Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за 2131

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнение за 2131

Scrapheap - разбрахме, че си бил прецакан. Тук обаче има и доволни. Опитваш се да ни накараш да се почувстваме зле ли, какво ли?

Мойта, 1.7 карбуратор е, си харчи 11-12 на 100 бензин градско. Мисля, че е напълно прилично за подобен автомобил. Какво съм виновен, че твоето кранче е било развъртяно?

Коментар

Сега с риск да ме поругаите ще споделя. Моята нива е 1,7 i 2006г. градско не ми е горяла повече от 10 ако не я юркам а извън градсто при 70-80км в час ми гори около 7 на 100, пък ви сега каквото сте си намислили си го кажете. Само да споделя автомобила не се използва за състезателен, тои и без това не става за това
      Land Rover Discovery II 3,9 V8
      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
        Преди около час говорих с един приятел от ЧЕЗ той кара дълга Нива вече 2 - 3 години казва че в орането няма равна.
        За този период са навъртели 30 - 40к нямат сериозни оплаквания и даже казват , че им дава и малко икономия.
        Градските полицаи казват че тяхната им гори на градско 7.5 - 8
        На 60.км.
        Сега сериозно,градско 11-12 зависи от карането,на дълъг път 8,5-9,5 пак зависи от карането.
        0осем9осем7шест0осем7едно
        Миро

Коментар

А моята хич и не искам да знам колко гори - не съм си я купил, за да и смятам разхода. А за да ходя там, където мисълта за него е на последно място.
          По темата - минусите на "дългата" май са повече от плюсовете. За това, за което ти трябва, една "дълга" Витара си мисля е по-добър вариант. Дори и като разход по закупуването и поддръжката.
          Последно редактирано от morrt; 12-04-10, 23:04.
          "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
          сър Уинстън Чърчил

Коментар

Колега какво правят тези халогени под бронята?Това да не е магистрална бегачка?Премести ги,докато не са изпопадали някъде по деретата.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
              Колега какво правят тези халогени под бронята?Това да не е магистрална бегачка?Премести ги,докато не са изпопадали някъде по деретата.
              Тези "халогени" са 5лв. комплекта, освен това са хлабави и се свиват най-редовно. Не падат. Това е третият модел като големина - първите два загубих, както ти прогнозира. Едните около Калофер, другите около Ивайловград. Но тези са кучета.
              "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
              сър Уинстън Чърчил

Коментар

Първоначално публикуван от morrt
                , една "дълга" Витара си мисля е по-добър вариант.
                Дългата Витора е по малка от нивата, да се возиш на задните седалки е малко приключение, а багажника е по малък.
                Това се сещам на първо четене
                За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                0878 79 20 61 Борис

Коментар

Вярно е, че не е идеалният заместител, но според мен е най-близо до него. Приятелят ми е с такава от около пет години, за риба ходим предимно с нея, дърпаме и лодка. Ние също не сме с габаритите на китайци, а и мъкнем доста багаж. Трима отзад е абсурд, но за двама е поносимо. Багажникът е по-голям от този на "Порше".
                  Нека не звучи като агитация - просто споделям.
                  Най-добре две "къси", вместо "дългата".
                  сър Уинстън Чърчил

Коментар

Абе хора какво си търкаме клавиатурите. Ясна е работата - ако има пари за харчене и глезотия да взима хубав голям западен джип. Ако няма - да яха Нивата и да си свирка. Няма по-евтин вариант в класа си и това е факт. Е, не е най-доброто - и това е факт.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Моторът 1.8 го има и в късата, и в дългата Нива, но такива мисля че не са изнасяни насам.

