Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете за проект лада нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помогнете за проект лада нива

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Еднакво количество вода е за Жигул и за Нива, около 8 литра влизат при напълно източена уредба. С алуминиев радиатор - по-малко.

Абе ще пробваме. Ако пасва - добре, да грее е малко вероятно. Просто нивовския 1.6 не е много по-мощен от жигулския 1.5. Като се напълни с кал, вече е друга работата. Заради калта са възникнали и по-големите алуминиеви радиатори на Нива 1.7, и ел. перките на Нива 1.7и
    Вместимоста на нивата е 10лт охлаждаща смес по спомен де.
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Здравейте колеги много се радвам че има съпричасни хора които искат да ми помогнат значи вече предния диф с полуоските го закупих ходих чак до плевен но си заслужаваше цената 230лв к-т но се оказа че нямам едната планка която държи предния диф към двигателя планката се намира от лявата страна на двигателя от задната страна без нея немога да го кача ако някой има да пише и остана водния радиатор

Коментар

Първоначално публикуван от PICBRIDGE Преглед на мнение
        Здравейте колеги много се радвам че има съпричасни хора които искат да ми помогнат значи вече предния диф с полуоските го закупих ходих чак до плевен но си заслужаваше цената 230лв к-т но се оказа че нямам едната планка която държи предния диф към двигателя планката се намира от лявата страна на двигателя от задната страна без нея немога да го кача ако някой има да пише и остана водния радиатор
        Разгледаи тук из темите има доста по удачни начини за захващане на преден диференциал, така и така си я пърчедосал поне я направи качествено.

Много се радвам, че и нашата група се разраства. Успех с проекта.
        Land Rover Discovery II 3,9 V8
        Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от PICBRIDGE Преглед на мнение
          Тези планки се предлагат, като резервна част по магазините, потърси ги нови, не вярвам да са скъпи .

Коментар

Прав беше планката я има в магазините мерси за съвета дано да оспея да я направя за събирането на нива феновете че ще разглобявам и задния диф кой знае и там какво чудо ще видя

между другото ако на някой му потрябва заден диф имам 2 бр излишни с число 10/43 другият не го знам защото е на колата до ден два ще знам ако някой има с число 11/43 може да направим бартер и за воден радиатор също

Коментар

От: Помогнете за проект лада нива

с какво число е наи добре да е задният диф

Коментар

3.9 Май Но зависи
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от maver Преглед на мнение
                  С каквото и предния

Не бързай да се отърваваш от диференциалите,може и да не са ти излишни,щом са два еднакви
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    С каквото и предния

Не бързай да се отърваваш от диференциалите,може и да не са ти излишни,щом са два еднакви
                    To е ясно, че трябва да са еднакви, защото ако са различни раздатката ще мята повече усилие на този диф който върти по леко и колата ще стане една, направо никаква :Д
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Задължително равно на предния.

Коментар

Зависи къде ще караш колата и какви цели си поставяш.Ако ще си най-вече в гората и по коловозите задължително слагай или 4.3 или 4.44,естествено еднакви и на двата моста.Така ще имаш достатъчен запас от тяга и ще можеш да въртиш малко по-височки гуми,които за в гората са задължителни/до към 74-76см/ за Нивата.Аз вчера усетих леко недостатъците на бързите дифове с които съм.Наложи ми се голям преход /96км./ в гората.Имахме много стръмно и продължително изкачване между дървета и камъни и на моменти "движението на полусъединител" беше неизбежно...от снимките за съжаление не може да се добие почти никаква представа за наклона,но той беше наистина сериозен и в ситуацията бавните дифове биха разтоварили много машината и най-вече съединителя.Общо взето,ако ще си на терени подобни на тези от снимките просто няма какво да му мислиш-4.3 или 4.44.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Янко Желязков; 31-05-10, 16:20.

Коментар

4.3 са от 2106 има ги по пунктовете за изкупуване на метали, струват жълти стотинки, как стои въпроса с 4.44 не знам май се намират по-трудни слагат ги на лада комби 2104. Препоръчвам на всеки който е решил да слага евтини части т.е. да не дава много пари да се отбие първо в най-близкия пункт за икупуване на метали и чак след това да се занимава с морги и прочие.Части за лада по пуктовете дал господ в пъти повече от която и да е морга.
                          Последно редактирано от mkenzie; 01-06-10, 13:03.
                          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Лайшки въпрос сигурно, ама ако взема 4.44 от комби, това е за задния диференциял, а предния? Как стои там работата

Коментар

Ем те не са ли еднакви Взимаш от 2 комбита и си готов само дифа пинион, касетата и сателитите и планетите и единия от пред др от зад
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Те са съвсем еднакви двата, имам в предвид предния и задния на ладата. Изкормваш му вътрешностите и ги слагаш на кожуха на предния и си готов.
                                Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X