Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива 25 000 км.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Добре де , като са такива бракми тия НИВИ, защо цените им в Германия са доста високи. Какво толкова ценно виждат там?

Коментар

Здрасти , аз бих предпочел витарката - най-доброто за най-добри пари!За мен това е чудесен автомобил!Тогава нивата ще я направиш за гората и пак ще излизаш с нас(ако не си сърдит нещо)
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

За QUADRA :
        Виж сега - то е ясно коя е по-правилната кола.За Нивата и Вранглера
        народът наш добре го е казал :Нерде Ямбол,Нерде Стамбул.Но докато
        събере човек пари за нещо по-читаво,Нивата е решение.Още повече,
        че нея трябва и да знае да я кара човек.Аз,дето я имам толкова време
        и съм я гърчил здраво,та си мислех че знам да я карам,видях линка на
        Стефан към руския сайт на "нивоводите".Поне половината от нещата там
        не ги знаех.Това пясък,това дълбок сняг - кога точно какво да включиш
        и точно в кой момент да го изключиш - абе направо се комплексирах.
        Поздрави:Hala
        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
        имат право да гласуват на избори.

Коментар

младежи, не се палете. Темата не е "колко лоша е Нивата", тя не е лоша особено за парите си - все пак това е най-евтината нова машина 4х4!!! Темата е за споделяне на натрупаният опит, като никой не казва - Всички ниви са боклуци, а просто че от качеството може да се желае още, но при тази цена и това е в повече
          Седнах на майтап да видя колко аджеба е производствената цена на нивата ако тя се продава за 12К лв. като махнеш ДДС 20%, печалба на търговеца, мита (не е от ЕС), транспорт, експортни такси (май и такива има? ама не съм сигурен) и остават 5лв (образно казано) което е значително по-малко от цената на вложените материали??? Как става това, аз не мога да обясня, но Нивата е "добра зделка" каквото и да си говорим и каквито и недостатъци да има, съвсем друг е въпроса дали на конкретният купувач му се занимава с подтягане, смяна на нови части с още по-нови и модификации или му е по-на сгода да си купи нещо по-скъпо но завършено и с по-малко ремонти при експлоатация, това си е въпрос на личен избор и не виждам защо някой се опитват да превърнат темата в "черно - бяла", нивата не е нито тотален боклук, нито перфектната кола, а е един много добър компромис за определени цели, на определени хора

Коментар

Абсолютно съгласен !
            Харесвам си Нивата,но :
            Ако имам 12 бона готови пари,ще намеря още малко и ще си взема нещо
            западно втора ръка,но не бих ги вкарал в нова Нива.Според мен,който
            е мераклия за Нива и обича да прави (аз съм от тях),по-добре да я взе-
            ме на старо и да си я стегне.Грижиш ли се за нея и тя не те предава.
            За тия пари - толкова.
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Както каза churov най добре да я използвам само за трудни терени.аз се занимавам със земеделие и още в началото преди да я купя търсих автомобил, за който няма да ми е жал да го одера в някоя клонка или че съм го ударил на някой камък. А за 14 000 лв. за нов джип ми се видя изгодно. След като съм я взел ще я карам и ще я правя.
              Вече няколко месеца карам една гранд Витара взета от тимаджиите и съм много доволен - Янко нея няма да я вкарам в калта ...все още
              Скоро пробвах и най-новата Гранд Витара мисля че цената и беше 58 000 лв. - да доволно луксозно но е жал да я караш по друго трасе освен покрито с асфалт.
              Така че нивата за кал - витарата за фукане.
              Но да си кажа чесно си мисля и за някой Нисан Патрол къса база 2003 година но ме притесняват новите ограничения (които все още не са приети ...май) за отработените газове.

