Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива - на старо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нива - на старо

Здравийте колеги,
    извинявам се, че нямам време да прочета из форума какво трябва да знам за нивата на старо. А именно - спрял съм се на тези двете, кажете ми на какво да се спра като отида на оглед и какви "хитрини" да използвам.Технически грамотен съм, но дасега не съм се занимавал с автомобили 4х4.

Благодаря предварително!

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.c...71350032021210

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.c...75765911627465

От: Нива - на старо

Гледай най-вече да не са изгнили гредите,пода и местата,където се захващат щангите,държащи задния мост.Покарай ги по-асфалт и после по стръмни терени-пробвай бавните и блокажа.Виене и вибраций са допустими,но не и силно-подчертани.Форсирай рязко мотора на място до към 5600об./мин.-гледай да не излиза от ауспуха син дим и да няма сериозни пречуквания.За тези пари така или иначе сигурно и двете машини ще се нуждаят от ремонти-я по-леки,я по-тежки.П.П.Има такава тема-търси и чети колега,че в момента повтаряме писани работи.

Коментар

Първоначално публикуван от raffaello Преглед на мнение
      нямам време да прочета из форума какво трябва да знам за нивата на старо.
      Явно си много зает човек и времето ти е скъпо. Като е така, защо не си платиш на консултант? Тук се очаква, преди да задаваш въпроси, да си минал поне отгоре-отгоре с търсачката, а като ще си купуваш нова за тебе кола, да си изчел раздела. Става за две вечери и ще знаеш хитрини за покупка, повече от всеки джамбазин.

Сегашното прилича на щракане с пръсти към гавазите - нагло и обидно, при положение, че отношенията ни са други.

Коментар

Не вярвам нито една от двете да е читава откъм ламарини. Убеден съм, че са изгнили яко. Работата по тях ще бъде много. Замисли се дали труда ще се оправдае с ниската цена.

Коментар

Споредмене зелената е по добра . Абе която ти хване окото грабвай нея важно е на теб дати харесва

Коментар

Погледни колата да не е удряна, но пак не е никак сигурно, но ако е удряна, то със сигурност се оправя перфектно, което не е страшно. Лошо е ако е имала усуквания и конструктивни изменения, но те се установяват и трудно се прикриват за окото на професионалисти.
            Иситната за кола втора ръка си остава 3 - 5 годишните коли, които са на около 100 000 км и цената им е под 50% от такава в ново състояние и не е имала удари. Успех с покупката, и да не забравиш после да се похвалиш(почерпиш)
            LZ1ZAH

Коментар

Зелената определено кърти - старо табло, ново купе, 93г такива купета не е имало още.

Коментар

Да, зелената е някакъв Франкенщайн

Коментар

Сашо, ето ти твоята лада - http://www.cars.bg/u137208... Много си млад за да се зарибиш по офроуда... Представи си след 10-на години нито клиренс ще ти достига, нито ходове на окачването, нито мощност, на каквато и да била машина... Вземи автоматик да ти е по-спокойно и стой ниско до земята
                  Последно редактирано от Stan40_San; 11-06-10, 11:15. Причина: неграмотност
                  "That is not dead which can eternal lie,
                  And with strange aeons even death may die."
                  ~H. P. Lovecraft

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    ..., защо не си платиш на консултант?
                    В твоя случай това е съветът, който ти трябва.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

А защо не се ориентираш към автомобил? Тя и нова не чини (личен опит) а на старо съвсем...
                      Заблуда е, че е евтина - с малки суми, но редовно (разбирай непрекъснато)
                      Скромна проходимост, отрицателен комфорт, ръжда, шум, непрекъснато очакване нещо да се строши, постоянни ремонти, никакъв багажник, отвратително пътно поведение.
                      Ако все пак си решил да е Нива, обърни внимание най-вече откъм ръжда. Останалото и без друго е консуматив.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Хайде "хейт клуба" пак започна. Много ви е яд нещо на Нивата. Този форум има и други раздели - ориентирайте се към тях... За всеки влак си има пътници - оставете хората да си пътуват на мира. Не ги спъвайте.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                          Хайде "хейт клуба" пак започна. Много ви е яд нещо на Нивата. Този форум има и други раздели - ориентирайте се към тях... За всеки влак си има пътници - оставете хората да си пътуват на мира. Не ги спъвайте.
                          За малко повече пари може да се вземе Витара, която превъзхожда по всичко Нивата.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

И аз да се обадя. Най-скъпия ремонт който съм правил по моята беше ръждите и боядисването. Всичко друго се оправя за не толкова много пари. При инжекционите не знам как (инжектори, компютри и т.н.), но не вярвам и там да са големи проблемите. Та за мен най-важното за една Лада е да не е изгнила, другото се прави и не е толкова скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                              ...Много ви е яд нещо на Нивата.....
                              Вервай ми - има защо да ме е яд, когато чисто нова "кола", се дъни навсякъде и във всичко. Всъщност ме е яд на и нивоводите (ниворемонтьорите), които по неизвестни причини обявяват това за автомобил, вместо да спасят потенциално застрашен от тази напаст човек, като просто му кажат да се ориентира към нормален джип.
                              УАЗът също има куп недостатъци и се троши за световно, но той поне е правилно замислен и при желание става, докато НИвата е мъртво родена още на конструкторската дъска, ако е имало конструктори изобщо. Подозирам, че банада пийнали работници в Тольяти за майтап са събрали относително пасващи остатъци от нещо и са ги обявили за кола.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X