Здравейте закупих си една лада нива пълен брак с повече воля и средства оспях да я възтановя почти цялата нова боя основен ремонта на двигатела и ходовата част и интериора е почти нов но има още липси по трансмисията липсва предния деферинциал и двете полуоски комплект и тече водния радиатор ако някой има налични части или може да ми каже от къде мога да ги купя ще ви бъда много благодарен ладата е от старите 1.6 карбуратор
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помогнете за проект лада нива
Свий
X
-
До: Помогнете за проект лада нива
Колега виж в мобилето на части някоя Нива има ги поне 4-5 можеш да им вземеш дифа и полуоските. Нов диф е около 500 лева, а една полуоска 250 лева. А от тези на части дето са може да си вземеш и други неща които нямаш.
-
Имам здрав меден радиатор от 2106 - мисля, че пасва на Нива 1.6, дали не бяха и съвсем същите. Бонус - имам и ел. перка за него, ако искаш да подобриш Нивата откъм охлаждане.
Коментар
-
Супер ти е нивата и аз си зимах такава по-рано кърпене /боя малко поостегане и после каране .Първоначално публикуван от PICBRIDGE Преглед на мнениеЕто снимка на проекта
Ето и малко снимки :[SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]
Коментар
-
От каде тече ако е горе по линиите няма страшно...Първоначално публикуван от PICBRIDGE Преглед на мнениеЗдравейте закупих си една лада нива пълен брак с повече воля и средства оспях да я възтановя почти цялата нова боя основен ремонта на двигатела и ходовата част и интериора е почти нов но има още липси по трансмисията липсва предния деферинциал и двете полуоски комплект и тече водния радиатор ако някой има налични части или може да ми каже от къде мога да ги купя ще ви бъда много благодарен ладата е от старите 1.6 карбуратор
Нашия течеше пробвахме с няква смес там кам водата ама .... резултат никакъв...И зех поялника и малко калай и го запоих после 2 пъти вархонего с шпрей черен и е готов ама пак прутече..И какво се оказа ,че е било капачката на радиатора нали трябва при голям напън да отваря и водата да ходи към разширителния съд и да ама тая капачка нова и толкова яка прожина ,че не отделя и то дефакто дава напор на самият радиатор и се принудихме да сложим старата
и сега не тече вече така че не си давай парите за нов(нямам нищо против теб колегата дето продава радятор! прозто казвам удачните решения на въпроса..Да си реши колегата!) С тези полуоски и диф бая ядове ще береш дорде намериш имам поне 5-6 номера в тела на хора които продават лада Нива на части ако искаш драсни едно ЛС да не спама темата
П.П дай малко инфо от каде тече пък ако дадеш и малко снимки тогава ще сме най-полезни
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Да не говоря много но радиатора от 2106 не става на 2121Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЧитав е радиаторът, 25лв и е твой с все перка и датчик. Имаш право и да го върнеш, ако не пасва или капе. Тел 0878605583Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited
Sofrace Offroad Team
Коментар
-
Имат разлика радиаторите.На лада/жигула са с по малък капацитет,следователно по малък на диаметър.По принцип стават,но 100% нивата ще грее като чайник с жигулски радиатор,не съм много сигорен-жигулата/ладата сабира 4литра вода в радиатора а нива е около 6-7.
Коментар
-
Еднакво количество вода е за Жигул и за Нива, около 8 литра влизат при напълно източена уредба. С алуминиев радиатор - по-малко.
Абе ще пробваме. Ако пасва - добре, да грее е малко вероятно. Просто нивовския 1.6 не е много по-мощен от жигулския 1.5. Като се напълни с кал, вече е друга работата. Заради калта са възникнали и по-големите алуминиеви радиатори на Нива 1.7, и ел. перките на Нива 1.7и
Коментар
-
Радиатора от 2106 е по малък не пасва на нива. Следователно неможе да подобри охлаждането.По тесен е.По малко охладителна течност събира.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеИмам здрав меден радиатор от 2106 - мисля, че пасва на Нива 1.6, дали не бяха и съвсем същите. Бонус - имам и ел. перка за него, ако искаш да подобриш Нивата откъм охлаждане.
Коментар
-
100 % вярно, аз имах Нивов , който сълзеше и го подарих на едни състезатели Лададжий, който казаха, че е значително по-голям от Ладовите и Жигулови радиатори. След това го видях монтиран и се виждаше очевадната разлика м-у двата.Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнениеРадиатора от 2106 е по малък не пасва на нива. Следователно неможе да подобри охлаждането.По тесен е.По малко охладителна течност събира.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар