Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster 4x4!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Dacia Duster 4x4!!
    Голямо раздвижване по темата и голямо плюене. Хората си купуват някаква кола за това, което ще правят с нея. Ако исках да имам пикап, за да си товаря фермерските неща с него и да си карам дървата отзад, щях да имам такъв. Сравнението на Дъстър с Грейт Уол Пикап е много смешно. Ще се научите ли да сравнявате аналогични автомобили? По нищо не можеш да сравниш едното с другото, но се правят заключения - генерални. Едното било по-добро.
    За мивката и гумите - казах го много добре, ваш проблем, че не сте го разбрали. За пътя на Витоша - още един път показва, че където можеш да отидеш с едното, можеш да отидеш и с другото. За истинския офроуд не говоря в случая, но дори и за там, можеш да минеш и с по-слаб хардуер, ако имаш силен софтуер под мозъчната кора. Понякога трябва и да помислиш, как да минеш, а не да си караш юнашката, разчитайки само на парчето желязо, което си яхнал.
    В края на краищата, темата е Други 4х4, екзотични автомобили, всичко извън горните марки. Явно си прокажен, щом не караш истински 4х4 расов динозавър със задно предаване, рама и поне 3 блокажа.
    Аз не претендирам, че съм офроудър. Вие се опитвате да ми докажете, че не съм.
    И ставате смешни, когато започнете да ми говорите за 15-20 годишни коли. Отдавна времето е минало, когато да имаш само един автомобил през своя живот, е било върха на сладоледа и давай да си я пазим 20 години, че друга няма да има никога. Ако си ви харесва, карайте си ги, но аз смятам, че животът е късичък, за да се мъча цял живот с една кола.
    Колегата явно ги има за голяма работа тези 200 км Русе - Ловеч, че да очаква да се умори с английския си бус, бреййй, то много далеч бе. Че и в мили ни говори, че и 100 бил поддържал. Ааауу, то много сериозна скорост, дори за зимни условия. Скоро и скоростта на звука ще достигнеш. А забрави ли къде ти се намира волана, колега? Нещо някак ме кара да си помисля, че не си от правилната страна на автомобила.
    Докато си лаете, румънците със старата си техника произведоха милиони автомобили и към този момент в света се движат 1,8 млн. Дачии. Харесвате или не харесвате, това са фактите. И много Дачии ще ви изпреварват все повече, докато си теглите лодките или ремаркетата със 140 по пътищата. Проумейте, че хората си купуват автомобилите за това, за което смятат да ги ползват. Или поне разумните такива.
    Ще продължавам да давам информация за всяко едно трасе, на което се движа с Дъстър, защото има хора, които го харесват и ще им е полезно.
    Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Колега, идеята беше добросъвестна и непредубедена замяна на 20 годишно Паджеро2 с НОВА Дачия... ДЪРТОТО Паджеро, обаче печели по всички показатели. Идеята не е плюене а обективна преценка, дали ми харесва или не. След стотина км, реших че си искам Паджерото със страшна сила, което междувпрочем също не е баш джип, а паркетник. (Джип си имам от друга марка.) Дачията, обаче и паркетник не е, ами ламинатник... Поведението и качеството на японеца, са на светлинни години от румънското, за жалост... Дачията ще изпревари П2, но вероятно след няколко модела... Искаш ли да тестваме? Аз с антично Мастурбиши а ти с нова Дачия, къде точно ще ме изпревариш? На пътя или извън пътя? Да преценим кое е по-комфортно, по-безшумно, по-спиращо и т.н. За надеждност - свирни, когато Дачията доживее 1/4 от пробега на Паджерото и половината от годините му. Понеже се е случвало да карам различни автомобили и да ги аутопсирам съм се научил да заглеждам и детайлите. Констатациите са в ущърб на Дъстъра. Успешно може да конкурира Лада Нива и Шеви Нива. Колкото до китаеца - вероятно ще имаме служебни такива. Биват...
      Пикап с джип може да се сравнява, защото едното е производна на другото - със същите агрегати, динамика и т.н.
      Похвално е, че съседите правят нещо като автомобли и се развиват, но много мамалига имат да изядат и много цуйка да изпият, докато стигнат нивото на японците отпреди 20 години.
      Така или иначе си я взел. Със здраве да си я ползваш, но недей да подвеждаш аудиторията, че е най-прекрасният автомобил на света. За целта отдавна има подфорум ВАЗ
      Бъди здрав.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от kauftip Преглед на мнение
        Голямо раздвижване по темата и голямо плюене. Хората си купуват някаква кола за това, което ще правят с нея. Ако исках да имам пикап, за да си товаря фермерските неща с него и да си карам дървата отзад, щях да имам такъв. Сравнението на Дъстър с Грейт Уол Пикап е много смешно. Ще се научите ли да сравнявате аналогични автомобили? По нищо не можеш да сравниш едното с другото, но се правят заключения - генерални. Едното било по-добро.
        За мивката и гумите - казах го много добре, ваш проблем, че не сте го разбрали. За пътя на Витоша - още един път показва, че където можеш да отидеш с едното, можеш да отидеш и с другото. За истинския офроуд не говоря в случая, но дори и за там, можеш да минеш и с по-слаб хардуер, ако имаш силен софтуер под мозъчната кора. Понякога трябва и да помислиш, как да минеш, а не да си караш юнашката, разчитайки само на парчето желязо, което си яхнал.
        В края на краищата, темата е Други 4х4, екзотични автомобили, всичко извън горните марки. Явно си прокажен, щом не караш истински 4х4 расов динозавър със задно предаване, рама и поне 3 блокажа.
        Аз не претендирам, че съм офроудър. Вие се опитвате да ми докажете, че не съм.
        И ставате смешни, когато започнете да ми говорите за 15-20 годишни коли. Отдавна времето е минало, когато да имаш само един автомобил през своя живот, е било върха на сладоледа и давай да си я пазим 20 години, че друга няма да има никога. Ако си ви харесва, карайте си ги, но аз смятам, че животът е късичък, за да се мъча цял живот с една кола.
        Колегата явно ги има за голяма работа тези 200 км Русе - Ловеч, че да очаква да се умори с английския си бус, бреййй, то много далеч бе. Че и в мили ни говори, че и 100 бил поддържал. Ааауу, то много сериозна скорост, дори за зимни условия. Скоро и скоростта на звука ще достигнеш. А забрави ли къде ти се намира волана, колега? Нещо някак ме кара да си помисля, че не си от правилната страна на автомобила.
        Докато си лаете, румънците със старата си техника произведоха милиони автомобили и към този момент в света се движат 1,8 млн. Дачии. Харесвате или не харесвате, това са фактите. И много Дачии ще ви изпреварват все повече, докато си теглите лодките или ремаркетата със 140 по пътищата. Проумейте, че хората си купуват автомобилите за това, за което смятат да ги ползват. Или поне разумните такива.
        Ще продължавам да давам информация за всяко едно трасе, на което се движа с Дъстър, защото има хора, които го харесват и ще им е полезно.
        Виждаш ли, и аз мисля че сравнение на Дъстер с китаец е смешно. Еднаква е само цената, във всичко друго китаеца попилява румунещито
        Говоря ти в мили поне това имам на километража. Ако не можеш да смяташ, твой проблем. Ако не можеш да караш с десен волан - пак твой проблем. Аз мога Инак предполагам си велик "карач" - София-Шанхай-София с едно спиране да се изпикаеш

