да бъда честен най ми допада ситема при която през несиметричен диференциал се предава постоянно малко момент и към предните колела (30-40%), като по този начин значително се подобрява управляемостта на хлъзгава настилка и реално се постига по-добро време на отсечка (ако това е целта, разбира се).

Коментар

първо не всички рали автомобили са 4х4, а само по-скъпите
                              второ попитай някой пилот дали лесно се е научил да кара 4х4...

несиметричното 4х4 /например с 30% към предния мост/ вече има х-ки на автомобил със задно...

Коментар

първо не всички рали автомобили са 4х4, а само по-скъпите
                                Абсолютно вярно. Има такива които са само с предно. Само със задно съвременно рали не съм чул да има.
                                Но е факт, че най-добрите времена се постигат само с щар по щар.
                                С предно колата има винаги повече възможности за контрол. С подаване на газ те изтегля, докато задното може и да те завърти, според зависи от терена и ситуацията. При предното имаме възможност от златната комбинация "ръчна спирачка-газ". При задното малко кофти. В същото време и колегата бобсен е прав за задното при спускания на хлъзгаво, при спирания на скорост и т.н., задното е с предимство.
                                + и - и при двете винаги ще има. В крайна сметка в темата си говорим за обикновени коли при нормално шофиране. И най-важното е този който шофира да знае как да го прави най-безопасно според задвижването автомобила си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X