Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пълен ремонт на Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пълен ремонт на Лада Нива

Първоначално публикуван от makcc Преглед на мнение
    Гледах я тази тема.
    Проблема е че нямам гаражче и не мога да заварявам. А имах голямото желание да се науча да заварявам, даже започнах но след 2 минути и ме заболяват очите и така и не се научих. Това с електрожен, с оксижен може би няма да имам проблем с очите но остава проблема с гаража. Пък и на моята кола сега не ми се иска много да се уча. Та затова ще ви бъда благодарен ако ми препоръчате някой които може да свърши тази работа.
    Ако пуснеш в някоя от общите теми, че търсиш някой да ти свърши тази работа-заварки, китване, боядисване, сглобяване и т.н., все някой ще откликне да ти помогне и/или да ти предостави някое място и/или гараж или да ти предостави информация къде да стане това.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

Гледах я тази тема.
      Проблема е че нямам гаражче и не мога да заварявам. А имах голямото желание да се науча да заварявам, даже започнах но след 2 минути и ме заболяват очите и така и не се научих. Това с електрожен, с оксижен може би няма да имам проблем с очите но остава проблема с гаража. Пък и на моята кола сега не ми се иска много да се уча. Та затова ще ви бъда благодарен ако ми препоръчате някой които може да свърши тази работа.
      Колега, ти си истински търсач на силни усещания! Да знаеш, че не е проста работата. Автомобилът преди разфасоване се нивелира на равна площадка, мерят се диагонали, евентуално се изработват шаблони и т.н. Иначе след грешно сглобяване (заваряване) на купето няма регулиране ни на предница, ни на задница. И най-важното e да можеш да заваряваш и то добре. Преди години минах по пътя, който се каниш да минаваш с тази разлика, че умея да заварявам и разполагам с гараж и инструменти. Та от там ми дойде акъла, че кола първо се избира по здравина на купе и после се гледа двигател и т.н. Успех с намирането на майстор. Не случайно дъното е толкова евтино. Не случайно майсторите кърпят пода. Работата с припасването е сложна и качеството на извършените дейности се разбират чак на стенда в сервиза.
      Последно редактирано от fireman160; 12-11-10, 10:24. Причина: Добавяне
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
        Максс Виж тази тема, ако все още не си я погледнал, може да ти е от полза или да ползваш някои идеи:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=11905
        Успех с ремонта и начинанието.
        Това от линка е уникално!
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
          Колега, ти си истински търсач на силни усещания! Да знаеш, че не е проста работата. Автомобилът преди разфасоване се нивелира на равна площадка, мерят се диагонали, евентуално се изработват шаблони и т.н. Иначе след грешно сглобяване (заваряване) на купето няма регулиране ни на предница, ни на задница. И най-важното e да можеш да заваряваш и то добре. Преди години минах по пътя, който се каниш да минаваш с тази разлика, че умея да заварявам и разполагам с гараж и инструменти. Та от там ми дойде акъла, че кола първо се избира по здравина на купе и после се гледа двигател и т.н. Успех с намирането на майстор. Не случайно дъното е толкова евтино. Не случайно майсторите кърпят пода. Работата с припасването е сложна и качеството на извършените дейности се разбират чак на стенда в сервиза.
          Много верно изказване.

Коментар

Тъкмо бях проимал надежда че ще стане пак кола и ще имам нива, сега вие ми разбихте мечтите. Май накрая ще я предам за скрап и ще се приключи

Коментар

Кърпенето на ръжди е най-неизгодния ремонт. Не, че не може, но изисква огромен труд от способен човек. Също така, колата задълго отвисява в работилницата, което хем е време, в което нямаш кола, хем заема на работилницата място.

Но ако настояваш, може да ти я купим за части.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Кърпенето на ръжди е най-неизгодния ремонт. Не, че не може, но изисква огромен труд от способен човек. Също така, колата задълго отвисява в работилницата, което хем е време, в което нямаш кола, хем заема на работилницата място.

