Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пукнат блок - съвети?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пукнат блок - съвети?

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
    Гледам на Бриколажа има едно на Бизон течен метал, двукомпонентно е, или има и по здрави?
    Достатъчно здраво е . Само прочети на описанието до колко градуса издържа , че имат цяла гама. Ако с него не стане , значи няма да стане с нищо .

До колегата salmanski : Това и аз съм го чел , но проблал ли си практически , за да видиш за какво количество псувни става въпрос ?
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Правил съм подобна интервенция , но не на джип , а на лека кола .Но не виждам голяма разлика ......
      Само двукомпонентно лепило ( някакво светло сиво беше ). Мога да проверя ако искаш какво беше точно .
      Та - с това лепило го намазах блока и изчакваш 24 часа . След това го дават , че и резба може да си навиваш в него и да го обработваш всякак . Все издържа . Години така карах колата ( че не обичам да свалям двигатели) и накрая така я продадох . Още я кара съседа и то душманската - държи блока без проблем.
      Налягането на водата не е голямо . Температурата също . А на това лепило ( водят го метал , ама си е някаква смола - смес от два компонента) . Дават го до 300 градуса издържа .
      Трябва само добре да почистиш повърхностите около цепнатината , да ги обезмаслиш и да залепиш . Докато стегне лепилото е почти течно - за това внимавай . Когато постегне може да го дооформиш както желаеш . На температура стяга по-бързо .
      Мисля че ако запалиш двигателя да загрее добре , после гасиш ( в гараж ) . Източваш антифриза , нивото му да е по-ниско от пукнатината . Разбъркваш лепилото ( има няколко подобни лепила , течен метал) . Загряваш малко лепилото да премине най-течливата фаза и като посгъсти - намазваш вече добре почистената и обезмаслена повърхност .
      След 24 часа - пълниш антифриза , караш си спокойно и наблюдаваш няколко дни дали е успешно занятието . Това е .
      Винаги си имаш едно наум ........докато се увериш в успеха .
      Дано и при теб е успешно лепенето !
      Ако не е успешно - махаш лепилото и преминаваш на заварки - колегите са споменали .
      С кит няма смисъл да пробваш - от температурата се отлепва и започва отново да капе .
      По принцип е допустима такава технология с лепене, ама не и така както си го обяснил.
      Както казаха по горе колегите, пукнатините трябва да се ограничат с дупки. След това се прави "катет" и тогава тоя "катет" се запълва с производните на база епоксидна смола.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

До колегата salmanski : Това и аз съм го чел , но проблал ли си практически , за да видиш за какво количество псувни става въпрос ?
        Това го давам като крайна мярка, когато от всички по-лесни начини нищо не е станало,дошло ти е до гуша от всички химии и със злобен поглед и мощна дрелка в ръцете,си готов да направиш целия си двигател на кивгир.

Коментар

Така блока е шлайфан и е сложен от преди 3 месеца и не ми се занимава да разглобявам всичко наново. Един блок е 50 лева, но трябва даго шлайфам и него и така нататък. Значи до колкото разбрах пробивам две дупки в краищата и лепя със съответното лепило.

Коментар

Катет!!!

Коментар

Така блока е шлайфан и е сложен от преди 3 месеца и не ми се занимава да разглобявам всичко наново. Един блок е 50 лева, но трябва даго шлайфам и него и така нататък. Значи до колкото разбрах пробивам две дупки в краищата и лепя със съответното лепило.
              Не знам какво си разбрал , но си е твой избор .
              Сега само таи леко( малка пукнатина) или тече на струя ( дупка ) от блока ?
              Ако само таи леко - да не сглупиш да го пробиваш . Тогава вече няма да запълваш малка пукнатинка , а две дупки .
              Ако ще заваряваш - ДА . Но ако ще лепиш - просто добре зачистваш повърхността и лепиш .
              И после пиши какво става .
              Цялата тази гимнастика е "лекия и спестяващ труд" начин да закърпиш положението . Може да стане за години , а може да не успееш . Така е при закърпване.....
              Но и със заварките е така - може този чугун да стане , а може и да се окаже трудно . Шанс .
              За това повечето от нас ( които сме лепили) избираме най-лесния начин и пробваме с лепене .
              Успех !

Коментар

Аз споделя моя опит.На Газ 53 имаше пукнатина точно над кранчето за вода.Дясното по посока на движението.Около 2-3 см.С триста зора и огледало замазах с двукомпонентно лепило пукнатината.Вече 3 или 4 години се движи без проблем.Така че нищо не пречи да се пробва.Около 20 лв. струваше,но не помня марката на лепилото.
                Стоян Драев тел:+359877915301
                blood 0 RhF +

Коментар

Една нощ забравих водата на ПеркинсаЦепка пет сантима на блока под главата.На сабале по акъл на стар майстор сипах 10 кила боза сложих калъфа и газ;До Волуяк дигна 110градуса отворих та истече остатъците от боза и налех вода.И карах годиниЗапуши страшна цепка пуста боза
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Бкола сълзи много слабо още, все още не тече на струйка. Значи няма нужда да се пробива?

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                      Една нощ забравих водата на ПеркинсаЦепка пет сантима на блока под главата.На сабале по акъл на стар майстор сипах 10 кила боза сложих калъфа и газ;До Волуяк дигна 110градуса отворих та истече остатъците от боза и налех вода.И карах годиниЗапуши страшна цепка пуста боза
                      Ех едно време каква боза имаше! То сега тва боза ли е? Като ти прочетох исказването се сетих за вица за камъшените бонбони дето правели чудеса не като сегашните шоколадови.

Коментар

Принципа на лепенето е същия като при заварката така че ако искаш нещо да стане със сигурност спазвай написаното от Аndro 160.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Това което аз знам че ако е цепнатина задължително преди да тръгнеш да я лепиш трябва да я засечеш от двете страни зада не стане по голяма.
                          Ако е това което гледам на снимките няма как да взезе лепилото в цялата цепнатина и има шанс тя да се разрастне макар и минимален
                          Лудак

Коментар

Днес гледах на Бизон течния метал, но го дават да издържа до 100 градуса. Това дали е достатъчно или блока се нагрява повече?

Коментар

Днес гледах на Бизон течния метал, но го дават да издържа до 100 градуса. Това дали е достатъчно или блока се нагрява повече?
                              Погледни пак пост 12. Там температурата стига над 130-150С. Особено лятото при качване към Юндола с багаж за много време на палатка в Рила на 2000м.
                              Издържа 10 години и повече.

Коментар

има специално лепило за спукан блок едно червено става.Но задължително пробиваш от двете страни на пукнатото за да го спреш да не се пука повече.Правиш едно каналче със шлайфа и го запълваш със лепилото.С течен метал на бизон няма да стане аз съм лепил пробита тапа на блока и след 10-15 дни се отлепя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X