Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пълен ремонт на Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пълен ремонт на Лада Нива

Здравейте,

В процес на издирване съм на Лада Нива.
    Интересува ме каква би била стойността на цялостен ремонт на една Нива - двигател, ходова част, спирачки и съединител?
    Ако някой (а аз съм сигурен че доста от вас имат опит в това) има опит с подобно нещо ще съм благодарен да споделите. Предлагат ми една Нива за 1000лв, но има доста да се пипа по нея, та ми се ще да знам с какво точно ще се сблъскам като финанси докато успея да разчитам на нея!

Благодаря предварително!

Поздрави!
    Suzuki Grand Vitara, V6 2.5L

До: Пълен ремонт на Лада Нива

А какво значи пълен ремонт? Ще сменяме, ще ревизираме...?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако купето не е изгнило и не се нуждае от сериозно кърпене цената е добра.На мотора му се прави осн.ремонт за около 600лв.със смяна на съединителя-руски.Спирачната уредба се подменя напълно за около 400лв-цилиндри,помпа,сервоапарат,накладки,тръбопроводи,дискове и евентуално барабани.До тук са грубо около 1000лв.За ходова част отпред-около 350лв.-шарнири,накрайници,амортисьори,хебел,главини и лагери.НО ЗАБЕЛЕЖИ в цената не включвам труда-дано сам да можеш да се справиш.Ако не нещата вече са по-различни.Освен това трябва да разбереш дали трансмисията е здрава-дифове,кардани,СК и РК.Ако е здрава и проблема както питаш е само за мотора,ходова част и спирачките мисля,че за тия пари ще ти излезе изгодно.Пак да подчертая-Гледай най-вече купето-ако то е загнило сериозно всичко друго се обезмисля и колкото и да стягаш колата технически все ще си е барутник.
      Последно редактирано от Янко Желязков; 14-02-10, 17:40.

Коментар

Колега,ще ти дам един съвет и по-добре ме послушай.Имам такъв таралясник,вече 7 години го дрънкам по всякакви терени,ремонти съм правил всякакви.Навремето я взех за 2 750лв....от тогава до сега колко пари съм вкарал за ремонт неискам и да мисля,ето от тук идва и теоремата лада нива се чупи всеки ден.Да ама Не,преди почти 2 години си взех лада нива 1.7 карбуратор 2005 година и две годинки сия дрънкам сериозно в буквалния смисал на думата,е не ходя по състезания,но аз не съм я взел за това.Досега нивата не ме е предавала никаде.Старата барака я спрях дая юркам по баирите и сега извършва танспортна дейност,като в доста чести случай се стига до офф-роад изпълнения.Просто на 1.6 купето е много амортизирано самата ламарина не е като на 2000година кола.Има колеги с 1.6 ниви.който си ги юркат не по малко от мен че даже и повече,аз за почти 2 години навъртях на моята нива 55 000км без никви ядове.

Издова е:Лада нива 1.6-просто си е изпяла багаша и много лошо подържана нива също,преди време ми предлагаха нива от горското стопанство.То не бяха дупки по купето,то не бепе обрана,то не беше чудо.Пак си помисли,моя съвет е по-добре дай 1000-1500лв отгоре,но да знаеш че караш кола.

Коментар

Колеги, благодаря за мненията.
          Значи относно купето - изгнило е. Изгнили са всъщност прагове, подкалници, вежди, пода на шофьорското и мястото до него. Вчера гледах ушите, защото един майстор тенекиджия дойде на място да я огледа и ми каза като я водя на канал да погледна - ушите са наред. За цялостно изкърпване - каквото и е нужно, поиска 600 + 120 за боядисване, като материалите са от него, а боята аз я купувам. Вчера я тествах в Балкана - справи се отлично с изпитанията, но забелязах някои звуци, които са притеснителни. Чува се виене, когато включа на втора, като мина на трета или си превключа на първа виенето изчезва. Изчезва и когато се изключи от скорост.
          Спирачките никак ги няма и вчерашното ми изпитание си беше чист хазарт и неразумна постъпка от моя страна.
          За съжаление Нивамен съм само шофьор т.е. техническите ми способности никак ги няма и ще я правя в сервиз...
          Иска ми се да се вместя в 3000, за да я докарам до годна за употреба и кола на която може да се разчита...
          Жената, която я продава изтъква като причина за високата цена, която искаше на първо време /1500лв/ газовото Ловато, което имала - само то струвало 800лв!??! Мисля, че са по-евтини, но знам ли...

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
            Колега,ще ти дам един съвет и по-добре ме послушай.Имам такъв таралясник,вече 7 години го дрънкам по всякакви терени,ремонти съм правил всякакви.Навремето я взех за 2 750лв....от тогава до сега колко пари съм вкарал за ремонт неискам и да мисля,ето от тук идва и теоремата лада нива се чупи всеки ден.Да ама Не,преди почти 2 години си взех лада нива 1.7 карбуратор 2005 година и две годинки сия дрънкам сериозно в буквалния смисал на думата,е не ходя по състезания,но аз не съм я взел за това.Досега нивата не ме е предавала никаде.Старата барака я спрях дая юркам по баирите и сега извършва танспортна дейност,като в доста чести случай се стига до офф-роад изпълнения.Просто на 1.6 купето е много амортизирано самата ламарина не е като на 2000година кола.Има колеги с 1.6 ниви.който си ги юркат не по малко от мен че даже и повече,аз за почти 2 години навъртях на моята нива 55 000км без никви ядове.

