Колеги някой знае ли ориентировъчно какво е разстоянието между долния тампон и чашата при нови пружини?Питам,тъй като забелязах,че моите тампони вече са опряли в чашите.Това ме навява на мисълта,че пружините са ми "уморени" и се нуждаят от смяна.Вие какво ще кажете по въпроса-струва ли си да ги подменям?Тук в Ямбол са 40лв.за брой.Някакви други алтернативи?Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за предни пружини
Свий
X
-
До: Въпрос за предни пружини
Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнениеА за смяната ползва ли скоба за свиване на пружини?След това Нивата ти повдигнали се поне малко?
Даже единия вид скоби не влиза , за това си намери не от дългите и дебели скоби , а по-късите . Тези пружини са твърди доста ......
Повдигна се малко , но аз ги сменях защото счупих едната .
При теб ще се повдигне видимо и ще ти хареса.
Ако искаш много да се повдигне - сложи си подложки за пружини ( около 2-3 см) и ще стане съвсем вдигната .
Провери си стабилизиращата щанга и - да не е счупена . От нея увисва доста предницата .
P.S. За улеснение на колегите :
предни пружини за Нивата :
размери - 90 мм диаметър ( допуск 9 мм)
дебелина на навивката (среза) -13 мм ( допуск 0.5 мм)
навивки - 7.5 броя
височина в свободно положение - 360 мм
Два вида по твърдост :
1. По-твърдата е клас А - белязана със жълт цвят на средната навивка ( тя е за предпочитане )
2. По-меката е клас Б - белязана със зелен цвят на средната навивкаПоследно редактирано от bgbul; 25-01-10, 21:24.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнениеСкоро сменях - 60 лв за комплект ( два броя ) .
Някой писа за някакви от комби .
Бегло прочетох , но като алтернатива .....
Коментар
-
Колега,ако искаш по-дебели и по-здрави(яки) пружини.От мерцедес 123 задните пасват точно на нивата за предни а за отзат има според мен има 2 варианта,1:от комби кола от семейството на лада,2: от волга,но там се режат намотки-нека някой по опитен сподели,колко и как.
Коментар
-
Колега BG bul днес пообиколих магазините и ми предлагат все едни и същи предни пружини за Нивата-боядисани са в сив цвят и нямат никакви допълнителни белязки-нито в зелено,нито в жълто.Твърдят ,че са оригинални Нивови.В последния магазин цената беше 30лв. за брой.Иначе аз днес си отгърнах ръководството за ремонт на Автомобили ВАЗ и действитилно руснаците пружините ги делят на два класа-А и В със съответните цветове.Защо обаче по нашите магазини не се предлагат такива един Господ знае-явно ми предлагат някакви ментета.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнениеКолега,ако искаш по-дебели и по-здрави(яки) пружини.От мерцедес 123 задните пасват точно на нивата за предни а за отзат има според мен има 2 варианта,1:от комби кола от семейството на лада,2: от волга,но там се режат намотки-нека някой по опитен сподели,колко и как.
Коментар
-
В хасково цената на комплекта е 50 лв.Смяната става лесно дори и без скоба а с 2 маслени крика като задължително откачваш стабилизиращата щанга. Лично аз съм я правил няколко пъти тази процедура тъй като първо счупих пружина и сложих втора употреба такава и не след дълго смених и двете с нови като подложих и гумени тампони както и втулки на носачите.Доста се повдигна колата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнениеА колко сантиметра са ти гумените тампони,които си сложил?Иначе втулки и аз съм подложил.
Коментар
-
Широчината на гумения тампон ми е 2см. а на втулката е 3см.,също тъка съм сменил и амортесьорите с волгини,тъи като по лично мое виждане нивовите стават малко къси а и волгините са по здрави. С малко доработка на долното им ухо и са готови. Но при мен се получи друг проблем. Просвета стана доста голям и ъгъла на полуоската към моста също и от там след месец 2те вътрешни карета започнаха за тракат/щракат/. Последва копуване на 2 нови полуоски и засега вече 5 месеца нямам проблем.
Коментар
-
Колеги,днес сложих 3см подложки на прожините отзат смених амовете с монро 4х4 адвенчър а отпред си оставих оригиналните.Нивата се дигна,което се забелязва с просто око и клиренса с ласа ОК-144 стана 32см.Според мен това е пре достатъчно.На добринище има над 45см сняг и да кажа колата върви като луноход...бута ли бута и не спира никаде
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар