Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Dacia Duster 4x4!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Dacia Duster 4x4!!

Боже мили, и Дъстера станал "жип" - ама така е, след като "жип" наричат и Кашкая.
    Гледам че основния аргумент е цената - на тази цена са българо-китайските жипки в момента и са много по-сериозни машини.

Всеки път като прочета как се използват аргументи като "малко харчи" (а то не е малко) и "много върви" (а то не е много) - не ги асоциирам с 4х4 високопроходима машина. Тия имитации стават само да ги вадят от коловози и блата на въже...

Коментар

Интересно! Темата е за Дачия Дъстър 4х4. Винаги ще се намерят хора, които да те оплюят и да си наврат в носа на другите техния избор. Не съм влизал скоро тук и днес гледам нови мнения.
      Когато говорим за Дъстър 4х4, то реално трябва да го сравним с аналогични модели с аналогични задвижвания. Не ме интересуват класическите и преправените офроуд-машини, защото бягаш от предназначението на едното или другото.
      За по-малко от 6 месеца имам 11 400 км с моя Дъстър. Интересно ми е, с вашите наточени "класически" модели, дали сте минали толкова км, за толкова кратко време и в такъв комфорт.
      Колата се справя перфектно във всички условия за момента. Нарочно съм карал и в гората, нарочно съм ходил по камъни, но това, което ти дава, е напълно достатъчно. Пълен с багаж и 4 човека, на всякакъв вид извънградско и с висока средна скорост за зимата - 6,4 дизел. На магистрала - със 130 папка към 8-8,3/100 дизел. В нормален междуградски път, според ограниченията и с не много галене - 5,7-5,8. Аз съм напълно доволен. Просвет 210 мм - далеч от Москвич. Ускорение - напълно достатъчно. Проходимост - по-добра от Кашкай, Рав4, Спортидж. Не бих го сравнявал с китайските Ховър. Не са толкова по-сериозни, а и този бензинов мотор не ме привлича.
      Градското ми движение през зимата - имам 4 км до работа и още 5-6 за връщане. Естествено ги минаваш на студен мотор - 9,2-9,4/100.
      По-малко в този период не може. Моторът работи за ок. 10 мин. и не може да загрее оптимално.
      Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Моята служебна Дачия не е Дъстър, но е Логан 1.5 dci. За две години измина 130000км без никакви проблеми! Смених два шарнира и два накрайника на 100000км. и два комплекта предни накладки!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00077.jpg
Прегледи:2
Размер:189.3 КБ
ID:5334854Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00078.jpg
Размер:176.4 КБ
ID:5334855Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00079.jpg
Размер:198.1 КБ
ID:5334856
        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Теб те знаем във Дачия-форума. Много ти се радваме. Добър пробег за това време и никакви разходи на фона на пробега.
          Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

За Логан пък изобщо не искам да чуя!
            Логан комби 1.5ДЦИ или както там се казва , пробег 30 000 км:
            - предни накрайници- 18 000 км
            - генератор- 10 500 км
            - предни накладки- 25 000км
            крушки на фаровете- отдавна не ги броя... На няколко места изби ръжда... Ходовата част не влизала в гаранцията, генератора също- бил ''външна въртяща се част'' След ОГРОМЕН скандал се оказа, че , видиш ли ''МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИМ НЕЩО''
            Освен това пантите на вратите вече са увиснали и вътре скърца като 10 годишна Самара. След пробег от Русе до София и обратно се чувстваш все едно си ходил със ЗиЛ 157
            Който иска да си я кара- за тия пари предпочитам 15 годишен АВТОМОБИЛ- Ауди, Фолксваген, Мерцедес... но да е АВТОМОБИЛ- не румънско-френска измислица- Ама било то ''Рено'', ама не баш... - че то пък голяма стока
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от kauftip Преглед на мнение
              Теб те знаем във Дачия-форума. Много ти се радваме. Добър пробег за това време и никакви разходи на фона на пробега.
              Благодаря колега! Дачията до сега се представя отлично, даже и гумите са оригиналните- летните са на 85000км а зимните на 45000км!

