Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дизелов двигател на бензинова Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дизелов двигател на бензинова Нива

Аз за всеки случай да попитам - ти прегледа ли темите за дизелова Нива?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Аз за всеки случай да попитам - ти прегледа ли темите за дизелова Нива?
      Още не. Идеята е прясна още. Темата пуснах доката чаках на автогарата от телефона и преди 1 час съм се прибрал...
      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Още не. Идеята е прясна още. Темата пуснах доката чаках на автогарата от телефона и преди 1 час съм се прибрал...
        Като ги прегледаш, може да размислиш.

Коментар

Ако питаш в какви коли се слага XUD9...
          Ами от Пежо: 205/309;206;405;406;806,Partner,Boxer
          ...от Ситроен:BX;ZX;Xantia,Xsara,C15,Evasion/Jumpy,Jumper
          Както и...:Fiat Ulysse
          Сигурно и на други места може да се намери този мотор...

С турбо,но без интерколер го има заводски,само в Пежо 205/309,но се срещат рядко.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ясене, още повече се зарибих като ги прегледах. Виждам, че си привърженик на газта. За мен това не е вариант. Причини няма да споделям.

Според мен, двигател от Фиат или Пежо ще е перфектен, ще се търси по-лек. Диференциала трябва да се окачи на отделна планка - да не е свързан за двигателя. Може би ще трябва да се заварят тук-там разни неща.
            Резервната гума мисля да я махна изобщо, или в багажника - той е все празен. Ако стърчи нещо нагоре , ще изрежем капака.
            Сега остава да намеря подходящ двигател или цял автомобил и майстор, който да се навие да го правим.

Видях, че има стара тема по въпроса, така че се извинявам за дубъла.
            Просто нямах време да прочета.
            А междинния кардан според вас не може ли също да се скъси с 5-6 сантиметра.

Това как ви се струва като вариант ?
            http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...405&f1=details
            Александър

Коментар

...
              А междинния кардан според вас не може ли също да се скъси с 5-6 сантиметра.
              Стигна и до фундаменталния въпрос на нивовския тунинг. Отговорът е не, този "кардан" се състои от две карета, свързани помежду си. Моята концепция е, че там трябва да остане само гуменото каре, а двата агрегата да се центрират прецизно. Но кой ли ме пита мене...

Но защо се занимаваш с него? Единствено оправдание е желанието да се поставят там чужди скорости. Което е смислено, но трудно.

Иначе, аз съм привърженик на газта толкова, колкото и на дизела. Абе всичко е по-добро от бензиновия двигател, какъвто го познаваме. Ама това по принцип, а в Нива ситуацията е каквато е.

Коментар

Това как ви се струва като вариант ?
                http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...405&f1=details
                Не е вариант.
                Много тежък и тромав мотор,за купето на Нива.
                Слагането му също е под въпрос.

Сега се сещам,че при някои от изредените по-горе модели се слага и XUD7,който е с почти същите хатрактеристики(буталата му са с 2мм,по-малки),а в някои има и XUD7T,който е същия,1,8 с турбо(на 205,без интерколер е точно такъв) със и без интерколер.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Двигателите серия XUD 7-9 са много хубави но първо виж някой с такъв да ти даде реална представа за разхода който има този иначе икономичен дизел като влачи купето на нивата . Да не се окаже че при сегашните цени на горивата съотношението нафта бензин парите са 1 към 1 или близко до това.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да приемем ,че сме присадили двигател , а после документално как стават нещата
                    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                    0878 79 20 61 Борис

Коментар

Колеги,ако се присади друг двигател на Нива,било то от пежо,голф,омега и тн.Не се ли повишава драстично тежеста,която трябва да носи предницата.Аз много много им нямам вяра на Нивовите лагери на главината,някъде из форума е пускано Лада Нива с оригинален дизелов мотор има и промени по предното окачване,мисля че беше в главините.Колега преда опражниш смяна на мотора,замисли се все пак нивата е кашкавалка и много голям мотор,няма да и се отрази добре

Коментар

Оригиналният Нивов двигател е с чугунен блок и тежи доста спрямо събратята си с подобен обем.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Оригиналният Нивов двигател е с чугунен блок...
                          Което впрочем е много добре въпреки, че тежи доста

Коментар

Като дойдохме на тема тегло,колко тежи оборудван Нивов 1.7 мотор?

Коментар

Да, наистина е интерсно. Аз не можах никъде да намеря масата на дизеловата нива по каталог. По този начин, бихме могли да разберем каква е разликата приблизително.
                              По интересно би било, ако може колата да се оборудва със по-съвременен агрегат, с по-малка маса дори от сегашния мотор. Това вече според мен си струва усилието. Проблема е, че по новите мотори си вървят с компютрите и т.н., а това не ми е ясно как ще се пригоди към нивата. Освен това е проблем, че повечето мотори са напречно разположени и връзката с привода на Нивата е някак неясен за мен поне...
                              Александър

Коментар

И така, остават няколко варианта.

1. Вариант Минимум - ремонт на двг, смяна на бутала, евентуално клапани, свещи, гарнитури и гумени съединения и т.н. Регулиране на карбуратора, евентуално полиране на колектори и други дребни неща.
                                + ПО евтин и бърз ремонт, залагане на сигурно
                                - Същата кола - не че е лоша и така, без доработки.

2. Частична преработка на двигателя - може би поставяне на турбокомпресор и/или инжекционно хранене (от нива на части по обявите). Цел - да се повиши малко мощността, на 95 к.с. примерно. Нивата така или иначе се кара на по-високи обороти, може да се използва за турбото.
                                + По мощна кола, по нисък разход (?)
                                - Проблеми по поддръжката на двг. По бързо износване на и без това не особено дълговечният мотор

3. Подмяна на дизелов двигател - доста изчерпана тема както вече видях и не само в този форум.
                                http://www.niva4x4.ru/viewtopic.php?...=asc&start=660

+ Дизелов двигател ! По-съвършен технологично и по-дълговечен. По-икономичен и т.н.
                                -Ужасно скъпо ако не си го правиш сам, евентуални проблеми по окачването след това, несигурна история и бъдеще на новия мотор.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X