Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък резервоар?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малък резервоар?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Не ти увира главата... бутилката отдолу, гърнето - настрани. Дай да я погледнем.
    Е това е хубавия вариант, но иска работа... А пък работа ли е...

Впрочем мирише на бензин вътре в купето само когато пълня догоре. Иначе след кратка експлоатация - не.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
      Е това е хубавия вариант, но иска работа... А пък работа ли е...

Впрочем мирише на бензин вътре в купето само когато пълня догоре. Иначе след кратка експлоатация - не.
      Айде, да не те мързи. Хем моите грънци са за смяна, мога да поръчам втори чифт. А от купето трябва да се ликвидира всякаква миризма на бензин. Малките дупчици имат нрава да стават големи, ...

Коментар

Според мен е лош и опасен вариант за извън пътя.
        Стефан 0878655377

Коментар

Първоначално публикуван от St-T Преглед на мнение
          Според мен е лош и опасен вариант за извън пътя.
          Кое? Ако е за газовата бутилка, дискутирано е обширно и не е лош и не е опасен вариант.

Коментар

Да за газовата става.Но това е мое мнение.Много хора след поставяне на бутилката под купето минава много време без никой да погледне какво става с нея. Когато си купих нива бутилката беше под купето , но купето беше изгнило на местата където шините бяха захванати.
            Стефан 0878655377

Коментар

Не съм казал, че не трябва да се направи грамотно.

Коментар

ОК принципно нямам против - за мен такова местене ще бъде само положително! Само не знам дали бутилката е подходяща за отдолу - тя е от тези дебелите къси. Иначе е малка - събира 30 литра газ максимум.

Ето ви снимка на пожарогасителя и резервното резервоарче (прилежно подпряно с каса бира). Клапанчето на капачката е много тарикатско
                Прикачени файлове

Коментар

А това резервоарче как го използваш? Свързано е към всичко останало или просто си го преливаш в основния?

Коментар

А това резервоарче как го използваш? Свързано е към всичко останало или просто си го преливаш в основния?
                    Не е свързано - ако свърши бензина си доливам от него. В такъв смисъл не е "резервоар", а може би статут на "туба"

Коментар

Вземи си тогава нормална туба. Този резервоар има ли щутцер за изход?

Коментар

Вземи си тогава нормална туба. Този резервоар има ли щутцер за изход?
                        Перфектен е. Използвахме го дълго време за 100 октанов бензин за резачка за дърва. Имам и още един пет литров от руските (зелените), но този е по-добър заради клапана - затова го сложих в нивата. Пълни се с пистолет от бензиностанция без проблем.

Оригинално трябва да стои с капачката с клапана надолу. Има прът, който периодично натиска клапана и така от там "цръква" нафта за печката. В колата го оставям "наобратно". Иначе пробвано е - през клапана не тече никога нищо, освен ако не се натисне.

А пластмасовите туби които продават по някои бензиностанции - в никакъв случай! Такива бели стават, че после една година смърди на бензин

Коментар

Какви бели стават? Единствената възможна беля е да налееш бензин в туба за вода и тя да гръмне от статично.

Коментар

Какви бели стават? Единствената възможна беля е да налееш бензин в туба за вода и тя да гръмне от статично.
                            С времето се пробиват и всичко бавно бавно изтича. А бензина е изключително бизкозитетен. Пластмасата старее най-малкото от радиацията на слънцето. Говорим за години, но все пак е адски неприятно. Личния опит на баща ми с две коли и пластмасови туби е доста лош... С руска метална по-възрастна от мен проблем няма!

Коментар

Ъ. Пластмаса от този вид стареене се защитава елементарно, още по-елементарно е да се познае кога е остаряла. В частност, аз ползвам такива туби. От години. Без особености.

Металните туби са хубаво нещо, но и те си имат своите особености. И такива имам.

Коментар

Резервоарът на Нивата е под задната седалка. Ако инстументите са подръка се сваля лесно, за 15-20 мин. Вентилира се от 2 тръбички отгоре в 2-та края, на които е нанизан шлаух, който отива до 2 клапана зад дясната кора. Системата е изключително тъпа и при пълен резервоар обикновено не работи, а клапаните се развалят още при монтажа. Затова често смърди на бензин, а при горещо време дори прелива през капачката. На самия бидон няма какво да се запуши.
                                Колкото до намаляването на обема, резервоарът може да се смачка не от удар, а от под-налягането, което може да се получи при повредена вентилационна система и празен бидон след горещ ден и рязко изстиване.

Проблем с преливането на бензин от гърлото на резервоара при пълнене "до горе" на бензиностанция има при Нива 1,7 и 1,7i, но поради различни причини. При карбураторната се дължи на въздуха, койтослед около 30-тия литър не успява навреме да излезе и резервоарът "повръща". При новия модел в гърлото има клапан с пружина, който се отваря от мунщука на пистолета. Когато наливащия го вади полека, за да допълни, Този клапан се връща и затваря гърлото. И в двата случая ефектът е - оляна с бензин кола.
                                Последно редактирано от Ясен; 05-01-10, 23:50.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X