Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък резервоар?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малък резервоар?

До колкото знам Нивите 1.7 независимо карбуратор или инжекцион са с 40 литрови резервоари стандартно - надявам се, че не бъркам.

Моя резервоар обаче повече от 30 литра не поема. Карах я на бензин докато угасна - изхабих всичко до капка. После напълних всичко до ръба на капачката на резервоара - бавничко бавничко, чаках да се отича ако има какво - повече от 32 литра не успя да поеме...

Сега пак изчаках не само лампата да светне (те нали по конвенция на последните 100 км светват, ама то при мен това си е кажи речи половин резервоар), а изчаках стрелката на нивомера да падне плътно на минимума. Днес заредих по същия начин - със зор сипах 25 литра...

Малко ми се вярва самия резервоар да е нестандартен или по-малък. По-скоро си мисля дали някой бунак не го е задръстил с едър боклук?

Възможно ли е проблема да е от отдушника? Чувал съм, че вакуум от задръстен отдушник може да причини такъв проблем, но чак толкова много (говорим за 1/4 от обема все пак)?

До: Малък резервоар?

А ти ли си първи собственик на автомобила?Мисълта ми е, че може да е ударен и деформиран самият резервоар.
    Сузуки Гранд Витара 2.5 V6

Коментар

Нормално. За да напълниш 40л, трябва да наклониш колата на една страна и да наливаш с туба, защото пистолетът прекъсва.

Първоначално публикуван от Rumenige82 Преглед на мнение
      А ти ли си първи собственик на автомобила?Мисълта ми е, че може да е ударен и деформиран самият резервоар.
      А ти опитвал ли си да деформираш резервоар на Нива? Джокер: 2-3 часа разглобяване, преди да се докопаш до самия него.

Коментар

Първоначално публикуван от Rumenige82 Преглед на мнение
        Колата е удряна юнашки, но от другата страна. Иначе добра идея - може пък да е хлътнал?!? И не - не съм първи, а съм... X-ти собственик.

Ясен - аз вадя пистолета почти от вън и допълвам с микронатискания докато се напълни до ръба... Пяната на бензина се вижда и ако бръкнеш с пръст го усещащ

Коментар

Ще ходиш с две трупчета на бензиностанцията. Подлагаш под десните колела - и става.

п.с. Ти какво си се разпищолил да караш на бензин?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Ще ходиш с две трупчета на бензиностанцията. Подлагаш под десните колела - и става. Ти какво си се разпищолил да караш на бензин?
            Тоест да разбирам, че ме успокояваш, че е нормално?

Аз с моите микро финансови кризи се оказа, че често оставам не само без газ, не само без бензин, но от време на време и без двете заедно... Та по случая се оборудвах с една мъничко пет литрово резервоарче с клапан (взето от нафтова печка) Пасва идеално най-вляво зад пожарогасителя.

Коментар

Нормално е, да. Я кажи, къде си напъхал допълнителен резервоар - въпросът живо ме интересува, а не знам къде си държиш пожарогасителя.

Коментар

А ти опитвал ли си да деформираш резервоар на Нива? Джокер: 2-3 часа разглобяване, преди да се докопаш до самия него.
                Не честно казано с Нива не съм се занимавал.Но съм имал същият проблем с един Нисан На които му беше вдлъбнат резервоара от удар и за това реших да споделя
                Сузуки Гранд Витара 2.5 V6

Коментар

Нормално е, да. Я кажи, къде си напъхал допълнителен резервоар - въпросът живо ме интересува, а не знам къде си държиш пожарогасителя.
                  Пожарогасителя е вързан с каиш да лежи от ляво върху издутината на калника. Между него и платката на задните светлини се образува прилична ниша. Именно там се мушна идеално

Коментар

Добре. Друго си е снимка, ама...

Коментар

Ще снимам.

Така както попита - ще взема и него да го вържа, че от друсане няма гаранция, че няма да излезе и при рязко спиране да ме перне по врата

П.С. А нормално ли е при по-бързо пълнене да се разплисква гориво със залп навън малко преди пистолета да щракне и да спре (когато се напълни)? Точно заради този ефект ми казаха, че е запушен отдушника... Вътре в купето обаче си смърди нормално

Коментар

много трудно ще удариш резервоара защото е вътре в купето (под черната ламарина )
                        Прикачени файлове
                        Стефан 0878655377

Коментар

Никакъв залп не е нормален, или поне при мен го няма. В купето може да мирише на всичко, но не и на бензин. Т.е. и на бензин може, но трябва да се оправи.

Коментар

Никакъв залп не е нормален, или поне при мен го няма. В купето може да мирише на всичко, но не и на бензин. Т.е. и на бензин може, но трябва да се оправи.
                            Ясно, сваляне на кори и чистене на отдушник. Кофтито е, че бутилката на газовата уредба пречи... мноооого пречи...

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                              Ясно, сваляне на кори и чистене на отдушник. Кофтито е, че бутилката на газовата уредба пречи... мноооого пречи...
                              Не ти увира главата... бутилката отдолу, гърнето - настрани. Дай да я погледнем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X