Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на обороти за празен ход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Регулиране на обороти за празен ход

Е ... отвиха го на око без тестове Ще си следя разхода.

Коментар

Тоя винт дето казваш , че е затворен ако вземеш да го отвориш няма да си познаеш колата. А иначе както казва Ясен за "митът на затваряне на втора клапа" за мен е един от най смешните.
      Отиваш в някои препоръчан сервиз със газ анализатор и ти настроиват уредбата. Не повече от двайсет лева е. Ходил съм в СБА Панчарево,имах един москвич, та там имаше един старчок които ме закачи на елконът и за 20лв. и след 15мин. неможах да си позная джугана Знаех от приятели за него, цял живот с това се е занимавал. Скри ми топката тогава тоя човек. Дали е там още? Беше преди 2г. Влизаш на портала, само направо отдясно на прегледите за газовите бутилки.
      Пийте червено вино! Дава здраве.
      А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Днес смених клапана (6 лева) и колата се промени коренно. Оборотите се заковаха перфектно - вече няма въпросното "вариране" и тюхкане. От предишния реглаж след слагане на клапана оборотите на бензин се вдигнаха на 1300.

Свалих ги на 900 от винта на карбуратора. Превключих на газ и там дойдоха ниски. Започнах да въртя винтовете на газовата уредба, но се оказа доста трудно. В общи линии ако затварям втора клапа оборотите се вдигат, а ако я отварям колата глъхне. Странно... При леко отворена втора клапа трябва да развъртя първа доста много. Не ми се струва нормално.

Най-лесно ми изглежда решението да затворя втора клапа (както беше преди) и да си регулирам първа. Мисля, че има по-добър вариант. Може ли някой да ми каже методика за регулиране на газта (на око).

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
          Днес смених клапана (6 лева) и колата се промени коренно. Оборотите се заковаха перфектно - вече няма въпросното "вариране" и тюхкане. От предишния реглаж след слагане на клапана оборотите на бензин се вдигнаха на 1300.

Свалих ги на 900 от винта на карбуратора. Превключих на газ и там дойдоха ниски. Започнах да въртя винтовете на газовата уредба, но се оказа доста трудно. В общи линии ако затварям втора клапа оборотите се вдигат, а ако я отварям колата глъхне. Странно... При леко отворена втора клапа трябва да развъртя първа доста много. Не ми се струва нормално.

Най-лесно ми изглежда решението да затворя втора клапа (както беше преди) и да си регулирам първа. Мисля, че има по-добър вариант. Може ли някой да ми каже методика за регулиране на газта (на око).
          Филип,най добре я закарай на газаджия за да ти центроват газта както трябва,на слух или на око не е най удачния начин.
          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
            Филип,най добре я закарай на газаджия за да ти центроват газта както трябва,на слух или на око не е най удачния начин.
            Ех как ме мързи Аз съм любител на "предблоковите" реглажи

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
              на слух или на око не е най удачния начин.
              Зависи чии са окото и слуха

Коментар

Някой да ми препоръча сервиз със стенд (или с майстор с "добро око и слух"), който работи в неделя?

Коментар

Филипе, на газ колата ти губи обороти, като отваряш крана, защото газта идва много и я дави, като го затваряш оборотите се вдигат и ако продължиш да затваряш, пак падат, защото тогава газта иде малко. Винта се оставя там, където оборотите на газ са максималните. Точка. Това при здрав изпарител. Ако пак не е добре, проблема е на друго място, не във винтовете. Запушена и замърсена плочка например. Ако си с горна плочка, там е малко кьорава работа разграничението между двете камери. Ако не си я слагал ти и е стара и не знаеш кога е слагана - свали я и почисти отворчетата, че се задръстват от мръсотии.
                  Последно редактирано от nylon; 20-12-09, 10:11.

Коментар

Първоначално публикуван от nylon Преглед на мнение
                    Филипе, на газ колата ти губи обороти, като отваряш крана, защото газта идва много и я дави, като го затваряш оборотите се вдигат и ако продължиш да затваряш, пак падат, защото тогава газта иде малко. Винта се оставя там, където оборотите на газ са максималните. Точка. Това при здрав изпарител. Ако пак не е добре, проблема е на друго място, не във винтовете. Запушена и замърсена плочка например. Ако си с горна плочка, там е малко кьорава работа разграничението между двете камери. Ако не си я слагал ти и е стара и не знаеш кога е слагана - свали я и почисти отворчетата, че се задръстват от мръсотии.
                    Те са два крана. Ще ги наричам "ляв" и "десен". До вчера левия кран беше спрян докрай (вече бе изкоментирано в статията). В момента леко съм го отвил, но съвсем леко. Колкото повече го отвивам - толкова повече оборотите падат.

Колкото до десния винт/кран - колкото повече развивам, толкова повече оборотите се качват. Стигаха до 1500, но нататък не продължих да развивам. Сега съм го завил до някакво средно положение да бъде към 1000-1100 на празен ход.

Предполагам, че трябва да се намери "златната среда" на двата крана. Най-лесно ми е да върна "постарому" със затегнат ляв и нагласен десен. Предполагам обаче, че не това е правилното решение

Утре колата ще мине през пункта на СБА в Младост 3 зад 25 поликлиника. Опитах се да обиколя днес четири адреса на уж сервизи за газови уредби. Единият беше затворен, другият беше магазин, а не сервиз, а останалите два въобще не съществуваха. На сайтове от интернет не вярвайте

Коментар

Отидох тази сутрин в СБА - Младост 3. Регулирането е 15 лева. Не мога да кажа, че колата като динамика на движение има разлика от преди от моя аматьорски реглаж, но със сигурност върви нормално. Най-вероятно разликата между моя и реглажа на стенда се измерва във времето между зарежданията на газстанция

Впрочем човекът доста размърда въпросните винтчета. Сега и двете са отвити към средата...

Коментар

Така съм по-съгласен да е както трябва!
                        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

От: Регулиране на обороти за празен ход

Да не пускам нова тема имаме същата нива 21213, брц изпарител (без плочка) с разпробит карбуратор.
                          Не могат да се регулират оборотите на празен ход на ГАЗ дали от изпарителя дали от карбуратора се пипа са стабилни до момента в който подадеш газ и всичко е загубено падат до критични (още малко и ще огасне ). На газовият анализатор стойностите са добре. На бензин държи оборотите но ги мени .

Коментар

Първоначално публикуван от samson1 Преглед на мнение
                            .... На газовият анализатор стойностите са добре. На бензин държи оборотите но ги мени .
                            1. Може стойностите да са прекалено добри (долната граница е неопределена) така, че двигателя да е с бедна смес.
                            2.Щом и на бензин мени оборотите значи проблем има и в самия карбуратор.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Смуче въздух от сервоусилвателя на спирачките. Или от другаде.
                              Виж дали се оправя като затъкнеш маркуча на сервото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X