Обява

Свий
Няма добавени обяви.

предно каре

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: предно каре

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
    то и ако ботев беше с каска .....неможем да избираме по какъв терен да караме в гората.пресечена местност.камънаци реки кал
    Хайде стига - тук дискусията тръгна към заяждане. Ясно е, че ако предницата е по-високо, и това не пречи на нищо друго, то ще е по-добре. Дори да е само в една определена и рядка ситуация - пак ще е по-добре.

Коментар

Да спираме-най-добре,ако колегата Токарев иска някой ден да си спретнем една разходка с Нивите и да ги тестваме-разбира се с най-добри чувства-хем и ще се запознаем.

Коментар

добре

Коментар

Колеги,чета това което обсъждате.niva men е много прав,пробвано е минели предница,минава и задницата-та дори и по-ниска пробвано на сняг и на "горе доло" дълбока кал+сняг.Говоря в допостимите стойности за Лада Нива.Това което колета токарев казва за каменистия "твърдия" терен и това е вярно,там ако нямаш принудителна блокировка...е дано има джек .Провал съм нивата в почти всякаква ситуация от кал,сняг,пресечени местности,баири и каменисти терени.Имаш ли приличен просвет/клиренс за мен това е около 30+ см отпред,не мисля че е нужно повече начините за постигане на това са описани много добре.Тука искам да кажа за едно моя случка,тук в Добринище-ситуацията е следната,аз с моята нива минах там където мицубиши паджеро с регенерат гуми на БФГ/АТ,супер селект и принудителен блокаж на задния диференциял отказа,ето така просто неможа дасе справи с наклона на икачване....и си полегна за една дълга почивка по корем.Нивата от първия път без засилка просто от място...е да е имало около 40-50см засилка.Паджерото с 4 опита едвам изкачи,но това стана след около 20-30минутна борба с "междата" и въпросната "межда",не беше толкова стръмна след като всъдехода се окопа 4 пъти и направо я направи като праясно орана нива.Тогава за мен нивата се доказа за пореден път,и най вече се доказа по-високата предница.Не искма да обиждам никой,но просто такава беше моята ситуация-аз минах с нивата а паджерто не-не искам да обиждам никой,както казах това бе просто една от многото случки.Поздрави на всички и както един колега беше постнал някъде из форума.Карайте си нивичките,нали това е нашата малка гордост-един от малкото любители на марката.

Коментар

Ето,че и колегата ROCCO явно е тествал доста Нивата и е на същото мнение като мене по обсъждания въпрос.

Коментар

Карам нива вече 8години,занимавам се с животновъдство предимно пасищно отглеждане.През летния сезон стоката я качвам в най-високите части на Пирин.За тия места,където може дасе ходи с "кола"-пътищата са доста занемарени,горското стопанство не ги подържа от доста време.То са коловози от незнайно време от камази,урали и всякава горска техника на места просто няма път на други се минава през улей изкопан от водата, или пък страшно каменист терен,който успя да нареже ВЛИ-5,а тая гума за мен е много издражлива за такава експлотация.Нивата се е доказала с свойте качества,достасе отплеснахме от темата,но просто споделяме впечатлениа от марката

Коментар

е с годините ще натрупате опит по камънаци и чукари.

Коментар

Защо само ние да трупаме опит колега-ти нямаш ли нужда,всичко ли си видял от безпътието?Още по-горе ти дадох препоръка-и тя беше:Нека не ставаме смешни с писанията си.Ако имаш желание пусни някоя снимка на Нивата ти да я видим каква е,що е и къде ходи?Пиша ти тези неща колегиално-не си мисли,че нещо те бъзикам или заяждам.Просто ме учудват някои твои писания тук.С най-добри чувства.
                  Последно редактирано от Янко Желязков; 07-03-10, 00:37.

Коментар

Я се оставете - тук верно започна някаква лична война. Безсмислено е - нека всеки кара както му е кеф!

Niva_men - имам един приятел от Ямбол (Стефан Димитров - може да го познаваш евентуално). Като се постопли ще му отида на гости и може да се запознаем, та да врътнем едно кръгче (за разходка - аз съм softcore)...

Коментар

Идеално колега-нямаш никакъв проблем.Само ми пиши ЛС ден,два преди да дойдеш за да съм свободен.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                        Идеално колега-нямаш никакъв проблем.Само ми пиши ЛС ден,два преди да дойдеш за да съм свободен.
                        Само още няколко седмици да ми свърши семестъра, че сега водя упражнения - после ще скитам цяло лято из България с Нивата. Решил съм да я разгледам най-накрая тая страна, че все в мърлявата София си стоя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X