Издова е:Лада нива 1.6-просто си е изпяла багаша и много лошо подържана нива също,преди време ми предлагаха нива от горското стопанство.То не бяха дупки по купето,то не бепе обрана,то не беше чудо.Пак си помисли,моя съвет е по-добре дай 1000-1500лв отгоре,но да знаеш че караш кола.
            Колега точно затова се чудя - дали да взема тази, да я правя и да знам какво съм правил по нея или да взема нещо по-скъпо и вървящо в момента, но да не знам какво е правено ...
            Бюджета ми е ограничен в момента и разполагам с 2500лв. Дайте съвет, а ако някой продава може да даде и предложение. Разгледах обстойно обявите в секция ПРОДАВАМ, но повечето коли са нагласени за хард офроуд и респективно са по-скъпи...
            Не знам, объркан съм, а до началото на юли най-късно трябва да разполагам с 4х4, защото ще ми е нужен за работа в Балкана.

Коментар

Ако евентуално те заинтересува и такава оферта;
              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=82832
              пост № 4
              Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Колега, Нивата ти изглежда мн добре, но наистина ми е доста извън бюджета...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  А какво значи пълен ремонт? Ще сменяме, ще ревизираме...?

Ами пълен значи...и аз не знам какво не разбирам...аз съм от шофьорите дето карат само... Та пълен значи от каквото има нужда да се коригира...смяна или ревизиране...

Коментар

Шофьор дето само кара + Нива си е комбинация. Или зарязва навика само да кара, или зарязва Нивата. Освен жена ми, но там е друго.

За да се оцени ремонтът, трябва да се знае какво не е наред. Иначе, вървяща Нива върви около 3-4000лв. За да я дават за 1000, или има личен елемент (към теб или колата), или си иска още 2000-3000 за да стане човек. То зависи и от критериите.

Много ли е ръждива?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Шофьор дето само кара + Нива си е комбинация. Или зарязва навика само да кара, или зарязва Нивата. Освен жена ми, но там е друго.

За да се оцени ремонтът, трябва да се знае какво не е наред. Иначе, вървяща Нива върви около 3-4000лв. За да я дават за 1000, или има личен елемент (към теб или колата), или си иска още 2000-3000 за да стане човек. То зависи и от критериите.

Много ли е ръждива?
                      Абсолютно прав си колега...предполагам ще зарежа навика да съм само шофьор - нали знаеш тя неволята учи
                      А относно ръждите - на външен вид няма ръжда. Ръждата е по праговете и от долу...
                      На мен идеята ми както писах май и по-горе, е да успея за към 3000лв да я направя читава. Ясно ми е, че за толкова пари няма как да взема работещ всъдеход

Коментар

Добре. Върви ли?

Ако напишеш откъде си (най-добре в профила) може да дойде да я огледа някой патил.

Коментар

Добре. Върви ли?

Ако напишеш откъде си (най-добре в профила) може да дойде да я огледа някой патил.
                          Освен този добър съвет е хубаво да знаеш :
                          1. Един цял под на Нива е около 150 лева. Купуваш , изрязваш което е изгнило и заваряваш за твоя под .
                          Ако няма да ремонтираш сам , тук в Пловдив преди кризата ми искаха до 500 лв за цялостно изкърпване отдолу( прагове и пода ). Без да купувам аз нищо . Само 500 лева.
                          2. Един пълен ремонт на раздатка е около 250 лева. Правих го лично .
                          3. За двигателя са ти писали вече, аз нямам опит . Само карам .....и ремонтирам което съм счупил от кеф .
                          4. Едно измерване на компресията ще те светне колко е зле двигателя
                          5. Един двигател от лада 1600 сигурно е до 200 лева
                          6. Една скоростна кутия от лада 1600 също е до 200 лева
                          Ако колата е в движение и си психически подготвен за Нива ( т.е да си чел доста тук в този раздел на Форума) то вече е ясно , че си болен от болеста Нива .
                          Хайде пиши и снимай бъдещата ти Нива да я видим .

Коментар

Добре. Върви ли?

Върви с някои забележки разбира се... При вдигане към 70-80 започва да тресе волана и да дърпа надясно!
                            Иначе принципно съм от Бургас, но съм се установил да живея в Калофер. Пиша го тук, защото не открих къде в профила си да го добавя!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              Освен този добър съвет е хубаво да знаеш :
                              1. Един цял под на Нива е около 150 лева. Купуваш , изрязваш което е изгнило и заваряваш за твоя под .
                              Ако няма да ремонтираш сам , тук в Пловдив преди кризата ми искаха до 500 лв за цялостно изкърпване отдолу( прагове и пода ). Без да купувам аз нищо . Само 500 лева.
                              2. Един пълен ремонт на раздатка е около 250 лева. Правих го лично .
                              3. За двигателя са ти писали вече, аз нямам опит . Само карам .....и ремонтирам което съм счупил от кеф .
                              4. Едно измерване на компресията ще те светне колко е зле двигателя
                              5. Един двигател от лада 1600 сигурно е до 200 лева
                              6. Една скоростна кутия от лада 1600 също е до 200 лева
                              Ако колата е в движение и си психически подготвен за Нива ( т.е да си чел доста тук в този раздел на Форума) то вече е ясно , че си болен от болеста Нива .
                              Хайде пиши и снимай бъдещата ти Нива да я видим .
                              Благодаря за съветите и информацията! Както и за милите думи
                              Ще гледам да я наснимам и да постна снимки!
                              Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X