Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пукнато казанче за вода за чистачки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пукнато казанче за вода за чистачки

Не мисля че въобще е нужно да пълним ВАЗ-раздела с подобни теми,които нямат никакъв смисъл.Все пак толкова обсъжданото казанче струва 5лв.ново.

Коментар

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
      Такова казанче съм го лепил преди една година и до сега няма проблеми.Отиваш в магазин авточасти купуваш едно нещо като пластелин състои се от два компонента подобно като течния метал но не е течно и по лесно се работи отчупваш едно парче и хубаво го умесваш става като мек пластелин.Поставяш го на местото кадето е спукано и го натискаш хубаво с пръст да се уплътни изчакваш колкото пише на упътването пластелина става като цимент и вече немаш течове ако добре си си свършил работата разбира се.Предварително ще го почистиш с бензин може и малко шкурка за да се залепи по добре.С тоя материал съм лепил радиатор щом издържа на температурата и антифриза, на казанчето за чистачките нема да има проблеми!!! Успех !!!
      То проблема на това лепило не е в температурата - това е епоксид с пълнител, като са сложили двата компонента накуп, и издържа до към 200 градуса безгрижно. Проблема е че полипропилен и полиетилен не лепи (както и на практика нищо друго не ги лепи), а казанчето е точно от такъв материал. Вероятно си позапушил нещо, но не е залепено - в това можеш да си сигурен.

Виж за радиатор, където материала е друга пластмаса или метал - става.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
        Не мисля че въобще е нужно да пълним ВАЗ-раздела с подобни теми,които нямат никакъв смисъл.Все пак толкова обсъжданото казанче струва 5лв.ново.
        Колега има хора, които не обичат за изхвърлят боклук в кофата за смет. Знам, че не е модерно (свикна обществото на пликчета и опаковки), но аз може да съм млад, но съм старомоден...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
          Колега има хора, които не обичат за изхвърлят боклук в кофата за смет. Знам, че не е модерно (свикна обществото на пликчета и опаковки), но аз може да съм млад, но съм старомоден...
          Тъй де.

Ама като направиш равносметка за спасяването на това казанче спрямо ново:

Труд - повече
          Пари - повече
          Трайност - по-малко
          Общо въздействие върху природата - повече

и става дявол на магаре. Максимумът, който човек може да иска от това казанче, е следващото да изкара повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Тъй де.

Ама като направиш равносметка за спасяването на това казанче спрямо ново:

Труд - повече
            Пари - повече
            Трайност - по-малко
            Общо въздействие върху природата - повече

и става дявол на магаре. Максимумът, който човек може да иска от това казанче, е следващото да изкара повече.
            Труд - не цапа, мой си е - в свободното време за кеф
            Пари - не са повече - засега съм изхарчил няколко стотинки ток. Ако начисляваме амортизации - определено са по-малко
            Трайност - не е по-малко, повече е - новото ще почне да старее доста по-късно отколкото ако го купя сега
            Общо въздействие върху природата - не е повече, напротив.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              Със сигурност искаш да дадеш нещо от себе си, но в случая е напълно неоправдано...
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Добре де, всички правим неща, оправдани за нас си. Не го мислим повече.

Коментар

От: До: Пукнато казанче за вода за чистачки

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Ладовите са под 10лв на магазина. Говоря за тези, чиито помпички са като на повечето западни коли.
                  Да
                  скоро ми се наложи да сменя - чисто ново - 6 лв без да запояваш без да лепиш и без притеснения, че скоро ще се пукне на ново място

Коментар

От: Пукнато казанче за вода за чистачки

Абе ако гледаме за природата първо трябва да изхвърлим Нивите

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
                      Защо бре? Покриват разните му там евро стандарти.
                      Only after the last tree has been cut down,
                      Only after the last river has been poisoned,
                      Only after the last fish has been caught,
                      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                        Защо бре? Покриват разните му там евро стандарти.
                        Разбира се-пък и особено Нивата като се кара на газ и мотора и като е здрав-/не гори масло/ не виждам какъв сериозен замърсител може да е.

Коментар

Голяма грешка !
                          Дизелите са първи . Айде застани зад Нива ( почти са на газ ) и застани зад дизел .
                          Пробвай преди да пишеш !
                          Виж ако имаш пред вид, че те стигат до най-чистите кътчета, недостъпни за други ( освен пешаци) си прав ....( това за усмивка ....)

Коментар

Хе хе, много се обиждате на тема нива. Замърсител са (поне моята ) и още как. Все нещо е счупено. Все от някъде тече. Все от някъде дими. Незнам ама ако сложим на кантар газовете от един дизел и на друг всички отпадъци на една нива съм сигурен кое ще натежи повече. Да не говорим, че една нива се експлоатира х километра, а един нормален джип няколко пъти по х. Не се заяждам, имам нива и аз, ама просто се опитвам да съм реалист.

Коментар

Я зарежете тия глупости със замърсяването.

Всяка кола замърсява природата точно толкова, колкото гориво изгаря и колкото масла и гуми износва. Това почти не зависи от вида на горивото или глупостите за състав на изгорели газове.

Вече, в личен план, хиляди пъти предпочитам да ме опуши дизел, вместо бензинов/газов автомобил тихичко да ме трови с въглероден оксид. Но това е само на 3 метра от колата или на затворено, по-натам няма значение.

Коментар

Хе хе, много се обиждате на тема нива. Замърсител са (поне моята ) и още как. Все нещо е счупено. Все от някъде тече. Все от някъде дими. Незнам ама ако сложим на кантар газовете от един дизел и на друг всички отпадъци на една нива съм сигурен кое ще натежи повече. Да не говорим, че една нива се експлоатира х километра, а един нормален джип няколко пъти по х. Не се заяждам, имам нива и аз, ама просто се опитвам да съм реалист.
                                Вероятно е въпрос на отношение към твоята НИВА. Аз имам освен нея още три таралясника, но от моята нищо не тече. Поне не повече от час.

По темата - стана ясно, че не опира въпроса до шесте лева. Опита ми с пластмаси ме научи, че независимо от начина на лепене, при цепки задължително слагаме импровизирана кръпка. Възможно по-голяма.
                                След като вече си го залепил, едва ли това ще ти еот полза, но може занапред да ти се наложи да леиш нещо друго. Дай Боже да не е по НИВА-та, ами примерно коритото на булката.
                                "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
                                сър Уинстън Чърчил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X