Дългата Нива конструктивно е къса + удължение в средата, това ясно личи по тавана.
                      изнасяни са на сам моторът е 1768 курика.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                        Ако няма - да яха Нивата и да си свирка. Няма по-евтин вариант в класа си и това е факт. Е, не е най-доброто - и това е факт.
                        Не съм съгласен с това, че Нивата е евтина за поддръжка. Принципът е "С малки суми, но редовно" (непрекъснато). С парите за Нива, може да си купиш нещо несравнимо по-читаво. И друго уточнение "западен" джип са малък процент от горските возила. Преобладават далекоизточните. Не, че нещо... Ама география
                        Имах "удоволствието" да разгледам дълга Нива. В гората е още по-безпомощна от късата и изглежда още по-зле събрана.
                        А аналогията с Витара ми се струва леко неуместна
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                          Не съм съгласен с това, че Нивата е евтина за поддръжка. Принципът е "С малки суми, но редовно" (непрекъснато). С парите за Нива, може да си купиш нещо несравнимо по-читаво. И друго уточнение "западен" джип са малък процент от горските возила. Преобладават далекоизточните. Не, че нещо... Ама география
                          Имах "удоволствието" да разгледам дълга Нива. В гората е още по-безпомощна от късата и изглежда още по-зле събрана.
                          Факт е, че Нивата ми излиза по евтино откъм ремонти отколкото Форд Фиеста. Не вярвам който и да е друг джип да е по-евтин от лека кола.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                            Факт е, че Нивата ми излиза по евтино откъм ремонти отколкото Форд Фиеста. Не вярвам който и да е друг джип да е по-евтин от лека кола.
                            Колега малко е трудно да се каже-може да си прав,може и да не си.Замисли се колко километра минаваш с Нивата за една година и колко с Форда.Незнам при теб как е,но по принцип повечето хора си ползват Нивите като втори автомобил за Събота и Неделя,а през останалото време си карат леките коли.При тези условия една такава Нива горе долу навива по 10-12 000км. годишно и е нормално по нея да не се прави кой знае какво.Ако я ползваш,обаче всекидневно-/като мен,25-30 000км.годишно/ се оказва,че не е толкова евтина за подръжка,въпреки че си я правя на 100% сам.Ако пък трябва да я подържаш в сервиз нещата съвсем загрубяват и започват да губят смисъл.Моята е сравнително запазена,карам я вече 60 000км. и констатирам,че Нива е автомобил с големи амортизаций,ако се ползва като универсален и всекидневен автомобил.Доказвам веднага написаното:слаби предни главини и лагери,изключително слаба 5ст.ск.кутия,много малък ресурс на карето до задния диф.,постоянна амортизация и на двата моста,поради перманентното 4х4,лошо качество на повечето семеринги,слаба ел.инсталация-най-вече бушонното табло.Като цяло автомобилът е създаден за леки разходки извън пътя-/лов,риболов,пикник/ и при закупуването му трябва да се направят доста обстойни проверки за да може да се разчита на него.Мисля,че колата е подходяща за хора,технически грамотни и с доста свободно време и нерви.Ако ще се подържа в сервиз и ще се плаща-просто няма смисъл.Това обикновено собствениците на Нива го разбират още след година.
                            Последно редактирано от Янко Желязков; 15-04-10, 11:53.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Всеки има право на мнение. Ще ми позволиш да се възползвам от това право, нали?
                              Моето в случая, се базира на личен опит. Имаме и "Нива" и "Витара". Ползваме ги почти еднакво, може би "Витара"-та малко повече. И ако говорим точно за това, за което ги иска колегата, не се сещам за някаква драстична разлика в полза на който и да е от двата автомобила. За мен това е почти пълна аналогия.
                              сър Уинстън Чърчил

Коментар

Добре колеги,кажете ми кой автомобил не се чупи и прочие.Нивата била "крехка" да ама не,всеки човек си създава собствено мнение за дадено нещо в нашия вариант нива.Колега Scrapheap,че не си попаднал на нива,това го разбрахме-колко време я "експлоатира" тая нива,аз лично за 8те години в който имам тоя автомобил съм пре доволен,а при мен е зверско каране и на 2те ми ниви.Постоянно се карат от 3ма човека 1.7 ми е карбутарторна и на седмица и правя по 1000км изполвзам я за всекидневен автомобил и до сега не съм имал сериозни ремонти колата гони 70 000км.Кара се както колеги пот форума юркат джипките си по състезания,аз сум "душманин" човек или ще излезе или на желязо,какво съм правил не ми се и мисли,на каква експлотация съм подлагал и двете ниви и продължавам даго правя.Говорете какво си искате,да Нивата не е джип за състезания,но се справя не толкова зле,като другите джипки-успя ли един бивш колега от ВАЗ форума да вземе 3то място с лада нива.Колега това че съм виджал Тойта лен крузар дасе раздели на две...говоря буквално,както си кара човека и бам тойотката на 2,шасито прогнило и следователно се скъса,заедно с шасито и купето-айде на вторични или пък това че на Мицубиши паджеро се разглоби цялата предница-пробвахме джиповете в един баир.На паджерото изпадна всичко от пред за първи път виждам такова чудо...даже и ежедневно чупещата се нива не съм виждал такова чудо или пък Нисан патрул му падна задния диференциал.Аз лично не съм влизал в нито един форум от изброените марки и да спама,какво се случило и прочие.Който мисли че това за измислици и глупости който съм писал,да идва на Добринище лично ще ви запозная с хората който притежават въпросните джипки,въпреки че някои вече са история.И после ми кажете че нива се била чупила.От друга страна витара има много крехка рама,която не издържа повече от /немога дасе сетя точната дума/контрукцията на нивата.Повечето хора в тоя форум или нямат възможности(не искам да обиждам никой) или не им се занимава с подготовка и наливане в един джип безмилостни суми,докато джипките са щатни мисля че нивата се опира по проходимост с всяка една марка.След като налееш една доста дебел сума нивата остава на заден план,аз не съм тръгнал на траяли и разни други-следователно неми трябва джип,който струва Х пари и вкарам 4Х пари да стане годен за горска ехплотация.Просто си копувам Нива,която си е годна за това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X