Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какви гуми,размер и цолаж макс стават на нива

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
    Ето малко снимки преди качването на гуми.[ATTACH=CONFIG]286561[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]286562[/ATTACH]
    А какви гуми ще има на тях-Марка,модел,размер???

Коментар

На мен преди време един от пътна помощ ми обясняваше, докато ме теглеше, че навремето слагали такива джанти на нивите и било най-доброто решение. Не знам, но с 15-ки джанти наистина май няма гума, която да не опира, освен ако евентуално тези са малко по-прибрани от витаровите. Аз си мислех, че 195/80/15 не опират, но днес пробвах при максимално кълчене и опря.
      Александър

Коментар

доста си ги лъснал

Коментар

Волговите джанти 15ки. спрямо Нивовите излизат на вън 5см. или общо 10см.Слагах ги без гуми много добре стоят.Гуми макс 205/80-15 по големи не се събират на джантата.Не би трябвало да опират при кълчене.Най добре според мен са 195/80-15 малко кът е този размер.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Отворите за болтовете на джантата са по-широки с 1 мм. Това не е ли проблем за безопасността. Преди време ми подаряваха такива джанти и ги отказах поради тази причина.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Отворите за болтовете на джантата са коносни ,стават с гайките оригиналните.В най лошия случай нови гайки.

Коментар

То ясно, че са конусни, с по-голям диаметър са волговите.
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Стават с едни нови гайки.

Коментар

Колеги днес гледах ужасно много клипчета с Лада Нива, за гумите който ползват колегите извън БГ. Масово бяха с шарки на Инса турбо,Малатеста кобра и подобни на тях.Не видях обаче Ласа 144 която тук масово се ползва.Много странно.

Коментар

Щото са комшийски колега, в Турция ги правят и сигурно идват по-евтини тук.
                      Александър

Коментар

Здавейте искам да попитам дали има някой в форума който кара с украйнските гуми Росава БЦ-54
                        да сподели дали си си струват
                        Нивата е карам повече по асфалт от колкото на черен път
                        0898707872-Здравко

Коментар

Здравко, има цяла тема за тази марка гуми: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=74854
                          Ти си на метан, а тази гума е с размер 205/70 R15 и може би няма да ти достига мощност с толкова широка гума...

Коментар

Мене ме интересува този размер 185,75,16
                            0898707872-Здравко

Коментар

Първоначално публикуван от ribar4eto Преглед на мнение
                              Мене ме интересува този размер 185,75,16
                              Този размер е малък в диаметър-/около 67-68см./ и в коловозите ще опираш.

Коментар

Колега аз карам с такива гуми.За асфалт са хубави няма шумове и контактната площ е по-голяма и позволява влизане с по-висока скорост в завой,тествал съм го и знам.На сняг до 25-30см,но с повече зор,на кал горе доло стават на горна кал се развъртат доста добре,е не са като Ласите,но пак вършат работа.Щом с платформа и 350кг товар,около 30тина см сгяг не останах никаде ги бива.Мога да каже,че са доста леки и колата ги върти доста добре и не се тормози,мога да дам пример.Патувам редовно Добринище-Благоевград и обратно,прохода предел е доста голям извоз.Местноста "Баба Цвета" е най-сериозното изкачване от цялия маршрут.Нивата ми е 1.7 карбуратор с АГУ с Росава изкачвам въпростния извоз на 4та скорост 80-85км.С Ласата на същия баир нивата пада на 45-50км и 3та скорост едвам,едвам изкача баира "Баба Цвета".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X