Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съединител на Нива

Колеги,вече над 55 000км карам съединител LUK.Колата се кара на всякакви терени,предимно черен път,но се изпозва и за ежедневна кола.Доста често тегли и 500килограмова платформа с най различни товари-от дървен материал до сенокосачка че дори и кофа за багер.Съединителя е все същия,както го сложих пред около година,до сега не съм го регулирал.Също така ще добавя че нивата става и по-тиха.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
      Колеги,вече над 55 000км карам съединител LUK.Колата се кара на всякакви терени,предимно черен път,но се изпозва и за ежедневна кола.Доста често тегли и 500килограмова платформа с най различни товари-от дървен материал до сенокосачка че дори и кофа за багер.Съединителя е все същия,както го сложих пред около година,до сега не съм го регулирал.Също така ще добавя че нивата става и по-тиха.
      Това,че е станала по-тиха не можах да го разбера....какво имаш в предвид колега???

Коментар

Имам в предвид онова виене от аксиалниа лагер.Сега се чува само виенето от раздатката,трябва даго пробваш зада разбереш

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
          Имам в предвид онова виене от аксиалниа лагер.Сега се чува само виенето от раздатката,трябва даго пробваш зада разбереш
          Колега нещо си в голяма грешка-аксиалния лагер на съединителя работи само при натиснат педал на съединителя и евентуално,ако е износен може да се чува само тогава.При движение на автомобила няма как да го чуеш,защото тогава той просто не функционира.

Коментар

Има, има. При износването на съединителя, притискателят се премества към аксиалния лагер и ако настройката и без това е "високо", по някое време опира. Тогава шуми и без да натискаш педала. Става и само с крива регулировка, но най-често от двата фактора заедно. От този момент нататък не кара дълго, но затова пък шуми доста, защото се опича и остава без смазка.

Коментар

Потвърждавам - по-тиха е. Този ли лагер му викат "нещастното лагерче" ...
              Александър

Коментар

Не мисля. Има едно по-нещастно в маховика. Но израза не съм го чувал.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Не мисля. Има едно по-нещастно в маховика. .
                  Така е и за да го извадиш трябва да го счупиш. Поне при мен така стана още докато коляновия вал беше на масата.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Има, има. При износването на съединителя, притискателят се премества към аксиалния лагер и ако настройката и без това е "високо", по някое време опира. Тогава шуми и без да натискаш педала. Става и само с крива регулировка, но най-често от двата фактора заедно. От този момент нататък не кара дълго, но затова пък шуми доста, защото се опича и остава без смазка.
                    Да Ясене,така е,но това са "частни случаи",когато съединителят работи в ненормален режим и съвсем скоро "сдава багажа".

Коментар

При мен лагерчето в коляновия вал беше блокирало,а уш оригиналното,както и да е смених го заедно с съединителя-проблемите бяха до тук,от към страна на съединител.Оригинален рукси,само дати омрънзе да ходиш на канала да регулираш,айде пак след някой км пак да регулираш и така

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X