Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете за проект лада нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете за проект лада нива

Здравейте закупих си една лада нива пълен брак с повече воля и средства оспях да я възтановя почти цялата нова боя основен ремонта на двигатела и ходовата част и интериора е почти нов но има още липси по трансмисията липсва предния деферинциал и двете полуоски комплект и тече водния радиатор ако някой има налични части или може да ми каже от къде мога да ги купя ще ви бъда много благодарен ладата е от старите 1.6 карбуратор

До: Помогнете за проект лада нива

Колега виж в мобилето на части някоя Нива има ги поне 4-5 можеш да им вземеш дифа и полуоските. Нов диф е около 500 лева, а една полуоска 250 лева. А от тези на части дето са може да си вземеш и други неща които нямаш.

Коментар

Имам здрав меден радиатор от 2106 - мисля, че пасва на Нива 1.6, дали не бяха и съвсем същите. Бонус - имам и ел. перка за него, ако искаш да подобриш Нивата откъм охлаждане.

Коментар

Търсих но за съжаление няма такива ниви на части

Коментар

Ако става радиатора кажи цена

Коментар

Ето снимка на проекта
            Прикачени файлове

Коментар

Читав е радиаторът, 25лв и е твой с все перка и датчик. Имаш право и да го върнеш, ако не пасва или капе. Тел 0878605583

Коментар

Първоначално публикуван от PICBRIDGE Преглед на мнение
                Ето снимка на проекта
                Супер ти е нивата и аз си зимах такава по-рано кърпене /боя малко поостегане и после каране .
                Ето и малко снимки :
                Прикачени файлове
                [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от PICBRIDGE Преглед на мнение
                  Здравейте закупих си една лада нива пълен брак с повече воля и средства оспях да я възтановя почти цялата нова боя основен ремонта на двигатела и ходовата част и интериора е почти нов но има още липси по трансмисията липсва предния деферинциал и двете полуоски комплект и тече водния радиатор ако някой има налични части или може да ми каже от къде мога да ги купя ще ви бъда много благодарен ладата е от старите 1.6 карбуратор
                  От каде тече ако е горе по линиите няма страшно...
                  Нашия течеше пробвахме с няква смес там кам водата ама .... резултат никакъв...И зех поялника и малко калай и го запоих после 2 пъти вархонего с шпрей черен и е готов ама пак прутече..И какво се оказа ,че е било капачката на радиатора нали трябва при голям напън да отваря и водата да ходи към разширителния съд и да ама тая капачка нова и толкова яка прожина ,че не отделя и то дефакто дава напор на самият радиатор и се принудихме да сложим старата и сега не тече вече така че не си давай парите за нов(нямам нищо против теб колегата дето продава радятор! прозто казвам удачните решения на въпроса..Да си реши колегата!) С тези полуоски и диф бая ядове ще береш дорде намериш имам поне 5-6 номера в тела на хора които продават лада Нива на части ако искаш драсни едно ЛС да не спама темата
                  П.П дай малко инфо от каде тече пък ако дадеш и малко снимки тогава ще сме най-полезни
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Читав е радиаторът, 25лв и е твой с все перка и датчик. Имаш право и да го върнеш, ако не пасва или капе. Тел 0878605583
                    Да не говоря много но радиатора от 2106 не става на 2121
                    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Ако си сигурен, да не разкарвам човека. Аз съм останал с впечатлението, че на старите Ниви и старите Жигули радиаторите (медните) са еднакви.

Коментар

Имат разлика радиаторите.На лада/жигула са с по малък капацитет,следователно по малък на диаметър.По принцип стават,но 100% нивата ще грее като чайник с жигулски радиатор,не съм много сигорен-жигулата/ладата сабира 4литра вода в радиатора а нива е около 6-7.

Коментар

Еднакво количество вода е за Жигул и за Нива, около 8 литра влизат при напълно източена уредба. С алуминиев радиатор - по-малко.

Абе ще пробваме. Ако пасва - добре, да грее е малко вероятно. Просто нивовския 1.6 не е много по-мощен от жигулския 1.5. Като се напълни с кал, вече е друга работата. Заради калта са възникнали и по-големите алуминиеви радиатори на Нива 1.7, и ел. перките на Нива 1.7и

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Имам здрав меден радиатор от 2106 - мисля, че пасва на Нива 1.6, дали не бяха и съвсем същите. Бонус - имам и ел. перка за него, ако искаш да подобриш Нивата откъм охлаждане.
                            Радиатора от 2106 е по малък не пасва на нива. Следователно неможе да подобри охлаждането.По тесен е.По малко охладителна течност събира.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                              Радиатора от 2106 е по малък не пасва на нива. Следователно неможе да подобри охлаждането.По тесен е.По малко охладителна течност събира.
                              100 % вярно, аз имах Нивов , който сълзеше и го подарих на едни състезатели Лададжий, който казаха, че е значително по-голям от Ладовите и Жигулови радиатори. След това го видях монтиран и се виждаше очевадната разлика м-у двата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X