Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива - на старо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нива - на старо

Първоначално публикуван от raffaello Преглед на мнение
    Здравийте колеги,
    извинявам се, че нямам време да прочета из форума какво трябва да знам за нивата на старо. А именно - спрял съм се на тези двете, кажете ми на какво да се спра като отида на оглед и какви "хитрини" да използвам.Технически грамотен съм, но дасега не съм се занимавал с автомобили 4х4.

Благодаря предварително!

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.c...71350032021210

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.c...75765911627465
    Тъй като гледам май си търсиш евтина Нива.Такива,обаче читави няма или ако има са 3-4 на сто.Обикновено Нива,стигнала до цена 2000-2500лв. е пълен боклук и просто човек се набутва истински,ако си купи такава.

Коментар

Като цяло пропуснахме нещо много важно преди съветите .
      Нивата която искаш да купиш единствена кола ли ще ти бъде ?
      За градско и основен автомобил ли ще я ползваш или за екшъни(извън пътя) и адреналин ?
      Ако ще си правиш кефа в гората - малко ръжда не е важна. Важно е да работят движещите агрегати и детайли .
      Ако ще ти е за обучение на 4х4 - пак същото. Но - ако ще ти бъде представителната кола ( как звучи...) - тогава гледай хубаво и за ръжда.
      Скоро боядисана кола и пусната за продажба..... след 3-4 месеца започва да избива това което е скрито. Не само при Нива е така.
      За това - ако аз избирам - ще избера тази на която ръждата не е скрита покрита. И ще си я обработя с кеф и мерак както искам аз.
      А за двигател, скорости и раздатка - там с проба само става виждането.
      Успех ! Щом още не се хвалиш занчи не си купил....

Коментар

Ето една, която на думи изглежда добре реставрирана и на прилична цена:
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...0%B2%D0%B0-1.6

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
          Ето една, която на думи изглежда добре реставрирана и на прилична цена:
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...0%B2%D0%B0-1.6
          И аз така мисля. Нивата си заслужава парите.
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Благодаря на всички отзовали се колеги, и за отправените предложения.Ще погледна при първа възможност и двете Нивушки.Колкото до зелената - запътила се е към скрапа, и скоро ще стигне.
            При развитие ще пиша в темата

Коментар

Вземи Нейчовата. Току я довърши, и го удуши кризата. Затова я и дава.
              Дърт дападжия, знае за кочините повече от целия форум. Прави я за себе си, пък то ей кво стана. Оная Нива е честна. Каквото ти казва - това и получаваш. Не реклама.

Коментар

Според мен Нива на цена под зооо лв. е губене на време да се ходи на оглед. А колкото за разход по GPS може да се докара и до 5 на 100 км. Горят си от 10 на горе.
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Да добавя, че си харесвам Нивата и не бих я заменил за друга кола. Просто в нея се чувствам удобно и зима и лято и по асфалт и в гора.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                    Да добавя, че си харесвам Нивата и не бих я заменил за друга кола. Просто в нея се чувствам удобно и зима и лято и по асфалт и в гора.
                    И аз съм така като теб. Съучениците ме базикат, ако ти дадат 2 коли БМВ Х6 и Лада НИВА кое би избрал? Познайте кое винаги казвам....Естествено, че нивата.
                    Според мен Нива на цена под зооо лв. е губене на време да се ходи на оглед. А колкото за разход по GPS може да се докара и до 5 на 100 км. Горят си от 10 на горе.
                    Защо мислиш така, нашата първо беше обявена за 3 500 лв, но с малко пазърлък стана и на 1 500 За 1 500лв Нива 88-ма.Двигател 1 година не му е доливано масло, а е на макс, 4степенна кутия, но с счупена раздатъчна кутия(която пък за 20 лева беше направена, с аргонова заварка ).
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                      ако ти дадат 2 коли БМВ Х6 и Лада НИВА кое би избрал?
                      X6 - колкото и сантименти да имам парите са си пари... А иначе ще продължа да си карам моята си Нива

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                        X6 - колкото и сантименти да имам парите са си пари... А иначе ще продължа да си карам моята си Нива
                        Браво И аз така им казвам, че ще си я карам, но им давам за сравнение: Ако това Х6 го удариш в някой камък и счупи нещо, к'во става айде в сервиз, дори за едно гърне пак в сервиз трябва да идеш, а пък ЛАДОКА като го удариш малко те поболи корем(1-2 дена, все пак е лубимата кола и не е желателно много да се троши )Може и сами да си го оправиш, да ти падне гърнето, омотаваш с тел и продължаваш на пред смело
                        ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА СПАМА
                        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Малко оф:По българска кола без тел и дървена "чивия" неможе.

Сега по темата,колега карам лада нива 1.6 и лада нива 1.7,склонен съм да кажа че 1.7 е по добра по всички критерии от 1.6.Лада нива 1.6 била много здрава-съгласен съм,но до преди 10-15години сега на дали ще намериш толкова здрава и запазена Лада нива 1.6.Аз ти препоръчвам вземай си от новия модел,има хубави ниви 1.7(от новия модел) до 3 000лв,гледай да не е моно-инжекцион-не съм чувал много хубави отвизи за тях.1.7 карбуратор,здрав и сигорен мотор,няма електроники и се отремонтира в домашни условия.

Коментар

През 1990 година когато всичко се купуваше на едро, и то когато го пуснеха в магазина бях тръгнал за чувал захар. Върнах се у дома със захарта и една стара Лада, която се продаваше пред магазина. През целия път със свито сърце гледах в огледалото за задно виждане да не изпадне захарта от багажника. Толкова много беше изгнила. Мерак, ама голям да карам Лада. И двете покупки за половин заплата. И се почна голямото изкърпване. Рязане, заваряване, подмяна на части и тичане по магазините. И всичко това сам, без разходи по майстори и сервизи. Имам инструменти и мога да си я направя. Стигне ли една кола до такава ниска цена то възстановяването и до положение на каране и безопасност ще изисква много по-вече средства от една със здраво и не изгнило купе. А за да се продава толкова евтино Нива, то тя е напълно рухнала. Най-малкия проблем, а и най-евтин е ремонта на двигателя. Така, че съветвам при бъдеща покупка обръщайте внимание най-вече на купето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X