Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък резервоар?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малък резервоар?

трудно се пълни защото е плосък а гърловината високо.ама се пълне само да им аванта

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Айде, да не те мързи. Хем моите грънци са за смяна, мога да поръчам втори чифт. А от купето трябва да се ликвидира всякаква миризма на бензин. Малките дупчици имат нрава да стават големи, ...
      Навих се - хайде да действаме. Какви парички трябва да заделя за действието?

Коментар

Ще трябва да проверя. Не знам цените напоследък. Като правиха гърнетата излезе 400лв, но имаше и нов катализатор в цялата работа. Втория път викам да намеря по-народни цени, примерно 100-150лв за целия комплект грънци или още по-малко - само за "задното".

Коментар

Ще трябва да проверя. Не знам цените напоследък. Като правиха гърнетата излезе 400лв, но имаше и нов катализатор в цялата работа. Втория път викам да намеря по-народни цени, примерно 100-150лв за целия комплект грънци или още по-малко - само за "задното".
          Е катализатор при газова уредба нали не може или бъркам?

А от старите "грънци" не може ли да се употреби материал, та да се спести нещо?

Коментар

Определено може. И работи катализаторът. А от старите - трябва да се премери и прецени, ще видим. Аз, честно казано, оригиналните не ги помня как са.

Коментар

Определено може. И работи катализаторът. А от старите - трябва да се премери и прецени, ще видим. Аз, честно казано, оригиналните не ги помня как са.
              Хайде бе не знаех за катализатора! Ще вземе да се окаже, че имам (малко вероятно все пак), а плащам висок данък

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                Хайде бе не знаех за катализатора! Ще вземе да се окаже, че имам (малко вероятно все пак), а плащам висок данък
                щом не си първи собственик едвали ще имаш.ако се води че имаш апък нямаш катализатор плащаш малък данък.в даначното от къде да знаят че е махнат.слагаш от старите ГРЪНЦИ

Коментар

Съвсем съм сигурен, защото подмениха стария катализатор с чисто нов, пред мен, докато правиха кривите грънци. И по цената си пролича. Проверено на газ-анализатор - категорично работи. Едни газаджии после замалко да си бракуват газ-анализатора - 0.03% CO... ама тогава бяхме на метан.

Коментар

Не, че после има къде да изхвърлиш самия катализатор така, че да не изцапаш със същото количество гняс, но аз принципно пак съм за. Бих си купил и такава "джаджа".

Все пак съм чувал, че при каране на газ катализаторите "умират" за "нула време"... Доколко е вярно - може би не е...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                      Не, че после има къде да изхвърлиш самия катализатор така, че да не изцапаш със същото количество гняс, но аз принципно пак съм за. Бих си купил и такава "джаджа".

Все пак съм чувал, че при каране на газ катализаторите "умират" за "нула време"... Доколко е вярно - може би не е...
                      Тя темата придоби друг смисъл, но ме интересува ориентировъчната цена на катализатора за 21214. Става ли някой универсален и каква е разликата между катализаторите за различните модели. Чувам, слагали резонаторни гърнета и на гаранционни автомобили и в каква степен замества катализатора? Вдига ли разхода?
                      Не става въпрос за екология.
                      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

@Филип:
                        Катализаторът не е филтър, та да носи в себе си всичката мръсотия, която е събрал. Той просто осъществява някои химични реакции МЕЖДУ веществата в изгорелите газове, за да получи по-безвредна комбинация. За изхвърлянето не се безпокой - изкупуват ги за рециклиране и го правят много вещо. Стареенето на катализатора е просто прегрупиране на частиците активно вещество по повърхността, а не "задръстване с боклук". Понякога "прегрупирането" си е живо стапяне - и на основата, и на активното вещество, тогава получаваме запушен катализатор. Но той е запушен само от себе си.

За газова уредба - ефективността му намалява, но пак съществува. Да, можеш да го стопиш с ненастроена АГУ, но за целта се изисква доста вандалщина. С равен успех можеш да го стопиш с неизправна хранителна уредба за бензин или с неработеща свещ.

@огнебореца:
                        темата ще я разделим.
                        Универсален катализатор на мен ми струваше 150лв, но при мен (21217, Евро1) и оригиналният е такъв. Не знам дали по-късните модели имат дву- или три-степенен, но сигурно. Него не го знам колко струва. От особената гледна точка на двигателя няма голямо значение дали имаш на мястото резоноаторно гърне, прост или сложен катализатор. Ако сложиш обикновена тръба, се губи малко мощност - пробвано е.

Не знам дали 21214 има втора ламбда сонда след гърнетата, но ако да - възможно е неочакваните показания от нея да объркат компютъра и това да доведе до повишен разход. Но не съм убеден, а и така да е, със сигурност в нета има варианти на фърмуера, които просто пренебрегват този сигнал. Евтиният универсален катализатор също напълно би решил този въпрос.

Коментар

По принцип всеки катализатор върши някаква работа, стига да може да се монтира. И всеки увеличава разхода, особено старите, които са задръстени. Под фабричния кат. на Нива 21214 има ламарина, която намалява риска от запалване на тревата под колата при спиране.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X