Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизелов двигател на бензинова Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дизелов двигател на бензинова Нива

А било лошо масло М10Д. Просто си иска редовна смяна.
    Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
      Да така е. При мен в болницата също имахме Лада 1600 на 380000км. без ремонт на двигателя и карана от 5-6 шофьора.
      Така е колега, и тази Лада е изминала 380000км. само с М 10Д.
      Последно редактирано от dragomir_68; 15-04-10, 14:52.
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68
        Така е колега, и тази Лада е изминала 380000км. само с М 10Д.
        Колеги не бъркате ли нещо на бащата спужебната се караше с диона супер а таксимаджиите по не по старите казваха че карат само с М8Е
        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
          Колеги не бъркате ли нещо на бащата спужебната се караше с диона супер а таксимаджиите по не по старите казваха че карат само с М8Е
          Нашите в болницата ВАЗ 2102 и Ваз 2106 се караха само с 10Д. както и всички Волги, Латвий, Ниси, Шкоди и УАЗки.
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Да се придържаме към темата ли, що ли?

Коментар

XUD9 се слага с два фланеца. Единия е преходен между блока на двг и скоростната кутия (25 мм). А другият е между коляновия вал и маховика, защото първичния вал на нивата идва къс(40 мм). Затова трябва да се приближи маховика към скоростната кутия, за да влязат шлиците в съединителя. Ползва се ладов феродов диск на пежо-притискателя. Маховика се пристъргва като се оставя натяг за ладов венец и се монтира ладов венец. От страната на стартера има да се зачисти малко чугун от блока на двг, за да се направи място за стартера. Предния диференциал се премества на моста. Останалата част е по окабеляването и добавяне на реле за подгрев. До термостата и датчиците за темп. на водата се имплантира ладов датчик за температурата. Горе-долу това е.

Коментар

Колега скоростната кутия ще я сменаш ли?Има разлика в здравината на притескателните дискове.Правил съм подобно на бензинов форд строших два притискателя за около 30000км докато не сложих притескателен от дизел.
                OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Колеги,имам пасат 91година 1.9ТД.Днес разглеждах двигателя,както си разглеждах и въдях нещо доста интересно.В блока на пасатовият мотор има "дупки" подобни като на ладовия блок,та дане кажа и еднакви за захват на ухото на тампона точно зад маслениа филтър,но това е само от предната страна погледнато.Отзад как е незнам,предполагам че щом ги има от ляво ще ги има тези отвори и от дясно.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                    Колеги,имам пасат 91година 1.9ТД.Днес разглеждах двигателя,както си разглеждах и въдях нещо доста интересно.В блока на пасатовият мотор има "дупки" подобни като на ладовия блок,та дане кажа и еднакви за захват на ухото на тампона точно зад маслениа филтър,но това е само от предната страна погледнато.Отзад как е незнам,предполагам че щом ги има от ляво ще ги има тези отвори и от дясно.
                    В една от темите за "каквъв двигател да сложа на нивата" някой беше споменал за 1.6 Дизел от Голф сложен на Нива, така че е напълно възможно.
                    А предавателните числа на кутията на дизеловата Нива в крайна сметка същите ли са като на бензиновите?
                    Александър

Коментар

Тука в нащо градо има една нива с двигател на фиат регата 1,9дизел как си е направил незнам ама ми обесняваше че най-големи проглеми е имал с картера от двата е направил един
                      0898707872-Здравко

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        А предавателните числа на кутията на дизеловата Нива в крайна сметка същите ли са като на бензиновите?
                        Същите са.

Първоначално публикуван от ribar4eto Преглед на мнение
                        Тука в нащо градо има една нива с двигател на фиат регата 1,9дизел как си е направил незнам ама ми обесняваше че най-големи проглеми е имал с картера от двата е направил един
                        На фиатовите двигатели обикновено пасва ладовият картер. Така се твърди, не знам дали важи за всички.

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                        Почти няма двигател, който да се влага само в една машина. Обикновено са няколко различни приложения, а при проектирането се предвиждат крепежи за всички тях.

Коментар

Колеги дано някой не се засегне но да кажа. виждал съм нива с мерцедесов двигател а и скоростната кутия е със същото гумено каре.

Коментар

Какво чудно има в това? Гумено каре има при всякакви машини.

Коментар

имам в предвид,че е сщото като на ладата само дето е по здраво.аз мислех да слагам и дифове от 123.имал съм123 сменял съм предни селенови втулки и сложих ладени същите са

Ясене имам в предвид това отзад на скоростите.то другото е висящ лагер но нивата няма.
                              Последно редактирано от CarTest™; 29-04-10, 10:10.

Коментар

пояснявам говорим за дизелов двигател със кутия.бензинови колкото щеш.сеат126-мотор-1.8-2.0.два вала-кутия размери същите само стартера е от ляво сменят се мотор и кутия само,че бензин,няма дезел.и др.ти знаещ добре дизелов с кутия да пасне на нива малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X