Те и индийците произвеждат Тата Нано масово - я по-добре си купи такава след като стадото е определящо за тебе. И бая рикши карат хората.

ПП: звучиш смешно в момента в който се опитваш да сравняваш румънското ренде със сериозна 4х4 - оттам и проблемите ти с недоумението в очите на околните Определено "разумен" не е правилната дума в едно изречение с "имам Дачия" - а по-скоро "заблуден", ще ме извиняваш Чакам я Дачията дето щяла да ме изпреварва - и на път, и под път, и в сняг и лед - даже съм и приготвил въже да я изтегля в името на колегиалността на пътя Така де, проумял съм що за бракма е - но доброто възпитание ме задължава да помагам дори на такива като теб след като приключи "великото каране". Колко е полезна "информацията" ти е отделен въпрос, ама щом си вярваш и това те прави щастлив - що не?

Коментар

Добро утро. Мисля, че всички попрекалихме с емоциите. Предлагам да приключим с превърналата се в безсмислена дискусия. Всеки избира и си купува онова, което смята сам за себе си за най-изгоден компромис. Защото перфектни неща няма. Дори хората

не сме перфектни. Scrapheap, със сигурност Мицу-то е по-комфортно, по-мощно и по-проходимо от Дъстър-а. Това не пречи за миналата година в Европа Дачия да са продали в пъти повече Дъстър-и, отколкото са продадените Паджеро. Това също е нормално. Не съм съгласен, обаче, че паджеро-то е "паркетник". Нито, пък да бъде сравняван с Дъстър. Можеда се сравнява с Дискавъри, Ленд Круйзър, Гранд Чероки и пр., както са направили руснаците тук: http://www.off-road-drive.ru/archive/50/Tri_polovinki Дъстър би следвало да се конкурира с Мицу ASX, Кашкай, Спортидж и т.н. Предназначението им е различно, поради което са в различни класове. Колкото до това къде ще те изпревари Дъстър-а - извън пътя, едва ли. На нормален път, особено с множество завои - почти сигурно Паджеро-то ще бъде затруднено. Причината пак е проста - основното предназначение на двата автомобила.
          jamiemirror, моите уважения, но за пореден път те моля: престани с остротата в изказванията си. Дразниш! Предполагам нямаш огромния опит да си управлявал различни марки и модели автомобили, така че давай информация само за това, което си карал. Само тя е полезна.
          kauftip, ти също се успокой. Благодаря за отзивите за Дъстър-а. Няма нужда, обаче, да се впрягаш толкова. Отричането на Дачия като автомобилен производител означава да се отрекат Рено и Нисан, нещо, което е абсурдно. Аз примерно не харесвам новите модели на Фолксваген. Причината е, че дават много дефекти, а политиката на производителя е да се прави на ударен. Това, обаче, не пречи да са на челно място сред производителите.
          Jeep Cherokee, 2.8 CRD Wild Dream Edition
          Nissan Almera N16 2.2 DI
          LZ1MAS

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
            ... не мисля Дачии и извън пътя да ми се качват на главата Да си карат градското пред кафенетата - където им е мястото на тоя род кросоуъри.
            Тук залиташ! Какво те бърка кой какво кара?!? Всеки да кара каквото си поиска. Ако някой с парите си е отишъл да си купи Дачия и иска да си я строши в гората - това си е негово право.

Първоначално публикуван от mordo Преглед на мнение
            Добро утро. Мисля, че всички попрекалихме с емоциите. Предлагам да приключим с превърналата се в безсмислена дискусия. Всеки избира и си купува онова, което смята сам за себе си за най-изгоден компромис. Защото перфектни неща няма. Дори хората ...
            Мисля, че това изказване е добро за финал на темата.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X