Но ако настояваш, може да ти я купим за части.
                Не настоявам да я разпродавам на части. Просто искам да й вдъхна живот, да й дам втори шанс. Иначе аз си имам друга кола, не ме притеснява че няма да стане бързо.

Коментар

С цел да не създавам нова тема реших да пусна тук намерената от мен в интернет пространството информация за ремонта на една "Лада Нива".
                  Надявам се да бъде полезна всички "Нивоводи".

............

Ако снимките са пускани и преди моля да бъда извинен.
                  Приятен ден и поздрави
                  Последно редактирано от Ясен; 29-11-10, 12:27.
                  Dacia Duster 4WD

Коментар

Снимките дали са пускани тук не знам, но знам, че си имат автор. Той, ако искаше, щеше да ги пусне тук. Поне да му беше написал името.

Коментар

Снимките са от Австралийския лада нива форум, Автора е с ник - kaneruslu.
                      Само това е информацията за въпросният автор.

Снимките вече ги няма .
                      Нядявам се,че не съм нарушил авторските права.
                      Последно редактирано от _Константин_; 29-11-10, 13:27. Причина: редакция
                      Dacia Duster 4WD

Коментар

От: До: Пълен ремонт на Лада Нива

От София съм. Наистина на новото дъно си има всички точки за закрепяне. То си е чисто ново оригинално дъно и стига чак до средата на багажника и струва колосалните 115 лв. А колата като цяло съм я взел за под 1000лв. Само трябва да взема някои дребни детайли, като например опорите за задните пружини и няколко малки гредички под пода на седалките.
                        Колега, заинтересуван съм и аз за това цяло ново дъно. Има ли го като част? Питал съм по разни магазини, но до момента не съм намерил. Също ме интересува с гредите ли си върви? Ако не те затруднява можеш ли да го снимаш? Иска ми се да видя какво точно представлява. Благодаря предварително.

Коментар

И моят под е изгнил. Вчера говорих с един търговец на авточасти, който ми каза че има цяло дъно на цена 180лв. , но съвета който ми даде е да си взема 2мм ламарина и да направя целият под. Дъното нещо се преправя в задния край защото имало разлика от новия и стария модел.

Коментар

Първоначално публикуван от yyonkov Преглед на мнение
                            И моят под е изгнил. Вчера говорих с един търговец на авточасти, който ми каза че има цяло дъно на цена 180лв. , но съвета който ми даде е да си взема 2мм ламарина и да направя целият под. Дъното нещо се преправя в задния край защото имало разлика от новия и стария модел.
                            И аз съм мислил да я кърпя с ламарина, но при мен нещата са по-сложни защото вече един път е кърпена от стария собственик, но "мундарската" и сега вече ръждата е тръгнала по греди, кронщайни и т.н. Направо не ми се мисли какво ме чака. Затова ми се щеше да видя какво представлява този цялостен под. Моя съвет към колегите които имат намерение да си купуват по-старички Ниви е че по-добре колата изобщо да не е пипана, дори и да е много, много гнила, отколкото да е кърпена некадърно. В моя случай от такова кърпене сега такъв чанч ме чака че не ми се започва изобщо. Предпочитам да си купя някой таралясник дори и да е много гнил на изгодна цена който не е пипан и да си го изкърпя като хората. Затова е хубаво да се гледа много внимателно преди покупка какво точно е правено и най-вече как.

Коментар

Моята е изгнила, но съм виждал и много повече. Живот и здраве от другата седмица почват да я кърпят.Ламарината ще е 1.2мм. Нямам търпение да започна да я сглабям.То краста като лова било това...

Коментар

Дъното го купих от НАР в дружба - София. Имат поне още едно налично. Оригинално е със всичките отвори и извивки. Гредите се продават отделно, тях ги няма в София и съм ги поръчал и още ги чакам. По принцип всяка една част може да се поръча. Роботят с каталога който го има тук във форума някъде. Снимки най рано понеделник вторник. Иначе аз още немога да си намеря надежден майстор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X