Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съединител на Нива

Карах преди няколко години една чужда Лада 2104.Съединителя започна да пропада и по някое време спря да отделя.Самият педал си стоеше близо до пода,като при почти натиснат.Карах известно време,без да го използвам въобще и притеснен се обадих на собственика.Той ми каза просто да се наведа и да издърпам педала...Е, така и направих и всичко си беше ОК-оправи се.Някаква пружина липсвала май...
    Споменавам го само като факт.Тук проблема е друг със сигурност.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

До: Съединител на Нива

Проблема се оказа помпата, както споменаха няколко колеги.
      Възползвах се от момента и смених и казанчето + течността.
      Сега съединителя е супер - използвах хубавото време и се качихме до хижа Вежен и от там до върха пеша.
      Благодаря ви за съветите и помощта.

Да попитам механизма за чистачките дразнещо ли работи или просто при мен е така. Давах да го погледнат, но ми казаха, че релето работи нормално, но тръгва едно трудно и после работи сякаш по-добре.
      Самите чистатчки ги смених, но резултата е същия..
      Range Rover Classic '94 300Tdi

Коментар

От: До: Съединител на Нива

Колеги днес просто подпалих моя съединител-/в прекия смисъл на думата/ и утре се налага да го подменя.Вадих едно Сузуки Витара,което яко беше нагазило в тинята.Та въпроса ми е:имаха ли разлика съединителите на Нива 1600 и Нива 1700?Питам тъй като имам чисто нов съединител за ВАЗ 2106 и смятам да го сложа утре-/ако пасва разбира се,тъй като в момента нямам възможност за препоръчвания тук във Форума "LUK"./

Коментар

От: Съединител на Нива

Пасва и става за зор-заман, ама не е същия и бързо ще свърши. Мисля, че е с по-малка площ.

Коментар

абсолютно същите са.и на витарата са същите.

Коментар

Добре де, на коя Лада бяха по-малки ивиците феродо? Може да е било и за по-малките модели. На Витара е същия, да.

Коментар

точно за малките модели 2101 до 2107.

Коментар

Готов съм-процедурата ми отне 7 часа без особено бързане.Както писах,така и направих-поставих руски съединител на завод "Начало".На кутийката пишеше ВАЗ-2106,ВАЗ-21074,ВАЗ-2121,т.е. това са все ВАЗ-ове с двигател 1600.Засякох и километража.Като "свърши" ще пиша колко е издържал.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Добре де, на коя Лада бяха по-малки ивиците феродо? Може да е било и за по-малките модели. На Витара е същия, да.
                    Дисковете са еднакви, но феродото на 1200 и 1300 (старите модели) е по-тясно (централният отвор е по-голям), но са заменяеми.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

А притискателят същия ли е, или и той е с по-тесни ивици?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        А притискателят същия ли е, или и той е с по-тесни ивици?
                        Това не мога да си спомня, но ако е важно пиши, ще питам един приятел, беше техник в с-з Изток.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

спокойно, само любопитен бях. Ако е зор има откъде да се провери.

Коментар

ивиците са същите.само дето е с усилени пластини.

Коментар

И аз да похваля немския LUK. Наистина е доста скъп, но определено се усеща разликата - по лесно се превключват скоростите, по-лесно потегляне и придвижване на полусъединител. Колко ще изкара ще видим... За съжаления въпросната помпичка пак ми се е прецакала и предстои смяна - тече гадината... Един въпрос - възможно ли е поради това да ми е по-трудно да потеглям на наклони, или да търся проблема другаде...
                              Александър

Коментар

Зависи в какво се изразява трудността. По принцип - може.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X