Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирано буталце на спирачния апарат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Блокирано буталце на спирачния апарат

Да-аз така и направих-смених маркучи+тръбички+апарати.Не беше кой знае колко скъпо-около 160лв.всичко.Отзад също смених всичко без барабаните-махнах и регулатора на налягането,защото нямаше грам спирачки отзад.Сега е супер и не усещам някакъв стремеж за поднасяне-спирането е равномерно и точно с 4-те колела.А и системата се опрости и много по-бързо и лесно се обезвъздушава.
    Последно редактирано от Янко Желязков; 26-01-10, 19:37.

Коментар

Днес проверих цените маркуче 7лв. брой цилиндър блок 60лв но няма тръбички и този вариант мисля но времето е много студено и цялата е набита в сняг и лед отдолу след съботният лов.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Развиват се с хубав инструмент. Няма как много да клеясат, все пак по тях тече спирачна течност, която обикновено се ползва за развиване на клеясали болтове.

А и да се счупи, най-много заедно с маркуча да смениш тръбичката. Която вероятно струва колкото маркуча или по-малко.
        тече спирачна течност вътре но от вън гайката така клеясва че често се налага рязане.тръбичката е от желязо както и гайката.на 3 или 4 годишна нива управлявана повече в кал и не обслужвана едвали ще я развият.ГАЙКИТЕ ГИ ТРУПАМ С ГРАФИТНА САСКА от горе

Коментар

И на мен ми изчезнаха спирачките. Отидох при майстор и ми каза, че старото феродо било с незнам какви измислени болтчета и се изметнало, цилиндърчетата не връщали и помпата останала на сухо. В интерес на истината от доста време губех спирачна течност и имах скърцане като от допир на феродо или ламарина до диска.
          Смениха ми помпата, феродото, цилиндърчета (незнам дали всички или не) + жило на ръчната и ми взеха 200 лв. Незнам дали е мн или малко, но сега определено спира добре. Преди все носеше на някъде.

Коментар

Колеги какво ще кажети за мнението на колегата в по-горния пост да се направят буталцата на спирачния апарат от неръждайма стомана дали ще е по-ефективно от тези стандартните който са направини от алуминий
            0898707872-Здравко

Коментар

Първоначално публикуван от ribar4eto Преглед на мнение
              Колеги какво ще кажети за мнението на колегата в по-горния пост да се направят буталцата на спирачния апарат от неръждайма стомана дали ще е по-ефективно от тези стандартните който са направини от алуминий
              няма значение от какво са направени.

Коментар

За да не блокира буталцето на спирачният апарат най-добре е в манщончето да се постави по малко смазка. Като загреят спирачките, тя обмазва буталцето и го предпазва от ръжда. Това се прави на всеки две години и нямаш проблем.

Коментар

Бъдете щастливи! За Патрол буталце - предно - 140 лева, комплект гумички - предни спирачни апарати - 148, заден спирачен апарат - 380 за брой - за успокоение - всички
                  те оригинални.
                  Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                  ... turn on your A/С !

Коментар

Ей колеги я кажете ако остане спирачна течност в маншона на някое от буталата има ли опасност да го разяде и ако е необходимо почистване с какъв препарат. Благодаря.
                    Land Rover Discovery II 3,9 V8
                    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Няма такава опастност.

Коментар

Не разяжда - не е агресивна към гума. То не са ли гумени и маркучетата по която тече!

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                          Не разяжда - не е агресивна към гума. То не са ли гумени и маркучетата по която тече!
                          Напротив колега,агресивна е към гума,но специално за там гумата трябва да е по принцип специална и да няма проблем.Ако,обаче прахозащитните маншончета са от ментеливите 100% ще има ядове.П.П.Ако до прахозащитните маншончета на цилиндрите достига сп.течност значи има пропуски от съответното цилиндърче,а това е напълно недопустимо.

Коментар

Пропуски няма а се наложи почистване защото започна да заяжда. А що се отнася до гумата и маркучите ако са масло устойчиви не би трябвало да има проблем, но понеже не съм сигурен от каква гума са си позволих да попитам. Благодаря за отговорите.
                            Land Rover Discovery II 3,9 V8
                            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Спирачната течност затова е измислена, за да не разяжда обикновените гуми. Може да бъде обвинена във всякакви други грехове (поглъща вода, яде боята, отровна е), но не и че разяжда гума.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Спирачната течност затова е измислена, за да не разяжда обикновените гуми. Може да бъде обвинена във всякакви други грехове (поглъща вода, яде боята, отровна е), но не и че разяжда гума.
                                Стига разбира се да е качествена,същото е и условието за гумичките.Неведнъж съм си правил експерименти-рециклирал съм помпи с новозакупени гумички и същите са издържали не повече от 6 месеца и то най вече заради калпави гумички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X