Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за предни пружини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за предни пружини

Колеги някой знае ли ориентировъчно какво е разстоянието между долния тампон и чашата при нови пружини?Питам,тъй като забелязах,че моите тампони вече са опряли в чашите.Това ме навява на мисълта,че пружините са ми "уморени" и се нуждаят от смяна.Вие какво ще кажете по въпроса-струва ли си да ги подменям?Тук в Ямбол са 40лв.за брой.Някакви други алтернативи?Благодаря.

До: Въпрос за предни пружини

Скоро сменях - 60 лв за комплект ( два броя ) .
    Някой писа за някакви от комби .
    Бегло прочетох , но като алтернатива .....

Коментар

А за смяната ползва ли скоба за свиване на пружини?След това Нивата ти повдигнали се поне малко?

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
        А за смяната ползва ли скоба за свиване на пружини?След това Нивата ти повдигнали се поне малко?
        Без скоби ще ти е трудно .
        Даже единия вид скоби не влиза , за това си намери не от дългите и дебели скоби , а по-късите . Тези пружини са твърди доста ......
        Повдигна се малко , но аз ги сменях защото счупих едната .
        При теб ще се повдигне видимо и ще ти хареса.
        Ако искаш много да се повдигне - сложи си подложки за пружини ( около 2-3 см) и ще стане съвсем вдигната .
        Провери си стабилизиращата щанга и - да не е счупена . От нея увисва доста предницата .

P.S. За улеснение на колегите :
        предни пружини за Нивата :
        размери - 90 мм диаметър ( допуск 9 мм)
        дебелина на навивката (среза) -13 мм ( допуск 0.5 мм)
        навивки - 7.5 броя
        височина в свободно положение - 360 мм
        Два вида по твърдост :
        1. По-твърдата е клас А - белязана със жълт цвят на средната навивка ( тя е за предпочитане )
        2. По-меката е клас Б - белязана със зелен цвят на средната навивка
        Последно редактирано от bgbul; 25-01-10, 21:24.

Коментар

Благодаря колега.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
            Скоро сменях - 60 лв за комплект ( два броя ) .
            Някой писа за някакви от комби .
            Бегло прочетох , но като алтернатива .....
            от комби стават задни.предните или от нива нови или от волга.

Коментар

Колега,ако искаш по-дебели и по-здрави(яки) пружини.От мерцедес 123 задните пасват точно на нивата за предни а за отзат има според мен има 2 варианта,1:от комби кола от семейството на лада,2: от волга,но там се режат намотки-нека някой по опитен сподели,колко и как.

Коментар

Колега BG bul днес пообиколих магазините и ми предлагат все едни и същи предни пружини за Нивата-боядисани са в сив цвят и нямат никакви допълнителни белязки-нито в зелено,нито в жълто.Твърдят ,че са оригинални Нивови.В последния магазин цената беше 30лв. за брой.Иначе аз днес си отгърнах ръководството за ремонт на Автомобили ВАЗ и действитилно руснаците пружините ги делят на два класа-А и В със съответните цветове.Защо обаче по нашите магазини не се предлагат такива един Господ знае-явно ми предлагат някакви ментета.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                  Колега,ако искаш по-дебели и по-здрави(яки) пружини.От мерцедес 123 задните пасват точно на нивата за предни а за отзат има според мен има 2 варианта,1:от комби кола от семейството на лада,2: от волга,но там се режат намотки-нека някой по опитен сподели,колко и как.
                  от волга се слагат предни не задни.режат се с една навивка и половина.

Коментар

В хасково цената на комплекта е 50 лв.Смяната става лесно дори и без скоба а с 2 маслени крика като задължително откачваш стабилизиращата щанга. Лично аз съм я правил няколко пъти тази процедура тъй като първо счупих пружина и сложих втора употреба такава и не след дълго смених и двете с нови като подложих и гумени тампони както и втулки на носачите.Доста се повдигна колата.

Коментар

А колко сантиметра са ти гумените тампони,които си сложил?Иначе втулки и аз съм подложил.

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                        А колко сантиметра са ти гумените тампони,които си сложил?Иначе втулки и аз съм подложил.
                        ако втулките са ти 3 сантиметра гумения тампон трябва да е 2сантиметра.АКА НЕ СМЕНЯШ ПРУЖИНИ

Коментар

Благодаря.

Коментар

Широчината на гумения тампон ми е 2см. а на втулката е 3см.,също тъка съм сменил и амортесьорите с волгини,тъи като по лично мое виждане нивовите стават малко къси а и волгините са по здрави. С малко доработка на долното им ухо и са готови. Но при мен се получи друг проблем. Просвета стана доста голям и ъгъла на полуоската към моста също и от там след месец 2те вътрешни карета започнаха за тракат/щракат/. Последва копуване на 2 нови полуоски и засега вече 5 месеца нямам проблем.

Коментар

Колеги,днес сложих 3см подложки на прожините отзат смених амовете с монро 4х4 адвенчър а отпред си оставих оригиналните.Нивата се дигна,което се забелязва с просто око и клиренса с ласа ОК-144 стана 32см.Според мен това е пре достатъчно.На добринище има над 45см сняг и да кажа колата върви като луноход...бута ли бута и не спира никаде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X