Коментар

За парите на Гранд Витара можеш да си купиш перфектно ново Чероки/Либерти... И по-нма да те е жал да го одраскаш защото е по-приспособен (най-драскащите се детайли са от небоядисана пластмаса и доста държат на огъване и натиск)
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala
                  Според мен,който
                  е мераклия за Нива и обича да прави (аз съм от тях),по-добре да я взе-
                  ме на старо и да си я стегне.Грижиш ли се за нея и тя не те предава
                  Абсолютно вярно И аз също обичам да си правя сам повечето неща по колите.Грижа се за машините и съм доволен от тях.Не се ли подържа-каквато и кола да е ще се разпадне,а Нивата с малко повече мерак и усърдна работа си става много добра

Коментар

някой може ли да ми каже сайта за "нивоводите"
                    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

http://www.niva4x4.ru/index.php
                      LZ1NBN

Коментар

лада нива

Здравейте приятели!
                        Прочетох доста от вашите мнения за Лада Нива и искам да споделя моите впечатления.Закупих нова Лада Нива преди 3г. от НАР.След като изминах 150-200км , на 2-я ден ,забелязах малко петънце от масло под раздатъчната кутия.Притесних се и отидох до специализиарният сервиз за лада/автомобилът на 200км ,и на 2-3 дни все още е в гаранция,нали?/, да се прегледа и оправи проблема.Безхаберниците там/на които наруших дрямката/ ми казаха ,че това било нормално защото руснаците слагали асфалт отдолу на кутията да се предпази от корозия.Бих повярвал повече на съществуването на зелени човечета.Не претендирам за технически познания ,колкото вашите , но все пак за моите скромни медицински , мога да направя разлика между масло и асфалт.Отидох до първият сервиз изпречил ми се на пътя ,плюх на гаранцията , платих на монтьорите и исках да се оправи проблема.Оказа се , че има дефектна семеринга/единият ръб при заводският монтаж се прегънал/ , която струваше около 2лв.Отогава периодично нещичко все се разваля , дребни нещица , но искат оправяне-пластмасите отзад без причина се напукаха и се наложи смяна ,някъде се намира изпаднало болтче или видия/ако ми потрябва спешно просто повдигам гумените постелки/,за последно преди 4дни смених кранчето на парното,защото прокапа-6,70лв.Всеки месец си отиват поне по 20-30лв за такива дреболии.За проходимост при реални условия ,според заводските инструкции съм я изпитвал- може да премине през вода до 30-35см , недълбок сняг , но при повечко кал закъсва , наложи се на един ловен излет да ме изтеглят с УАЗ.Моето мнение е,че Лада Нива не е лош автомобил , /дотук съм изминал 68 000 км , с редовна техническа поддръжка според инструкциите на завода-производител/,но е за хора с малко пари , скромни претенции и върши добра работа ако не се използва изцяло като офроуд-автомобил или луноход/все пак всъдеход е малко силна дума/.Притежаването на този автомобил е като игра на тото-редовно ,но с малки суми се поддържат неизправностите , радвам се ,че все още не съм имал по-сериозни повреди,налагащи престой в сервиз.Желая да си купя УАЗ -не зная дали Хънтър или Патриот ,ще се радвам да прочета още по тази тема и да направя своя избор.

Коментар

Re: лада нива

Първоначално публикуван от Jordan Jordanov
                          ...Желая да си купя УАЗ -не зная дали Хънтър или Патриот ,ще се радвам да прочета още по тази тема и да направя своя избор.
                          Що не прескочиш тези "стъпки" и не минеш направо на Тойота (или Нисан) - от собствен опит го казвам, още повече че и ти като мен май не си "майстор" и поне аз си мисля че колата е за каране, не за правене (макар много мой познати да са на ПРОТИВОПОЛОЖНОТО мнение)

Коментар

За цената си в България-Нивата не е никак лош автомобил.Все пак подръжката и е много евтина Наистина трябва да ти се занимава и да разбираш малко-и можеш и сам да си правиш повечето неща по нея.

Коментар

Не съм сигурен дали ще мога да се справя с Тойота-та, все пак от време на време обичам да си правя ловни излети и да покарам малко по черен път.Не съм запознат и толкова технически с този тип автомобили , а за УАЗ-ките както се казва и на път и под път има части и майстори

Коментар

За цената на Лада Нива ,ще ви кажа със сигурност ,че е няколко пъти завишена.Когато си купих моята през 2003г. още си пишеше цената на вноса 8750лв за дистрибутора.После се оказа че не мога да я регистрирам още 1 месец поради неплатено мито при вноса от фирмата дистрибутор , и накрая ми избезе 11240лв. с всички такси и т.н.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X