Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рама за раздатката-дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Рама за раздатката-дискусия

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    Ето докъде я свърших с моята рама... Сега чакам да ми я боядисат и остава вдигане на колата на канал, допълнително орязване на излишъците и монтаж.
    Засега по първоначално мерене ще имам сериозен проблем с ауспуха... Ще се чудим откъде да мине, за да "прескочи" рамата "тая гад"
    Ако успееш да монтираш съоръжението от снимката, това вероятно ще е най-здравият детайл в една Нива. Мисля, че ако рамата е направена от извити (събразно мястото) шини ще е достатъчно здрава и по-лесна за монтаж. Те може да сглобят и с нитове (ако нямаш - обади се).
    ПП. Вместо боядисване, опитай нагряване и поливане с отработено картерно масло - става супер яко (и е без пари).
    Последно редактирано от trapper; 21-03-10, 16:12. Причина: ПП
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
      Ако успееш да монтираш съоръжението от снимката, това вероятно ще е най-здравият детайл в една Нива. Мисля, че ако рамата е направена от извити (събразно мястото) шини ще е достатъчно здрава и по-лесна за монтаж. Те може да сглобят и с нитове (ако нямаш - обади се).
      ПП. Вместо боядисване, опитай нагряване и поливане с отработено картерно масло - става супер яко (и е без пари).
      Е вече ми я боядисаха.

Първо мислихме монтажа да е с втулки, но после ни хрумна по-добра идея - ще заварим планки напречно на гредата и ще вържем с 12" болт през тях.

Иначе не съм казал в темата, но в този дизайн има още един все още нерешен проблем, а именно - остта на тампона на раздатката. Ще трябва да се реже от винкела полуокръжност през която да мине остта, което ще намали здравината. И все пак по мои скромни изчисления - несъществено...

Коментар

Ето я красавицата боядисана в сиво. Днес си я взех. Сега очаквам малко финансови постъпления и работата по монтажа започва...
        Прикачени файлове

Коментар

Какво ли не прави човек, само и само да не си купи нормален автомобил
          С това нещо под Жигулатора ще влошиш и без друго оскъдната и проходимост. Ще закача навсякъде.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            С това нещо под Жигулатора ще влошиш и без друго оскъдната и проходимост. Ще закача навсякъде.
            Нещо не си мерил. Просвета при раздатката намалява с около... 4 милиметра. Мисля, че поне аз ще го преживея.

Коментар

Така, и аз като Филип почнах да правя вече рамата и пак като него от винкел, защото много по-лесно се заваря и не се измята толкова. Вече е топло времето и позволява да се работи. Надявам се като завършим рамите и обощим резултатите да сме постигнали това което сме искали.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
                Така, и аз като Филип почнах да правя вече рамата и пак като него от винкел, защото много по-лесно се заваря и не се измята толкова. Вече е топло времето и позволява да се работи. Надявам се като завършим рамите и обощим резултатите да сме постигнали това което сме искали.
                Всъщност идеята за винкела е друга - тампона да легне в "легло" и да не се губи просвет. Проблемът е в остта, която минава през тампона. Разстоянието е 3 сантиметра, т.е. винкела трябва да се реже.

Искам да ти препоръчам друг интересен момент при модела с винкел. Спестяваш си четири заварки (потенциално слаби места на конструкцията). Режеш ъгълче от едната страна и огъваш винкела. Понеже модераторите не ми оставят линковете - ако се интересуваш от подробности пиши на ЛС.

Коментар

Да, прати ми линкове на ЛС. Забравих да кажа че проблема в ауспуха го реших днес за 25 лева. Сега тръбата минава на нивото на гредата и хич не пречи на слагането на рамата.

Коментар

Ето какво свърших за два дена. Рамата готова и боядисана и една планка за раздатката за поставяне на трети тампон. Иначе пробиването на гредите отдолу много е неудобно и леко си отидоха накриво дупките от другата страна на гредата. Самото заваряне на винкела е много лесно и много малко може да се отметне и ъглите се нагласят много по-лесно отколкото с профил. Сега на ред идва да мисля начин за хващане на тампона на СК, че там където се държи е малко изгнило и поддава.
                    Прикачени файлове

Коментар

Ти под прав ъгъл действаш и не си губиш времето като мен

На първата снимка долу - вижда ли ми се, или си изрязал почти напълно едната от страните на винкела?

Имай в предвид, че здравината на конструкцията е толкова силна, колкото е най-късата (изрязаната) част на профила.

Коментар

През изрязаното минава ауспуха и за съжаление нямаше как да стане иначе. Заварил съм една шиничка за допълнителна опора.

Коментар

През изрязаното минава ауспуха и за съжаление нямаше как да стане иначе. Заварил съм една шиничка за допълнителна опора.
                          Точно за това в оригиналния проект има скосяване, а не е под прав ъгъл - за да може ауспуха да мине под "рамото на рамата". При варианта с винкел обаче е по-сложно - ауспуха пак не минава, защото рамата ни е по-висока. Аз още не съм го мислил. В общи линии това ти е станало слабата точка на конструкцията и всички натоварвания ще бъдат понесени от нея... Освен това нали се сещаш, че ауспуха не трябва да се допира до рамата - иначе дрънченето ще бъде ужасно.

П.С. В тази връзка - "улея" за оста през тампона ми се вижда доста плитък. Мерил ли си?
                          Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 01-04-10, 11:02. Причина: послепис

Коментар

Колега мина повече от половин месец - дай отзиви (предполагам, че вече си я монтирал)? Има ли промяна в шума, вибрациите?

При мен в момента колата е в бокса и съм на ръба на избора дали да си слагам рамата, която направих (трудно) или да мина просто с допълнителния тампон (лесно). От човек карал с рама преди чух лоши отзиви за незадоволителен ефект...

Коментар

Още не съм я сложил, защото обърках един размер да му се не види и трябва да се преправя малко, а и нямам време свободно поне още една седмица.

Коментар

Ето какво свърших за два дена. Рамата готова и боядисана и една планка за раздатката за поставяне на трети тампон. Иначе пробиването на гредите отдолу много е неудобно и леко си отидоха накриво дупките от другата страна на гредата. Самото заваряне на винкела е много лесно и много малко може да се отметне и ъглите се нагласят много по-лесно отколкото с профил. Сега на ред идва да мисля начин за хващане на тампона на СК, че там където се държи е малко изгнило и поддава.
                                И аз си направих трета опора на раздатката и вибрациите намалиха .
                                Прикачени файлове
                                [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X