Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за предни пружини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за предни пружини

И аз пробвах с подложки отпред като теб обаче се оказа,че съм я натопорчил доста и вътр.карета се разтропаха много бързо.Ядосах се и набързо ги махнах-сега съм само с втулки между чашата на пружината и носача и като цяло ъгълът на полуоската е поносим.Над втулката съм подложил дебела подложна шайба за да избегна спукването на чашата,за което беше писал колега от форума.В момента с гуми Ласа ОК-144 съм на 28см. от земята до центъра на предния мост.Това в болшинството случаи е достатъчно.Така или иначе винаги има коловози за които е нужен редукторен УАЗ.Нивата отпред и 40см. да е все тая-задния и диф с тези Ласи е на 24см. и пак си останал в коловоза-Опит.

Коментар

ROCCO би ли пуснал някоя снимка на твоята да я видя като цяло как е след повдигането отпред.Аз оня ден си поиграх малко с предницата и вече е на 30см. от земята-не смея да я повдигам повече,заради каретата и устойчивостта на страничен наклон.

Коментар

В момента нивата е с некви украйнски,свалих ласата защото я ползвам за ежедневен автомобил.Вече 4 500км карам с тампоните и няма проблеми за сега.С ласата става почти 33см.
        Прикачени файлове

Коментар

Благодаря колега-добре е станала машината,като гледам и ъгълът на полуоските е поносим.

Коментар

Обмислям варианта с подложките на "чинията" на прожините,но това по натам.За тая заигравка ще отделям предния диференциал от двигателя, а може и железен да правя.Имам скица/чертеж,кое как се реже и прави ако някой има желание мога да поста снимката.

Коментар

Аз съм със втулки под чинията-над тях съм поставил по една дебела подложна шайба с цел да не се спука чинията.Можеш да я видиш как е станала-в профила ми има доста снимки.Влез в албума "сред Природата с Лада Нива".Размерите на втулките ги взех от Руски форум-така металната чиния вече стои в идеално право положение.Утре вечер ще пусна по-нагледни снимки.
              Последно редактирано от Янко Желязков; 05-03-10, 17:56.

Коментар

Колега niva men,добре е станала отпред това ме заинтригова.Дай по подробна информация как е направено,ще се радвам и на по нагледни снимки.Как е ъгила на полуоските и каретата

Коментар

Колега утре вечер ще пусна нагледни снимки-иначе с каретата за сега проблем няма-чуват се съвсем леко при пълен завой и то,когато сериозно давам газ.Иначе за втулките,както писах взех размерите на готово от руснаците-външните откъм гумата са 26мм.,вътрешните 16мм.Според тях при тези размери чинията стои хоризонтално и пружината е натоварена равномерно.След като ги поставих и аз се уверих в това.При теб обаче ми се струва,че ако сложиш и втулки лифтът ще стане доста сериозен и ще имаш проблем с каретата-все пак нали си и с по-дебели тампони.Ама може да се пробва все пак,ако човек е мераклия.Иначе аз ползвах втулки-оригинални руски от щангите,държащи задния мост.Изключително корави са-струговах ги до горепосочените размери и готово.Болтовете също трябва да са здрави със стъпка 1.25-аз си купих руски за паразитния хебел-необходимо е само да им се донареже резба.В никакъв случай не слагай обикновени-не стават.Както писах над втулките задължително поставям дебела подложна шайба за да не се изкриви или спука чинията.
                  Последно редактирано от Янко Желязков; 05-03-10, 21:50.

Коментар

В крайна сметка колко е разтоянието между долния тампон и стойката на пружината.
                    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Незнам-моята вече долу няма тампон и не мога да ти кажа.

Коментар

Ето чертежа на втулките от един руснак от руският форум за Ниви.
                        Прикачени файлове

Коментар

Добре ги е направил човека.

Коментар

ROCCO снимките от лифта на Нивата ми съм ги пуснал в темата "Самоделен лифт на Нива"-нека всичко да е където си му е мястото.

Коментар

Колеги напишете при вас какво е разтоянието между горната и долната стойка на предните пружини,т.с. отпред пред пружината,че при мен от ляво е 19см.а от дясно 18см.,май съм за смяна на пружините.
                              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Здравейте ,колеги не зная дали ще сьм ви полезен но на моята бивша Нива отпред бях сложил от Мерседес 123 и подложки на горния шарнир отзад предни от Г-класа, малко странна комбинация но сьс задни амортесьори с по-дьлаг ход мисля,че бяха от фронтера се получи доста добре като се има предвид ,че мерседесовите пружини имат голям ход !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X