Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива 25 000 км.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Jordan Jordanov
    Не съм сигурен дали ще мога да се справя с Тойота-та, все пак от време на време обичам да си правя ловни излети и да покарам малко по черен път.Не съм запознат и толкова технически с този тип автомобили , а за УАЗ-ките както се казва и на път и под път има части и майстори
    Ми един началник (чужденец) ни го каза преди много години (цитирам по памет) "Човек никога не се учи от грешките на другите, затова бърка, това е нормално, но да сбъркаш втори път не е, а трети път - значи нещо не е наред ама хич..."
    Тойота80 (по-скъпо решение) или 70 са много здрави возила (естествено без хиперболи като че не се чупят) и са правени при това Много добре за движение по черни пътища или и без тях, потдръжката им е много скъпа, но много по-рядко се налага така че може да излезне - реми
    Виж в нищо не те убеждавам, аз лично съм имал нива и двете мечтани от теб УАЗ-ки, сега карам 80-ка и мога да кажа че няма база за сравнение - това е, никой не знае утре какво ще ми скимне но форума е за Споделяне на натрупаният опит - та затова се "изпуснах" на твоят коментар за мечтите ти
    Успех

Коментар

land rover or lada niva

Здравей Алекс
      какво е твоето мнение за Land Rover Defender в сравнение с УАЗ , ще се радвам да получа информация , предварително благодаря

Коментар

Здравейте !
        Няколко думи за Нива-та.(както каза колегата по-горе,да споделим опит)
        Прочел съм почти всичко във форума,в което фигурира думата Нива.Две
        мнения ми направиха най-силно впечатление,защото казват главното за
        този автомобил :
        Цитирам по памет :УАЗ е ВСЕдорожник,а НИВА - ВНЕдорожник
        (това от г-н В.Петров)
        Проектният ресурс на Нивата е 90 000 км.
        (мисля,че го спомена Стефан,ако не е така се извинявам)
        За съжаление на феновете на НИВА(аз съм от тях) и двете мнения са на-
        пълно верни.Можете да ми повярвате,аз съм изкърпил и възстановил 4 бр
        Ниви (3 на приятели и моята) в различен етап на разложение(думата е то-
        чно тази).При среден пробег 15 000 км на година,при Нивата критичният
        момент е между шестата и седмата година.Обърнете внимание,че Нивите
        които държат неразумно висока цена за втора употреба,се въртят между
        5 и 7 години.Тези над 10-12 години искат такова кърпене,че ако не
        го правиш сам,изобщо не излиза сметката.И въпреки това съм фен.
        (може да има и нещо за психиатър).
        Поздрави :Hala
        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
        имат право да гласуват на избори.

Коментар

след всичко прочетено направо ме е страх да заложа отново на лада нива след като стигна заветните 90000км

Коментар

Не си прав,Йордане.При този автомобил играе голяма роля късметът.Абе
            жива лотария си е.По-горе един колега - явно късметлия кара 60 000 км
            и не е пипал нищо.Само я дебни за корозия.Пожелавам ти късмет!
            Поздрав :Hala

Коментар

още ремонт

Към споменатите ремонти за един месец се скапа:
              - чистачките- отказаха за сега незнайно защо
              -изгоря копчето за регулиране на светлината на таблото
              - ще се наложи да сменя заден кардан

Коментар

тая кола нова ли я купи?

Коментар

Някой може ли да ми каже защо внезапно педалът на съединителят пропада до дъно и след няколко "напомпвания " се връща в първоначалната си позиция, понякога включва скоростите като ГАЗ-без синхронизатор.Корозията вече я има по рефлекторите на фаровете.
                  Поздрави на всички във форума

Коментар

гумички на помпата

Коментар

благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от churov
                        За Нивите ,ще се въздържа от коментар .Достатъчно е че двигателят им е меко казано немощен. УАЗ-а си много добър жип , но с милион проблеми поради некачествена сглобка.
                        A двг. на УАЗ да не би да е мощен?

Аз лично нямам задълбочени наблюдения относно НИВА-та.Но за сметка на това имам ЛАДА 2105, произведена 89 год. Купих я 2006 г. април за 300 лв. и я карам като за толкова т.е. не ми пука много за нея.Сменил съм -задна дясна напречна щанга и два задни амортесиора (оригинални руски за ЛАДА)още кагато я взех
                        До сега изминах 13 000 км.И съм сменил само накладки, и 3-броя странични огледала ,карам я непрекъснато по черни пътища и то не на 1-ва скорост.Качвал съм с нея Люлин планина (до поделението), от Пожаревската могила до жп. гарата на Божурище(спирката която е за Банкя) 70% от пътя го минах без да стъпя на никакъв път директно през полето.От затъвания по черните пътища и последвалите изтегляния ми се разби предницата
                        На нова година я ръчках на 3-скорост по черните пътища на Сливница със осукана предница и разбито предно окачване, изкорубена от купето кормилна кутия- поради изгниване на същото без да ме остави никъде, седалката на водача от самото начало е подпряна с резервната гума(Познайте защо?)В дъждовно време се пълни с вода (всички подкалници са с дупки от по 15-25 см диаметър.)И след новата година ме върна у дома жив и здрав.Вярвайте ми не я жаля Е хора неможах да я строша таз кола А по между другото таз ладичка се е качвала на Черни връх.Без да и са сменяни всички части по окачването с "по-здрави западни" и да е правена като за Париж - Дакар.
                        А за невярващите малко нагледен матерял.

http://www.vbox7.com/play:8b439f3c

LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Коментар

Купил си Лада за 300лв и си минал 13000 километра. Дали ще минеш по този начин 300 километра ако си купиш Лада(Нива) за 13700лв. Няма място за сравнение. Това само потвърждава мнението на Алекс Марков, че истинската офроуд машина е тази, за която не ти пука.

Коментар

евала батка! ти направо ме амбицира да си купя едно такова ладе!
                            "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

С Нивата може да минеш и повече,но трябва още нова да я разпарцало-
                              саш и да поправиш грешките на братята.А повярвай ми,това хич не е
                              лесна работа.От собственици на УАЗ чувам същото.
                              Но важното е да не ти пука за колата.

Коментар

Не вярвам , че може да се поправи основната грешка . А тя е че нови аффтомобили в Руссия вече не се правят от материали от които би трябвало да се правят . Може да я залееш с парафин , с масло с каквото си искаш , но ламарина не можеш да я смениш . Можеш де , но тогава по добре да си вземеш една кола на 20 години и да се направиш на майстор . Поне ще знаеш че всичко е пипнато и е като му е реда .
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X