Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пукнат блок - съвети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пукнат блок - съвети?

А как се казва това лепило и от къде мога да го купя?

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
      А как се казва това лепило и от къде мога да го купя?
      Завари си блока и не се занимавай с разни лепила.Ако неискаш дая продаваш де

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        По принцип е допустима такава технология с лепене, ама не и така както си го обяснил.
        Както казаха по горе колегите, пукнатините трябва да се ограничат с дупки. След това се прави "катет" и тогава тоя "катет" се запълва с производните на база епоксидна смола.
        ТВа е!И задължително ограничаване на пукнатината в двата и края с дупки(бих предложил 1-2мм. да са)-инак разширението и след време е гарантирано!
        И пак няма никаква гаранция за дълготрайността,но не пречи да се опита!
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

За да се завари трябва да се сваля блока, аз съм го сглобил преди 2 месеца и сега не искам и не ми се занимава с тази хамалогия.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
            За да се завари трябва да се сваля блока, аз съм го сглобил преди 2 месеца и сега не искам и не ми се занимава с тази хамалогия.
            Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
            ТВа е!И задължително ограничаване на пукнатината в двата и края с дупки(бих предложил 1-2мм. да са)-инак разширението и след време е гарантирано!
            И пак няма никаква гаранция за дълготрайността,но не пречи да се опита!
            С каква бургия ще пробиваш - нека да кажат колегите ......
            С 2 мм - несериозно е ..... все пак е чугун мисля ..... колко бургии ще счупиш ?
            Как ще пробиваш на това "удобно" място ?
            Нали говорим за "мързеливата" и за " закърпване " на положението ?
            Почиствай мястото и лепи с лепило за метал или блок . Има избор на пазара
            И няколко дни наблюдавай резултата .
            Ако е толкова неуспешно - минал си се с 5-10 лева . Минаваш на по-трудно изпълнение ..... и толкова .
            Сега докато си умуваш няма ли да се пукне повече блока , нали не е разпробит ......
            Ако блока се пукнал от много зор - дори и заварка няма да те спаси , ако не отстраниш "зора" .
            Ако е пукнат от измръзване ( трябвало е капачките да избият) - пази го да не замръзне отново !!!!
            Ако е имал фабрична шупла - как си карал до сега ?
            Ясно е , че каквото е имало да става с блока вече е станало .
            Пробвай да го закърпиш "леката" - както искаш в началото .

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              ...
              несериозно е ...
              Нали не си мислиш че аз съм го измислил!?
              Така е правилно, а иначе кой както иска.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Нали не си мислиш че аз съм го измислил!?
                Така е правилно, а иначе кой както иска.
                Дори съм сигурен , че ти не може да кажеш такъв размер бургия - 2 мм за чугун от ръка разпробиване . То на стойка ще счупят две три бройки , а от ръка .................. !
                И съм сигурен , че твоя съвет за разпробиването е правилен !
                Вече придобих представа кои са наистина знаещи във Форума . Споко !
                Просто тук говорим за мааалко мързел и съответно подобна проба да се закърпи една цепнатинка на чепато място, която може и въобще да не се пипа .
                Колко ли време е карал така , докато я открие ?
                Поне 2 месеца е ясно . А дали като са сваляли блока цепнатинката си е била там ( и за това са го свалили ) ,но не са я открили ?
                А бе - ще стане и ще забрави момчето за проблема .
                Поздрави !

Коментар

Блока го свалях, защото го шлайфах за по-големи бутата и съм го скъсил с 2 мм. Преди свалянето нямаше никакво течение. Почти веднага след като го сглобих почна да сълзи, но аз си мислях че е от колекторите горе и така доката разбера цепнатината си стана големичка. Днес си намерих един течен метал на Маннол и издържа до 150 градуса, другата седмица ще го лепя.

Коментар

За сега сложих една добавка на пукнатини в блока и го спря теча. Мисля мисля да си сложа и лепило отвънка, пък колкото изкара.

Коментар

Имал съм доста случай със спукани блокове (външно). Каквото и да направиш все става. Нивовия блок почти навсякъде има достъп за заварки (е е след като се празглоби). С двукомпонентно лепило също съм го правил мн. пъти (дори и с Бизон). После човек да има само мерак да кара.
                      Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

По мързеливо от бозата не виждам.Щом е спряло от добавката.Аз запуших дори страшна цепка на блока без да я разпробивам без нищо само боза и газ докато дигне 110градуса точиш какво е останало сипваш вода и си карашТова ми го каза един стар майстор заварчик като видя какви съм ги свършил.
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                        X