Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съединител на Нива

Здравейте колеги,
    Обръщам се към вас с молба за съвет относно съединителя на Нивата.
    От известно време (като се застудя) почна да хлътва сутрин когато я запалвам и е още студено. След като я покарам 30 минути и се оправя, но в началото е едно помпане на съединителя не си е приказка - все едно обезвъздушавам спирачки. Течност има в казанчето, а и не губи - гледам редовно под двигателя.
    Водих я 2 пъти в сервиза на НАР в Дружба и 2-та пъти ми е върнаха с обяснението, че нищо му нямало на съединителя! Така били по принцип!!
    Но на мен не ми харесва това.
    Посъветвяйте ме, за смяна ли е, и ако да къде да си го сменя. Ще сложа LUK, както изчетох тук във форума, но наистина незнам къде другаде да отида на сервиз, че вече никак им нямам доверие на НАР-а.
    Благодаря ви предварително.
    Поздрави.
    Range Rover Classic '94 300Tdi

До: Съединител на Нива

със сигурност не са си така по принцип. На първо време смени течността.

Коментар

Не бързай да сменяш съединител.Този проблем е от хидравличния му привод-т.е. имаш проблем с някоя от помпите-НЕКАЧЕСТВЕНИ гумички вътре,които силно се влияят от студа.Жалко,че от НАР са ти дали такъв тъп "отговор".

Коментар

Щом не тече течност от буталцето (долу) - значи е от помпичката(горе). Трябва или да се сменят гумичките или цялата помпа - въпрос на преценка.

Коментар

Проблема е повече от елементарен - смени с нов маркуча от казанчето с течността до помпата !!! Обикновено минава под резервната гума , която г о и притиска ...
          Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

А къде да отида да получа качествено обслужване.
            Някой може ли да ми препоръча сервиз в София?

Коментар

Проблема е елементарен . Смени с нов маркуча от казанчето с течността до помпата Въпросният маркуч обикновено минава под резервната гума , която го притиска / въпреки че уж има канал / .....
              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Първоначално публикуван от boyan01 Преглед на мнение
                Проблема е елементарен . Смени с нов маркуча от казанчето с течността до помпата Въпросният маркуч обикновено минава под резервната гума , която го притиска / въпреки че уж има канал / .....
                По принцип си прав за маркучите но конкретния проблем не е от там щом като позагрее и си работи значи е от горния амбрияжен цилиндър(горна помпа) е 20лв е една нова помпа няма какво да я мъдруваме толкова да я сменя и готово.
                Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

.... точно това направих и аз - като за начало смених помпата , та си ми остана 1 бр. " за резерва " - оказа се тъпия маркуч

Коментар

Първоначално публикуван от boyan01 Преглед на мнение
                    .... точно това направих и аз - като за начало смених помпата , та си ми остана 1 бр. " за резерва " - оказа се тъпия маркуч
                    В смисъл, че гумата го е натискала или какво??
                    Да де ама след като е същия канал и диаметър как така се оправя?
                    Пийте червено вино! Дава здраве.
                    А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

... маркуча външно беше видимо леко сплескан в областта където минава под резервната гума , отрязах го в тази област и се оказа , че вътрешния отвор изобщо не се вижда ... иначе докато сменя историческия маркуч проявлението на проблема беше 1:1 като на колегата - паля , помпя съединител 15 - 30 пъти и заминавам ...

Коментар

Утре ще пробвам това с маркуча. Дано да е там проблема.

Коментар

... би трябвало това да е ... освен всичко има едно неписано правило - започва се от най - лесното / евтиното / ... успех , колега и пиши после какво е станало ...

Коментар

И аз имах такива проблеми. Смениха ми помпата. Нищо чудно да е можело да се размине само с маркуча, ама вярно струваше към 40 лева с труда.
                            Оттогава нямам проблеми със съединителя.
                            Последно редактирано от axlastro; 20-11-09, 00:02.
                            Александър

Коментар

Помпата е!
                              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X