Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пукнато казанче за вода за чистачки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пукнато казанче за вода за чистачки

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
    Хе хе, много се обиждате на тема нива. Замърсител са (поне моята ) и още как. Все нещо е счупено. Все от някъде тече. Все от някъде дими. Незнам ама ако сложим на кантар газовете от един дизел и на друг всички отпадъци на една нива съм сигурен кое ще натежи повече. Да не говорим, че една нива се експлоатира х километра, а един нормален джип няколко пъти по х. Не се заяждам, имам нива и аз, ама просто се опитвам да съм реалист.

И аз съм реалист . Не се засягам на тема Нива. Карам ВСЕКИ ден поне по 100 -150 км, половината по черно . Както се вижда - не пиша много в раздел ВАЗ просто защото казвам само едно : Не искам НИКОЙ да ми казва нещо лошо за Нивата . Просто и ясно. Това което тая машина издържа ....... не искам да говоря и ме е страх да споделя. Пожелавам на всеки безавариини километри със своята кола или джип. Всеки дано е доволен от возилото си.
    Но не слагайте всяка кола под общ знаменател . ( твоята щом толкова капе и се разваля ...... дали причината не е в теб ? )
    Вече 30 000 км търкалям стара, уморена Нива. Няма вид, но не бих я заменил с никаква друга освен по-нова Нива. Това е усещане за свобода и безграничност на пътуването извън пътя.
    За да стане ясно, че съм реалист - повече от 90 км/ч не вдигам ( трепти мааааалко ......). За дълъг път по асфалт си имам друга кола, че с Нива е по-бавно и уморително. Липсата на хидравлика усещам всеки ден, особено на бавни с блокажа. Липсата на климатик е осезателна.
    И съм приел тези компромиси заради свободата да драскам боята в непроходими пътеки, да мачкам прагове и калници в дълбоки улеи след дъждовете, да не ми пука,че буксувам на скали и ще сменям евтини гуми. Ако това го няма ( ежедневно ) едва ли ще се чувствам така жив.
    Понеже мненията ми предизвикват завист ( у някой колеги с други модели) дори не споделям емоциите си . А снимам често .
    За газовете от колата - дори не знам какви са .......а от дизела (преди години) даже ги виждах в огледалото ( макар че карах на олио ). Това е !
    Да не се обиждаме, че не сме реалисти. Всеки знае собствената си кола и няма как да знае моята или на друг колега.
    Макар да чета колко е трошлива Нивата, аз си имам свое мнение ( а може да е късмет.....)
    Айде стига толкова приказки ( личи, че съм карал по черно цял ден ).
    Весела и успешна ....

П.С. То това била тема за казанчето ...... е....ати грешката. Аз се вързах на провокация ....колега.... стига спами в друга тема ....( това с усмивка, че ми няма емотиконите )
    Последно редактирано от bgbul; 27-05-10, 19:39.

Коментар

Не си хвърлям казанчето, докато не се разцепи напълно! Тея 6 лева ще ги отвоювам с поялник и армировка! Битка до дупка!

Коментар

Хай сиктир! (с голямо извинение към колегите за грубия и неуместен за културна среда език)

Купих ново казанче... което се спука на третия ден. Тръгнахме да заваряваме старото... ама нанайси - както го споиш на едно място, то протече от друго. Накрая баща ми направи радикално решение на проблема:

Вече си имам 5, та даже събира 6 литра туба за бензин превърната в казанче за чистачки. Даже пасна толкова добре, че нямаше нужда и от привързване. Все пак го хванах с един ластик. Цялата история за премреждията тук.

Коментар

Чакам да откриеш, че спира да пръска след първия литър, защото не си му оставил откъде да смуче въздух. Правилното средство за захващане на такива детайли са ластиците, с които е хваната резервната гума. И не мисли, че няма накъде да избяга - тривиално ще ти строши перката след някоя бабуна.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Чакам да откриеш, че спира да пръска след първия литър, защото не си му оставил откъде да смуче въздух. Правилното средство за захващане на такива детайли са ластиците, с които е хваната резервната гума. И не мисли, че няма накъде да избяга - тривиално ще ти строши перката след някоя бабуна.
            Ще чакаш, ама Филип (т.е. баща му де) е пробил дупка в капачката

E привързахме го с ластик към планката. Видимо е захванато добре. А ластика на резервната гума е много късичък. Аз иначе тези ладовите ластици много ги харесвам - не знам откъде да се намеря такива.

Коментар

Открих елегантно решение на проблема - продават едни метални обръчи, които се притягат. Ще си вържа тубата с един такъв.

Коментар

Ластици могат да се направят от вътрешна гума.
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Реших да го хвана с къс колан за багажник.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X