Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде и аз да се похваля

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хайде и аз да се похваля

За задните колани - тихичко ги отвий и ги прибери в мазето.

За генератора - елементарно. Ремъкът минава само през три шайби, едната от тях е генераторът. Другите са колянов вал и водна помпа (евентуално с перка на същата ос).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      За задните колани - тихичко ги отвий и ги прибери в мазето.

За генератора - елементарно. Ремъкът минава само през три шайби, едната от тях е генераторът. Другите са колянов вал и водна помпа (евентуално с перка на същата ос).
      за коланите ??

Как да отвия горния болт? над касетата с механизма??

Коментар

за коланите - моята фабрично няма задни колани, няма причина на теб да ти досаждат.

За генератора - ако нямаш причина да го махаш, не развивай нищо. За него интересните въпроси са два: има ли турбина на ремъчната шайба и дали регулаторът на напрежение е вграден в четкодържателя.

Резултати:
        1. Без турбина на ремъчната шайба - 90 ампера или нагоре
        2. С турбина и вграден регулатор - 65 ампера
        3. С турбина и външен регулатор някъде по калника - 45 ампера

Четкодържателя не можеш да го видиш лесно, защото оригинално този вид са с капак с въздуховод на гърба. Така че ще се оглеждаш за РР380 някъде по калника (обикновено левия, за целите на допълнителното оплитане).

Коментар

Неее
          генераторът няма да го пипам ! исках задните колани да свалям, но не мога да отвия горния болт (там където колана се прегъва в най висока точка) Въобще не мога да разбера как да го развия??
          другите два болта са с капачки, а това горното не мога да го усетя

Коментар

Болтът (17) е скрит под пластмасова капачка, която се вади с ръка или плоска отверка, ако с ръка не иска.

Болтът е специален за колани, пази го. Абе изобщо събери всичко на сигурно място, да не вземе да потрябва.

Коментар

Болтът (17) е скрит под пластмасова капачка, която се вади с ръка или плоска отверка, ако с ръка не иска.

Болтът е специален за колани, пази го. Абе изобщо събери всичко на сигурно място, да не вземе да потрябва.
              Колегата Фил ми даде индиректно страхотна идея
              Със задните колани - прекарани зад задната седалка, може да си вързвам багажа (кутията с инструменти) и т.н да не се разхождат из багажника!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo1970 Преглед на мнение
                Колегата Фил ми даде индиректно страхотна идея
                Със задните колани - прекарани зад задната седалка, може да си вързвам багажа (кутията с инструменти) и т.н да не се разхождат из багажника!
                Аз си връзвам багажите с въжето за теглене на кола. Омотал съм го около шапките на предните две седалки и е достатъчно дълго за всичко. Тази тактика я ползвам отдавна. Баща ми на Пасата два пъти си пука задно стъкло заради незакрепен багаж.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                  Аз си връзвам багажите с въжето за теглене на кола. Омотал съм го около шапките на предните две седалки и е достатъчно дълго за всичко. Тази тактика я ползвам отдавна. Баща ми на Пасата два пъти си пука задно стъкло заради незакрепен багаж.
                  Не мога да зацепя как "аджеба" закрепяш багажите!
                  Не трябва ли да има опора? Ще поясниш ли малко!

Коментар

Днес в КАТ Пловдив говорих с едни катаджии и ми казаха, че по-добре да не си свалям задните колани, защото им давам повод да ме глобят та в този ред намисли, смятам да си запазя задните колани

Коментар

Днес в КАТ Пловдив говорих с едни катаджии и ми казаха, че по-добре да не си свалям задните колани, защото им давам повод да ме глобят та в този ред намисли, смятам да си запазя задните колани
                      А те откъде знаят, че си имал задни колани? Моята Нива фабрично няма.

Даже напротив, ако някой пътува на задната седалка и не си е сложил колана, който го има в колата, ще те глобят. Ако няма колан - няма проблеми със Закона.

Коментар

А те откъде знаят, че си имал задни колани? Моята Нива фабрично няма.

Даже напротив, ако някой пътува на задната седалка и не си е сложил колана, който го има в колата, ще те глобят. Ако няма колан - няма проблеми със Закона.
                        еее не знам
                        Казват, че гледали ако има дупки отзад

Коментар

глупости. Има на всички Ниви, защото задните колани са опция от началото на производството. Евентуално дупките са скрити с капачки, които лесно падат и на много Ниви ги няма.

Коментар

днес си взех подкалници, че нямах!

и не издържах и се купих и големите огледала

Може и грешка да е амо кефа цена няма

ще ги покарам малко и до където- до там, до когато до тогава

слагам и теглича и ще се престраша да направя малко снимки!

Коментар

днес си взех подкалници, че нямах!

и не издържах и се купих и големите огледала

Може и грешка да е амо кефа цена няма

ще ги покарам малко и до където- до там, до когато до тогава

слагам и теглича и ще се престраша да направя малко снимки!
                              С пластмасовите кори под калника трябва да се внимава. Ако влезе кал/вода между кората и калника, то гниенето на калника се форсира много, защото водата остава там и по-трудно се изпарява. Затова ако се монтират такива - всичко да е перфектно измито, напълно изсушено и след монтиране - добре уплътнено...

Коментар

Точно уплътнено не трябва да е. Вода все ще влезе, важото е да има откъде да излезе.

Подкалникът няма задачата да запечата плътно калника отдолу, а само да до предпази от бързо движещите се частици вода, пясък и сол. А че трябва да е измито - трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X