Здравейте. Искам да монтирам дизелов мотор на Нивата. Според вас кои мотори са подходящи освен 1.9 на пежо и какви преработки ще са нужни.

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Дизелов двигател на бензинова Нива

Свий

X
- 

До: Дизелов двигател на бензинова Нива

Колега за какво ти е този дизелов двигател ? Та нали Нивата е предпочитан автомобил заради простотата на възлита и агрегатите, бензиновия двигател си е надежден и си носи купето, с газ става и горе- долу икономична. Като сложиш дизел ако няма турбина няма да бъде по мощен от оргиналния нито по икономичен, а има и опастност да се вкараш зимата в един фиим.....Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

- 

Колега два въпроса.Имал си си бензинова нива и имал ли си дизелова такава с френски мотор.Френския дизел пали много добре зимата който има френска кола може сам да каже.Първоначално публикуван от pepino2829 Преглед на мнениеКолега за какво ти е този дизелов двигател ? Та нали Нивата е предпочитан автомобил заради простотата на възлита и агрегатите, бензиновия двигател си е надежден и си носи купето, с газ става и горе- долу икономична. Като сложиш дизел ако няма турбина няма да бъде по мощен от оргиналния нито по икономичен, а има и опастност да се вкараш зимата в един фиим.....
 Към колегата който пита .Направо си купи такъв дизелов мотор.Или 2 литров опел омега заедно със скоростната кутия-мотора е надлъжно разположен като на нивата.
 Коментар
- 

Двигателите серия XUD 7-9 които се монтират на нивите са едни от най здравите дизели от старото поколение. Карам такива вече повече от 10 години и мога да кажа че зимата и в най голямите студове имаш ли 4 работещи подгряващи свещи и акумолатор способен да направи два оборота след подгряването този двигател винаги пали. Тука при мен в квартала имаше едни момчета които дълги години внасяха всякъкви ниви и съм имал възможност да карам дизеловия вариант с турбо и без определено чистия дизел е доста спънат поне на мен така ми се стори сравнявайки го с моя 1.7 бензин. Турбото е съвсем друга работа и все пак си е 90 кончета .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
 Коментар
- 

Имал съм бензинова (която вървеше доста добре и я ремонтирах сам почти без пари), карал съм дизелова- 1.9D, но не видях някъква кой знае каква разлика във вървенето. Може пък моята много да е вървялаПървоначално публикуван от koko11 Преглед на мнениеКолега два въпроса.Имал си си бензинова нива и имал ли си дизелова такава с френски мотор.Френския дизел пали много добре зимата който има френска кола може сам да каже.
 Към колегата който пита .Направо си купи такъв дизелов мотор.Или 2 литров опел омега заедно със скоростната кутия-мотора е надлъжно разположен като на нивата. . .
 Имал съм Пежо TDI беше с невероятен двигател палило е всеки ден при това в Самоков, но съм имал и познат с Пежо който често палеше с ласо. А, какъв ще бъде неговият двигател???
 Аз мисля, че си купуваме Нива заради ниската цена евтината подръжка и възможниста да си я ремонтираме сами (е и трябва руското да ти е в сърцето)
 Мое мнение не ангажирам никойТова което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон
 Коментар
- 

А моето мнение е че дизелът ще е доста по-добре.Аз примерно карам бензинова и на места съм усещал, че мотора й идва малък.Не говоря в частност за 1.9 мотора за дизелите като цяло.Аз имам дизел, който е комънрейл обаче не знам дали с тези чудесии и електроники става за гората...Аз си го казах на колегата, че ако му е мерак, има възможност и му е по силите да го сменя, а ако се реши значи не кара нива само защото била с евтина подръжка .Мисля че точно това мислене носи лошата слава на нивата (сред другите), защото са прекалено много хората, които не дават пукната пара за колата, а истинските ценители са малко.Не говоря за членовете от форума-щом са тук и пишат значи това е тяхната джипка, говоря за всички други нивоводи. .Мисля че точно това мислене носи лошата слава на нивата (сред другите), защото са прекалено много хората, които не дават пукната пара за колата, а истинските ценители са малко.Не говоря за членовете от форума-щом са тук и пишат значи това е тяхната джипка, говоря за всички други нивоводи.

П.П.Малко се отклоних от темата ама ще ме извиняват модераторите  
 Коментар
- 

Колеги, аз съм твърдо убеден, че дизела ще е с пъти по-добре. По предпочитам турбодизел. В момента бензиновата Нива е на ремонт на ДВГ и вместо да правим стария, ми се иска да сложа дизелов. Проблемите са следните : Не знам дали майстора ще се навие, не знам в кои коли е слаган въпросния дизел на Пежо, за да търся такива и незнам какъв друг двг. би станал. Дори си мислим да вземем двг заедно със скоростната кутия - по този начин само ще трябва да се напасне кардана към раздатката. Другият мотор, който си обмислям е 1,9 на Фиат от някое типо, мисля че са с турбо.
 Я кажете нещо повече за тази Омега - коя година, какъв е този 2.0 мотор - дизелов ли е?

Относно Нивата - аз я карам , не заради евтините части, а защото на по-добра (за моите нужди) кола от този ценови клас не съм се качвал.
 Желание да го направя имам, незнам обаче откъде да започна.Александър
 Коментар
- 

Колега слагъл съм само омегов бензинов 115 коня на нива.Разликата между двата мотора оригиналния и омеговия е голяма по добре развърта и в ниските обороти има сила.
 Дизелова само съм карал малко време нямам дългосрочни впечатления.
 Коментар
- 

Toва е най добрия вариант, ама за подходящ не се сещам.Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение...
 Дори си мислим да вземем двг заедно със скоростната кутия - по този начин само ще трябва да се напасне кардана към раздатката...
 Скоростите от двигател напречно разположен на шасито, са неизползваеми.Трябва да се прави връзка със скоростната кутия на Нива-та.
 Коментар
- 

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнениеКолега слагъл съм само омегов бензинов 115 коня на нива.Разликата между двата мотора оригиналния и омеговия е голяма по добре развърта и в ниските обороти има сила.
 Дизелова само съм карал малко време нямам дългосрочни впечатления.
 Значи търся такъв... След като си слагал, ще може ли малко повече информация да дадеш - какво трябва да се смени и т.н.
 ама как не чета - бензинов не искаме... Дизел от пежо/сиртоен ще се търсиПоследно редактирано от axlastro; 11-04-10, 22:44.Александър
 Коментар
- 

Защо не си вземеш отгоре каталога части и да разгледаш модификациите 21215-хх?

Каквото и да правиш, диференциалът трябва да се закрепи по показания там начин (то и на бензинов двигател е полезно, ама на другите просто няма как другояче).

Допълнителният корпус на съединителя от 21215 пасва на много двигатели Пежо.
 Коментар
- 

B 511 - Позиция 7 - Прокладка.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеЗащо не си вземеш отгоре каталога части и да разгледаш модификациите 21215-хх?

Каквото и да правиш, диференциалът трябва да се закрепи по показания там начин (то и на бензинов двигател е полезно, ама на другите просто няма как другояче).

Допълнителният корпус на съединителя от 21215 пасва на много двигатели Пежо.
 За това ли говориш.

Как ми я пуснаха тази муха в главата, сега не мога да заспя Последно редактирано от axlastro; 11-04-10, 23:21.Александър Последно редактирано от axlastro; 11-04-10, 23:21.Александър
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар