Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пълен ремонт на Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пълен ремонт на Лада Нива

В момента на Елва има промоция 13100лв.
    Пийте червено вино! Дава здраве.
    А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от newager Преглед на мнение
      И аз съм на тази вълна в момента и се оглеждам за Ниви, но и се чудя.
      Имам кола, карам я, но по нея все сменяш нещо и ремонтираш. Дали ще са нови гуми, дали ще са джанти криви, дали ще са маншони, карета, амортисьори, семеринг, накладки, всичко това си е стандартна поддръжка. Та гледам оптимистично на Ладата Нива, тъй като казвате евтини части, но по-честа поддръжка, ама то това удоволствие за един начинаещ.

Ако си купиш Land Rover за 10 000 лв., за части и поддръжка колко ще трябва да дам - 5000 лв., нали?

Какво имате предвид под ръжда? Гледах Ниви, които отдолу имат лека ръжда, то и на новите коли съм виждал ръждясъли ауспуси.

И аз търся съвет, ето един пример:
      1. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=81649
      2. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=88147

1 или 2? Или пък има и 3?

Горе долу според мен ще ти излезат на една цена. Първата кола е почти нова, т.е. сменяш консумативите и караш. Втората ще трябва кърпене, ремонти, а у... зор. В общи линии взимаш я и директно в сервиза на профилактика от А до Я...

После... после колите са едни и същи. Аз лично предпочитам карбураторни автомобили. Въпреки, че се занимавам в ИТ сферата - не обичам електрониката. Може би точно защото съм в ИТ сферата

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        Горе долу според мен ще ти излезат на една цена. Първата кола е почти нова, т.е. сменяш консумативите и караш. Втората ще трябва кърпене, ремонти, а у... зор. В общи линии взимаш я и директно в сервиза на профилактика от А до Я...

После... после колите са едни и същи. Аз лично предпочитам карбураторни автомобили. Въпреки, че се занимавам в ИТ сферата - не обичам електрониката. Може би точно защото съм в ИТ сферата
        Май в една сфера сме, та може би най-добър съвет би ми дал.

Е, хубаво де, ама една Лада Нива си е Лада Нива и все части се сменят и натягат. 6000 лв. и още не знам си колко.
        Инак 2000 лв. даваш и... караш - ремонтираш, трошиш - оправяш. Докато по-скъпата карам - троша, при което давам после колкото за вариант 2?!

Коментар

Е, хубаво де, ама една Лада Нива си е Лада Нива и все части се сменят и натягат. 6000 лв. и още не знам си колко.
          Инак 2000 лв. даваш и... караш - ремонтираш, трошиш - оправяш. Докато по-скъпата карам - троша, при което давам после колкото за вариант 2?!
          Абе да де ама не, щото на тая изгнила машинка със сигурност и е заминала цялага геометроя някъде из Йо С.
          Land Rover Discovery II 3,9 V8
          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Ламарините са най-неприятната част. Всичко друго е "plug&play"

Коментар

Ей това исках да чуя - взимай или бегай. Няма туко така.

Коментар

Като стана дума за ламарините, на някой да не би да му се намира лайсната за задния ляв прозорец? Прозореца свалихме цял(и е за подаряване), а нея я съсипахме, докато го сваляхме. Нови няма отдавна. Плащам посочената цена и куриера, естествено.
                В сряда излиза от бокса, хубаво беше да не се притеснявам, че ще ми падне прозореца някъде в гората.

Извинявам се, че питам тук, но все още нямам права да публикувам в "Купувам".
                "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
                сър Уинстън Чърчил

Коментар

Купих моята за 1250лв. до тук ми е почти на 4500 . но цияла зима яко сам я юркал здраво - не ме е изоставяла никаде но маи маи само двигател не сам прави но като незаменим помощник и партньор е супе варши ми работа !

Коментар

Да ви кажа и за мойта лада нива купих я за 500 лв двигателя беше в багажника на части които липсваха 30 процента от тях имаше липси предния диф полуоските и малкия кардан нямаше и седалки значи какво съм направил по нея основен ремонт на двигателя основен ремонт на ходовата част основен ремонта на купето от вънка цялосно боядисване вътре и вънка смяна на цвят целия интериор е чисто нов без таблото челно стъкло ново спирачната система почти нова нови гуми с джанти външно всичко е чисто ново като фарове решетка дръжки на вратите чистачки абе всичко каквото се сетите плюс аларма с централно заключване цената която ми струваше всичко около 2500 лв без труд сметнах за най удачно да си я направя самичък поне знам за какво става на въпрос като кола всичко ми мина през ръцета като ударя чертата към 3000 лв имаше вариант да взема за 3000лв нива но щеше да се почне след извесно време ремонти и щях да дам повече пари.

Коментар

От: До: Пълен ремонт на Лада Нива

Колеги и аз си взех една нива която се нуждае от основен ремонт. Първо ще трябва да се изкърпи. До момента съм си купил нови: задна маска, задна врата, преден калник. Утре ще си купя цяло дъно за пода. Само ми остава да си купя страничните панели и мога да започна зглобяване не ново купе. Тя въпроса ми е дали някой може да ми препоръча човек който е в състояние да извърши подобно нещо. Дефакто от старото купе ще остане само тавана. То при тези цени на частите си е направо далавера да си зглоби човек нова кола от части.

Коментар

Първоначално публикуван от makcc Преглед на мнение
                        Колеги и аз си взех една нива която се нуждае от основен ремонт. Първо ще трябва да се изкърпи. До момента съм си купил нови: задна маска, задна врата, преден калник. Утре ще си купя цяло дъно за пода. Само ми остава да си купя страничните панели и мога да започна зглобяване не ново купе. Тя въпроса ми е дали някой може да ми препоръча човек който е в състояние да извърши подобно нещо. Дефакто от старото купе ще остане само тавана. То при тези цени на частите си е направо далавера да си зглоби човек нова кола от части.
                        Ами незнам дали е далавера.....,всъщност ако са за смяна само част от външните тенекии добре,ако обаче са заминали носещите греди отпред,където се държи окачването лошо.Да не говорим,че и отзад има важни точки-/местата на които се държи задния мост/ и ако и там положението е зле става още по-лошо.Честно да ти кажа да си купиш изгнила НИВА хич не е далавера......та ако ще и за 1000лв. да е.Далавера си е да намериш някоя изпъната 5-6 годишна с блокирал мотор или повреда в трансмисията и да я купиш на добра цена.После си я ремонтираш за 2,3 дни и газ.
                        Последно редактирано от Янко Желязков; 11-11-10, 01:30.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                          Ами незнам дали е далавера.....,всъщност ако са за смяна само част от външните тенекии добре,ако обаче са заминали носещите греди отпред,където се държи окачването лошо.Да не говорим,че и отзад има важни точки-/местата на които се държи задния мост/ и ако и там положението е зле става още по-лошо.Честно да ти кажа да си купиш изгнила НИВА хич не е далавера......та ако ще и за 1000лв. да е.Далавера си е да намериш някоя изпъната 5-6 годишна с блокирал мотор или повреда в трансмисията и да я купиш на добра цена.После си я ремонтираш за 2,3 дни и газ.
                          Колегата си купува цяло ДЪНО - то си е с гредите и всички точки за които споменаваш. Делавера си е, защото ще има собственоръчно сглобен джип и ще му е почти нов , т.е ще му служи вярно дълго време.
                          Има различни подходи към джип. Един купува само кара и сменя джипа, друг взима и обновява почти всичко и си кара дълго време този джип. И аз не съм като колегата, но не му се бъркам на подхода.И не е редно да му казваме , че е сгрешил с покупката. Може ние да грешим....
                          Първоначално публикуван от makcc Преглед на мнение
                          От къде си ?
                          Добра е идеята. Успех !

Коментар

От София съм. Наистина на новото дъно си има всички точки за закрепяне. То си е чисто ново оригинално дъно и стига чак до средата на багажника и струва колосалните 115 лв. А колата като цяло съм я взел за под 1000лв. Само трябва да взема някои дребни детайли, като например опорите за задните пружини и няколко малки гредички под пода на седалките.

Коментар

От: Пълен ремонт на Лада Нива

Максс Виж тази тема, ако все още не си я погледнал, може да ти е от полза или да ползваш някои идеи:
                              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=11905
                              Успех с ремонта и начинанието.
                              Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                              Dacia Duster 4WD

Коментар

От: Пълен ремонт на Лада Нива

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
                                Максс Виж тази тема, ако все още не си я погледнал, може да ти е от полза или да ползваш някои идеи:
                                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=11905
                                Успех с ремонта и начинанието.
                                Гледах я тази тема.
                                Проблема е че нямам гаражче и не мога да заварявам. А имах голямото желание да се науча да заварявам, даже започнах но след 2 минути и ме заболяват очите и така и не се научих. Това с електрожен, с оксижен може би няма да имам проблем с очите но остава проблема с гаража. Пък и на моята кола сега не ми се иска много да се уча. Та затова ще ви бъда благодарен ако ми препоръчате някой които може да свърши тази работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X