Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически чудеса под волана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Електрически чудеса под волана

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    FFFFUUUU тази вечер ми угасна левия фар (вчера беше десния)...
    Добре дошъл в електротехниката на ВАЗ. Имаш проблем в бушонното табло.

Коментар

Абсолютно...)) Четири пъти съм препоявал табла. По два пъти на Самарата и два пъти на Уното. Веднага след интервенцията работи всичко...ноо.. до няколко месеца или до по-бързо каране по лош път - което настъпи първо. Другото нещо е "липса на маса" даже и като я виждаш с очите си, че е "вързана"..))

Коментар

Самара има принципно различно табло и проблемите са му различни.

Коментар

Вместо пластмасова тръба използвай спирала за кабелни снопове- има ги в различни диаметри. Представлява спирално разрязана тръба, която се навива около кабелния сноп и...voila. В караен случай ще свършат работа и вездесъщите "свински опашки".
          Ел. инсталацията на Land Rover е направена от Lucas, фирма известна по форумите като "Lucas- the Prince of darkness"
          There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
          No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Добре дошъл в електротехниката на ВАЗ. Имаш проблем в бушонното табло.
            100% е това - размърдах бушончетата и се оправи

Тази седмица трябва да мина за регистрация в КАТ. Дано не ме предаде по време на прегледа : praying :
            Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 15-11-09, 08:08.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              100% е това - размърдах бушончетата и се оправи

Тази седмица трябва да мина за регистрация в КАТ. Дано не ме предаде по време на прегледа : praying :
              Тя не е ли със софийски номер?

Коментар

Да със софийски е. Днес се усведомих, че няма да минава преглед. Щастие!

Коментар

Първоначално публикуван от niva men Преглед на мнение
                  ...Внимавай много с тези работи.Не е лошо да си монтираш ключ-маса...
                  Послушай колегата,голяма помощ е,особено ако е някъде на ръка разстояние в купето.Освен това,много облекчава всякакви ремонти по електрото,без да си разкачваш всеки път акумулатора.Ако Нивата е по-старичка,обикновено все има някоя,макар и малка утечка и бавно,но сигурно изкльопва акумулатора.А като имаш ключ-маса,просто я изключваш като паркираш вечерта.
                  Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                  имат право да гласуват на избори.

Коментар

Ключмасата не е решение, а прикриване на проблем. Удачна е за състезателни и товарни машини. Утечки просто не трябва да има, а на стара кола това се постига много по-лесно, отколкото на нова - инсталацията е по-проста.

Коментар

Утечки просто не трябва да има, а на стара кола това се постига много по-лесно, отколкото на нова - инсталацията е по-проста.
                      Дали? Последната ми кола гасеше всички забравени консуматори (които можеш да забравиш, щото примерно фаровете и стоповете са през контакта) след 30 минути без да е запален мотора.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Хитрина е това, но не е свързано с понятието "утечка".

Коментар

Хитрина е това, но не е свързано с понятието "утечка".
                          По пътя на логиката ако има утечка по някоя верига би трябвало да прекъсне въпросната верига. Поне така си мисля.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз съм на принципа "има ли проблем - трябва да се отстрани". Както каза Ясен - не смятам за удачно да прикривам проблемите и те да се задълбочават докато стане голямата беля...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              По пътя на логиката ако има утечка по някоя верига би трябвало да прекъсне въпросната верига. Поне така си мисля.
                              Даже и да работи по тази логика (в което се съмнявам, има по-проста) утечката е беля. Щом имаш нерегламентирани токове, значи големината им е въпрос на късмет и няма гаранции, че ще остане същата. А на подходящо място и 100ма за 20 минути могат да направят пожар.

Това, което казваш, е защита от заплесия - полезно нещо, но в никакъв случай не е защита от беда.

Коментар

Даже и да работи по тази логика (в което се съмнявам, има по-проста) утечката е беля. Щом имаш нерегламентирани токове, значи големината им е въпрос на късмет и няма гаранции, че ще остане същата. А на подходящо място и 100ма за 20 минути могат да направят пожар.

Това, което казваш, е защита от заплесия - полезно нещо, но в никакъв случай не е защита от беда.
                                Може. Не съм се задълбавал как работи системата. Просто си разсъждавам.
                                А щом казваш, че е проста логиката, вероятно едно подобно чудо може да се боцне на каква да е кола? Или не точно?
                                Щото заплесията си е голяма болест

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X