Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за 2131

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за 2131

В момента се оглеждам за дълга Нива.Колата ще се използва като семейна за риба за разходки и за гъби
    Моля кажете за плюсовете и миносите на този модел.
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

До: Мнение за 2131

нивата не е лоша - широка , удобна и вози меко, но само да има късмет човек да попадне на здрав автомобил ние имаме такава от 6 год в общи линии сме доволни, двигателя малко малее на това голямо купе , а като разход на бензин не е болка за умиране, маневреност равна на 0 . Частите са евтини като за руски автомобил и винаги има по някаква болежка и нещо да се дооправя , но всичко е въпрос на късмет все пак кола и жена е какво ще ти се падне, там не се избира

Коментар

.....нивата не е лоша - широка , удобна и вози меко.....
      Със кои задни седалкие нивовите или от 2111
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Изобщо не си въобразявай, че ще минеш оттам, където минават късите Ниви. Проходимостта е чувствително по-лоша, а лягането по корем - по-лесно. За риболов става (зависи от риболова, де). Разходът е като на късата, малко е по-тромава и малко по-трудно повратлива. Вие пак толкова. Всичко по конструкцията е като на късата Нива, с изключение на задния кардан, вратите (те май са като на 2106) и резервоара (25л повече).

Предимствата:
        Има багажник, за разлика от късата. Друса по-малко. Резервоарът е по-адекватен като вместимост.

В руските форуми я наричат "крокодил". Не е зле да ги поразлистиш.

Коментар

Колега затова,което си написал мисля,че ще ти върши работа-колата е широка,дълга и събира доста багаж.Освен това за разлика от късата база остава място и за пътници вътре.Лятото,ако ползваш и багажник,монтиран на тавана съвсем няма да имаш проблем с обемните багажи.Мотора при нея мисля,че беше 1.8,но дали на всички дълги Ниви е такъв незная.Иначе клиренсът и е същия,като на късата база-220мм.Геометричната проходимост,обаче е силно намалена спрямо късата Нива по съвсем логични и нагледни причини.Лично за мен,като здравина на купе е по-слаба спрямо късата база и при по-сериозно каране извън пътя дългото купе и гредите отдолу ми се струва,че няма да устискат.За мен такъв дълъг автомобил с повишена проходимост ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е с рамна конструкция за да са сигурни нещата дълги години напред.Гледай,като я купиш веднага да се погрижиш за антикорозионната защита,че изгние ли става един голям боклук.

Коментар

Колата ще се ползва най вече на равно с коловози и кал защото където минат тракторите и комбайните няма път вече.
            А иначе ON/FF 75/25 и общ пробег 10 -15 к
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Дългата Нива 2131 ми прилича на самоделка, направена от срязана по средата Нива 2121 и удължена с вложки - от 374 см до 422 см, даже на предните врати на външния долен заоблен край е лепнато парче, за да стане остър. Моторът е същия (1690 куб.см), но е с euro-2.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Моторът 1.8 го има и в късата, и в дългата Нива, но такива мисля че не са изнасяни насам.

Дългата Нива конструктивно е къса + удължение в средата, това ясно личи по тавана.

Коментар

Ясен
                  Моторът 1.8 го има и в късата, и в дългата Нива, но такива мисля че не са изнасяни насам.

За моторетката си прав до колкото съм чел е карбураторен е на отговаря на некакво евро
                  Утре ще ходя до енергото те имат 2 броя и ако не са на авария някаде може и да направя някоя снимка.До колкотознам най вече ги теркат през полето като аварийни
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                    Ясен

За моторетката си прав до колкото съм чел е карбураторен е на отговаря на некакво евро
                    Утре ще ходя до енергото те имат 2 броя и ако не са на авария някаде може и да направя някоя снимка.До колкотознам най вече ги теркат през полето като аварийни
                    Колега,когато искаш да отговориш на някого,под мнението му
                    в дясно има бутон цитат,цъкаш с мишката върху него и готово.Успех.
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Ниви с 1,8 не са внасяни у нас. Когато питах търговците, те ме гледаха опулено...
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        Ниви с 1,8 не са внасяни у нас. Когато питах търговците, те ме гледаха опулено...
                        Те българските търговци така си гледат

Коментар

Колеги,аз виждах лада нива 1.8,по думите на собственика,който каза че е внос от Русия и че двигателя е 100коня??-това дали е вярно незнам.Всички знаем че ВАЗовския мотор е един и същ на външен вид,също така човека каза че е с по здрав "дебел" колянов вал и лагери на вала

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                            Колеги,аз виждах лада нива 1.8,по думите на собственика,който каза че е внос от Русия и че двигателя е 100коня??-това дали е вярно незнам.Всички знаем че ВАЗовския мотор е един и същ на външен вид,също така човека каза че е с по здрав "дебел" колянов вал и лагери на вала
                            Някъде бях чел характеристика на 1.8-ВАЗовски мотор,но със сигурност по стандарта SAE беше под 100к.с.По важното е че имаше добър въртящ момент-около 140нм. при 2700об.мин,което мисля е доста важно за джип.Мотора е разработен 1995г. и е карбураторен.Дългите Ниви,оборудвани с него са с индекс-21312,а с 1.7 съответно 2131.

Коментар

Според руснаците
                              2131 - 00 1.7 литров инжекцион
                              2131 - 21 1.8 литров карбураторен;
                              2131 - 20 1.8 литров инжекцион;
                              21315 - Peugeot XUD7.
                              и има модификация с руски дизал с индекс ВАЗ-341
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X