Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тампони стабилизиращи щанги на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тампони стабилизиращи щанги на Нива

колеги , имам едно питане:
    вместо заводските гумени тампони на стабилизиращите щанги на задния диф ,сложа тефлонови дали ще е по добре
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Много са твърди Полиуретана е по-добро решение

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
      колеги , имам едно питане:
      вместо заводските гумени тампони на стабилизиращите щанги на задния диф ,сложа тефлонови дали ще е по добре
      Я пак. стабилизиращата щанга отзад е една. Обясни точно къде щото много често се бъркат.

Коментар

Ако ти се занимава-направи направо нови щанги-така хем ще са по здрави от оригиналните ламаринени на Нивата-хем ще можеш да си сложиш и каквито тампони искаш-аз на мойта Нива бях правил щанги от дебелостенна тръба и се оказа че са по-добри от оригиналните които са ламаринени.

Коментар

отдзад има две къси , две дълги които държат дифа
          и една напречна която е хваната на купето
          ха това наистина е идея за нови щанги
          ,незнам ама колкото и тампони да сменям след месец пак има луфтове

Коментар

ха това наистина е идея за нови щанги
            ,незнам ама колкото и тампони да сменям след месец пак има луфтове
            Луфтове ще има винаги докато не си направиш сам щанги Просто ухото където влиза тампона а и цялата щанга са от ламарина и подават с времето.И нови щанги да сложиш-пак е същото-на мен ми беше омръзнало да сменям щанги и накрая си направих от тръби

Коментар

а какви тампони сложи

Коментар

а какви тампони сложи
                Оригиналните си тампони слагах.Тампоните са си наред-поне мен ме устройваха напълно.Направи нови щанги-ефекта е много добър

Коментар

И други неща има. Сега ти прочетох подписа. Успя да ме объркаш.
                  Биалетите ли се разбиват. Аа биалети са малките щангички които в единие краи са хванати за моста а в другия за една хоризонтална крива щанга(стабилизиращата)

Коментар

оригиналните са два конуса един срещо друг
                    дали няма да мога да сложа обикновен цилиндричен тампон с втулка

Коментар

Коментар

На жигулските щанги нали и тия тръбички са два конуса с тясното един към друг. Кръгов цилиндър няма да влезе с добро и сигурно ще се повреди.

Коментар

да точно такива са, но намен мисълта ми беше да махна конусите и да сложа права тръба и в нея да набия кръговия цилиндър

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                            Много са твърди Полиуретана е по-добро решение
                            от къде да го взема
                            като попитам в троян и ме гледат все едно съм извънземно

Коментар

Не можеш да го обясниш както трябва но както и да е.
                              Има една дълга крива (П-образна в повечето случаи) щанга. Намира се пред или зад моста отгоре над него. По средата е хваната с два тампона за купето а в двата края с едни биалети (малки щангички) за моста ако е с цял мост(както е Нивата отзад) или за носачите ако е с независимо окачване(както си отпред). Това е стабилизиращата щанга. Изглежда горе доло така.

Диеиствието и е като се вдигне лявата гума например нагоре да увлича и дясната. Обяснявам я толкова подробно защото тампоните които я държат към купето са единственото място където може да има тефлон. На повечето леки коли даже оригинално е така защото щангата се върти в тези тампони и има триене.
                              На другите места по добре смени гумата с полиритан.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X