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                За Логан пък изобщо не искам да чуя!
                Логан комби 1.5ДЦИ или както там се казва , пробег 30 000 км:
                - предни накрайници- 18 000 км
                - генератор- 10 500 км
                - предни накладки- 25 000км
                крушки на фаровете- отдавна не ги броя... На няколко места изби ръжда... Ходовата част не влизала в гаранцията, генератора също- бил ''външна въртяща се част'' След ОГРОМЕН скандал се оказа, че , видиш ли ''МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИМ НЕЩО''
                Освен това пантите на вратите вече са увиснали и вътре скърца като 10 годишна Самара. След пробег от Русе до София и обратно се чувстваш все едно си ходил със ЗиЛ 157
                Който иска да си я кара- за тия пари предпочитам 15 годишен АВТОМОБИЛ- Ауди, Фолксваген, Мерцедес... но да е АВТОМОБИЛ- не румънско-френска измислица- Ама било то ''Рено'', ама не баш... - че то пък голяма стока
                Колега, Дачията на снимката до 100000км. е карана денонощно от пет шофьора и две години не е влизала в гараж а ръжда няма никъде! Всеки ден минавам по 250-300км. без да ги усетя. Няма никакво скърцане и тропане!

Коментар

Борко от Русе, карай си спокойно колите и не се газирай толкова. Никой не те кара да купуваш каквото и да било. Има хора, които биха си купили, купили са си и ще продължават да си купуват румънски автомобили, защото сме по-прости, по-бедни и по-неразбиращи от всички останали с 10-15 годишни коли, отдавна бракувани в страните-майки. Не се вкарвай във филми и не ги пробутвай на останалите. Всеки си има глава, а особено щом и сам си вади парите от джоба, то ще избере това, което е решил. Ако ти ми дадеш 10 000 лв, защо да не си взема 10-15 год. Ауди/Фолксваген/ и немски производни дървении? Ама докато сам си изкарвам парите, не ми давай акъли.
                  Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                    Колега, Дачията на снимката до 100000км. е карана денонощно от пет шофьора и две години не е влизала в гараж а ръжда няма никъде! Всеки ден минавам по 250-300км. без да ги усетя. Няма никакво скърцане и тропане!
                    Явно твоята е правена по средата на седмицата, а нашата в понеделник...
                    Освен това не можах да срещна две поне с еднакви фуги на вратите...

Коментар

Борко от Русе, карай си спокойно колите и не се газирай толкова. Никой не те кара да купуваш каквото и да било. Има хора, които биха си купили, купили са си и ще продължават да си купуват румънски автомобили, защото сме по-прости, по-бедни и по-неразбиращи от всички останали с 10-15 годишни коли, отдавна бракувани в страните-майки. Не се вкарвай във филми и не ги пробутвай на останалите. Всеки си има глава, а особено щом и сам си вади парите от джоба, то ще избере това, което е решил. Ако ти ми дадеш 10 000 лв, защо да не си взема 10-15 год. Ауди/Фолксваген/ и немски производни дървении? Ама докато сам си изкарвам парите, не ми давай акъли.
                      Изобщо не давам акъл- изказвам мнение- нали за това е форум- карай си ЧЕУШЕСКО и дано не ти създава грижи както на мен. Аз лично не искам повече да ги доближавам. А между другото въпросните 10-15 годишни курници струват повече от нова дачия- защо ли- или само аз не разбирам тук от коли?

Коментар

Щото плащаш за марката, Борко. И малко преувеличаваш - кола на 10 год. струва 10 000 лв, независимо каква марка. Не разбирам, защо винаги трябва да се слагат "обидни" определения, само за да изтъкнем, колко повече разбираме от останалите. Хората не са прости, и сами могат да си правят изводи. Лошо е, че ти се е случила такава кола. Всички първи модели от 2004-2005 имаха проблеми и дефекти, но това се случва при всички първи модели. 6-7 години по-късно нещата са много по-различни от тогава.
                        Това, че Дачия започна по-късно от всички останали соц-производители, не я прави по-долна марка. Шкодите бяха същите в развитието си с Форман и Фелиция, докато не дойде Фабия. Тя също имаше проблеми в началото, а сега дори продължават. Проблемите при Дачия са по-малко, просто защото не се правят експерименти с нея, а всичко си е достатъчно изпитано (и старо), но в модерна обвивка. Както се казва - за тези пари, всичко е достатъчно. Предпочитам Дъстър пред Ховър/Грейт Уол, поради много, много причини.
                        Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

В това отношение те подкрепям напълно- кой какво си купува и кара си е въпрос на личен избор. Лошото за нас в случая е, че докато навремето се бъзикахме с румънците, че били гладни, голи и боси- виждал съм ги с очите си, нали сме комшии вече са години напред и докато ние си бъркаме в носовете хората си произвеждат всичко. Дачиите им били те хубави, лоши, курници или не- хората си ги произвеждат, карат си ги и по някакъв начин икономиката им се движи, а ние обираме на хората боклуците. Миналата седмица ходих в Букурещ/ходя там поне два пъти в месеца/ и трябва да ти кажа, че не видях кола по-стара от 2000 година, а уж били мамалигари и цигани...

Коментар

Е, все пак е Букурещ. Ако отидеш на 200 км по-северно, нещата са съвсем други. И ние пътувахме през половин Румъния тази есен. По-далеч от Букурещ хората си карат Дачиите/Рено от преди много години. И още се движат. Но, факт е, че се развиват. А ние развиваме локуми.
                            Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Предпочитам Дъстър пред Ховър/Грейт Уол, поради много, много причини.
                              Можеш ли да посочиш поне една? Аз съм сравнявал "жипките" им една до друга - нови новенички, а ти?

Коментар

Интересно! Темата е за Дачия Дъстър 4х4. Винаги ще се намерят хора, които да те оплюят и да си наврат в носа на другите техния избор. Не съм влизал скоро тук и днес гледам нови мнения.
                                Когато говорим за Дъстър 4х4, то реално трябва да го сравним с аналогични модели с аналогични задвижвания. Не ме интересуват класическите и преправените офроуд-машини, защото бягаш от предназначението на едното или другото.
                                За по-малко от 6 месеца имам 11 400 км с моя Дъстър. Интересно ми е, с вашите наточени "класически" модели, дали сте минали толкова км, за толкова кратко време и в такъв комфорт.
                                Колата се справя перфектно във всички условия за момента. Нарочно съм карал и в гората, нарочно съм ходил по камъни, но това, което ти дава, е напълно достатъчно. Пълен с багаж и 4 човека, на всякакъв вид извънградско и с висока средна скорост за зимата - 6,4 дизел. На магистрала - със 130 папка към 8-8,3/100 дизел. В нормален междуградски път, според ограниченията и с не много галене - 5,7-5,8. Аз съм напълно доволен. Просвет 210 мм - далеч от Москвич. Ускорение - напълно достатъчно. Проходимост - по-добра от Кашкай, Рав4, Спортидж. Не бих го сравнявал с китайските Ховър. Не са толкова по-сериозни, а и този бензинов мотор не ме привлича.
                                Градското ми движение през зимата - имам 4 км до работа и още 5-6 за връщане. Естествено ги минаваш на студен мотор - 9,2-9,4/100.
                                По-малко в този период не може. Моторът работи за ок. 10 мин. и не може да загрее оптимално.
                                Виждаш ли, смехорията е че ако сравнявам Дъстър с аналог - ще е по-добре човек да си купи най-обикновена кола с предно предаване от скапана марка за половината пари (няма смисъл да е Дачия).
                                Това е Дъстър - всичко тръгва от древния Ренде Сценик с 4х4 система, минава през Кашкай като се оскъпява безсмислено и стига до Дъстър - която струва колкото ... Сценика 4х4. т.е. ДЯДО си. Е, явно има хорица които предпочитат прастарите "изпитани" боклуци на цената на нови, тяхна им работа.

Китайските Ховър са много по-сериозни от тая тенекия - и съществуват както с бензинов - така и с дизелов двигател. Гледам изцепки от дачия-пилоти с 11 хил км и ме досмешава как нямали проблеми, да не говорим че и 100-те хил са пробег при който и Ладите отпреди 40 години с древен дизайн преодоляваха що-годе сносно. Впечатлете ме с кола над 200-250 хил без по-сериозни ремонти и то не карана като такси - инак си спомням и друг клозет от близкото минало, едно ТИКО - изложено в Пловдив като пример че изкарвали много (неспирано от таксиджии - то ясно че ще изкара пробег като не е имал двигателя работа на студено хахахаха)
                                Като ти гледам данните на бракмата - да ти споделя, подкарах наскоро 2.8ТД Делика. Разхода ми при 60-80 мили/час (100-130) е под 8 И ТО АВТОМАТИК НА 170хил мили пробег. Дъстера ти мога да го натоваря вътре ... за 4х4 супер селекта има да почакаш в Дачия. След 4 човека имам още едно място + още един ред седалки свободни, сметни си ги сам.

Осъзнайте се, кенеф в Голф класът ми хвалите като "жип", офроудър и какво ли не. Жалко и смешно е!
                                Инак набутването си е изцяло ваш избор (и проблем). То не ме притеснява - а новите "стандарти" които разни смешници с разни смешни колици се опитват да наложат в категория офроудъри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X