Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде и аз да се похваля

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хайде и аз да се похваля

Форума си има още един член - горд собственик на Нива.
    От днес вече си имам Лада Нива 21214 - 2006г.

Дълго се колебах точно какъв джип да взема за хобитата си (лов и ски) и най-накрая се спрях на Нивата.

Предварително се извинянам на всички, на които със сигурност ще досаждам с въпроси, защото механиката и ремонтите на колите са доста далеч от професията ми (банки и финанси), но смятам че съм добър шофьор и поназнайвам поне елементарни неща за автомобила.(т.е малко ми трябва , за да загрея и после - няма спирка)

Днес съм доста уморен от път и няма да пиша повече подробности, но утре със сигурност ще почвам и със снимковия материал.

Доста четох предварително във форума и сега сам установявам общите проблеми на Нивата.

Първото ми нещо беше да я вкарам в бокса за пълна смяна на всякакви масла фиртри,ремъци и течности по джипката. В последствие ще почвам и с "надстройките"

Но за тях ще питам едно по едно и се надявам да срещна нови приятели, с които да покараме един ден заедно и от които да науча нови неща и тънкости както по ремонтите така и по карането на този толкова популярен у нас офф-роуд автомобил

Приемам поздравления и
    ще черпя

До: Хайде и аз да се похваля

Честито, честито, честито!

Коментар

Добре дошъл и ЧЕСТИТО и от мен колега.

Коментар

А да ти е честита!
        0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Мерси, мерси !

То сега се почва

Моя коледен подарък дойде малко по-рано тази година

Коментар

Я кажи какви масла насипа и къде, че да ти кажем кое да смениш пак

Сред монтьорите се шири мнението, че тая кола и без масла върви, а пък ако има някакви - направо лети. И често наливат глупости. Двигателят някак търпи, но трансмисията страда от такива простотии.

Коментар

Честито колега! Хиляди безаварийни километри с Нивата!

Коментар

Честито и от мен!
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Честито и от мене да си е караш със здраве и много безавариини километри
                  0898707872-Здравко

Коментар

Честита Нива.
                    Пожелавам хиляди безаварийни и кални километри.
                    И качи някоя снимка.
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Добре дошъл в отбора !
                      Честито и много безпроблемни километри и емоции да си правите дваминката .

Коментар

Честито ! Аиди кво стана със снимките ?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Я кажи какви масла насипа и къде, че да ти кажем кое да смениш пак

Сред монтьорите се шири мнението, че тая кола и без масла върви, а пък ако има някакви - направо лети. И често наливат глупости. Двигателят някак търпи, но трансмисията страда от такива простотии.
                          хахахах
                          Ако искш вярвай Ясене, но точно твой пост стана причина аз веднага да вкарам в бокса бялата стрела! От много четене във форума се наплаших и реших, за да не скапа колата, тъй като предишния собственик не беше хич съвестен - веднага в бокса (даже преди да съм е прехвърлил в КАТ)
                          Не знам още какво масло са сипали в сервиза, но казах маслото задължително да е полусинтетика 10в40 (елф) и всички останали течности да са съгласно каталога за Лада 21214

Задължително ще пиша какво е сипано за да ми кажете ако има изцепки едварително
                          Между другото, докато карах колата от мястото от където я купих до Пловдив непрекъснато светеше най-лявата лампа (проверете двигателя). Може и да е от това, че я карах само на газ, но може и да е друго ?????? затова - директно в бокса, за да няма изненади

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                          Честита Нива.
                          Пожелавам хиляди безаварийни и кални километри.
                          И качи някоя снимка.
                          Бочка - обещавам дълга фотосесия, но в момента е толкова мръсна вътре, че ме е срам да е гледам, камо ли да я снимам! Ако щеш вярвай - вътре имаше ПАЯЖИНА и то доста голяма!
                          Мурдара (предишния собственик) си е бърсал мръсните ръце в седалката и съм направо потресен от вътрешния вид и преди да се погрижа на мен да ми е приятно вътре - нищо няма да снимам!

Разбира се - не говоря за слагане на мокет и килимчета - все пак това е бойна машина за ЛОВ, но не искам да падам и аз толкова ниско, че да ме питат - този сопол на стелката твой ли е или така я купи!!

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Добре дошъл в отбора !
                          Честито и много безпроблемни километри и емоции да си правите дваминката .
                          Мерси мерси
                          като гледам сме съграждани и ако можеш помагай активно със съвети, за магазини за авточасти и тунинг
                          пък може и да покараме малко офф в региона
                          Последно редактирано от Ясен; 03-12-09, 23:27.

Коментар

10W40 е добре, но при Нива двигателят е най-лесен.

Интересните места са скоростна кутия, раздатъчна кутия, преден и заден диференциал. Там се сипва масло, което трябва да отговаря на API GL4 и API GL5 едновременно, с вискозитетен клас SAE 75W90. Повечето подходящи масла са полусинтетични или синтетични, отиват общо около 5 литра. Това са едни добре похарчени 100-150 лева.

Коментар

Честито и от мен колега. Вкарал си се вече във филма в който сме и ние, така че ще помагаме - кой с каквото разбира и си е чупил главата, че някой серии сме ги гледали вече, даже по няколко пъти. Съветвам те да не се плашиш излишно на всичко - така като нов нивовЪд. Тейкитизи с нещата. Механиката на нивата е непретенциозна и лесна за ремонт. Намери си книга "Аз ремонтирам Лада" или нещо от рода... ако ще си я правиш сам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X